Mdorukk 41+1 de ilhan varank yer olmadigi icin vekle diyip eve gondermisti. Bende ne nisan ne sanci ne su nede acilma hic bir beliri yoktu. 41+3 te umraniyedeyken hadi ugrayalim diyip kontrole gittik , zaten sancilarim var sanıyordum (yalanci olanlardanmis djsjdn) doktor haftami sorunca 41+3 dedim git bankodan giriş yaptır geri gel dedi bugune kadar neredeydin 41 okdumu dogum baslar dedi dedim e ben ilhan varanka gittim , nakil etseymis ya buraya falan dedi kizdi sen nstye gir sonra muayene edicem ama yatis var dedi sardi beni bir telas , dedim ben hazir degilim yani 😭😅 psikolojik olarak tabi… sonra doktor yatisi yazarken dedim doktorcum eve gidip bir dus alip gelsem olur mu (sabah dus aldim temizlendim aslinda ama yine insan tekrar temizlenmek istiyor , en azindan benim gibi takintiliysa , bizde elimizde olsa temizlenip doktora isinlanma ic güdüsü var , isi bu olabilir kimler nasil gidiyor olabilir , ama yetişme tarzi iste.) güldü istersen git ama buna ragmen gittgini her tehlikeyi goze aldigini onaylaman icin bu formh imzalaman lazim diyip bir forum daha çıkarttı korktum ve sey dedim odada dus var mi peki bana dediki o kadar vaktimiz olacaksa var halledersin. Sonra ilk muayeneme ayni doktor geldi va bana neyi temizleyecektin anlamadim rahatsiz olacak bir sey yok biz neler neler görüyoruz dediginde onada acikladim nasil yetistigimi , baba sizin gibi var mi ya , biz bu kadar temizlenmeyi de dogru bulmuyoruz mikroplar acisindan ama hani sen bundan rahatsiz oldun falan dedi bende simdi siz beni muayene ettikten sonra gidip dus alabilir miyim diger doktora ayip olmasin diyice kadinin gozleri yasardi , uzgunum kan ve idrar tahlilin ciksin suni vericem dedi ben serumla verilecek sandim… korku aldi icimi yalan yok ama ben genel olarak her turlu dogumdan korkarım… sonra sonuclar cikinca (egitim arastirma oldugundan) bir duzine stajyer ve bir duzine uzman birazda aralara hemsire seklinde koca bir grup geldi. Eger izi verirseniz ogrencilerimizde egitim icin gorsun istiyoruz vs dedi. Bende burasi egitim arastirma degil mi , yani normal olan direk gelip gormeleri herseyi falan dedigimde doktorlar bana garip garip bakip , burda cingar cikarip hayir demeniz lazimdi siz nasil hastasiniz ben anlamadim falan dediler ve bir gazli beze benzeyen ama iceride eriyen bir seye (ki bence adi halat onun dkdkdnd ben hep oyle lanse ettim ) once batikon sonra bir ilac tekrar batikon ve tekrar ilac doktuler ve biraz acir bu buyuk ihtimalle cunku acilman yok dediler tamam dedim. Biraz gerçekten acidi, 3 4 saate basladi sancilaaar. Bu arada her muayenemde izin almaya calistilar ben artik her seferinde sormayin nolur pat diye girin sagligin ayibi olmaz diye diye kaynanam ve dogum ekibimle gizlice tuvalete diye kalkip gidip gelmeye basladim. Cunku yatajta sanci cekmek zordu , ama haftam gecmisti bebegin durumu icinde nst sartti. Boyle 3 cm e kadar bir bahaneyle yattim kalktim durdum 3 cm de pat benim fobim yuzunden sancim gitti. (O anlarda kocama yalandan sanci videosu attik jdjdjdjd sanci bele bir sey diye. Djdndn) sonra geri geldi 6 cm e kadar ben vazgectim dogum ekibi stajyerler vs tum dogumhane kati beni sakinlestirip ikna etti. Bende de sanci yokken atmak tutmak kolay ya yaparim ben ederim ben soyle gucluyuz biz kizimla boyle iyiyiz falan , sanci varken ay noluyo noluuyoo gene geldi kesin kiz beni fakan demeceler , sakince surekli ikna ettiler canlarim kıyamam. Melek hasta gitti yerine hasin bir gudubet hasta geldi ve bir kez of demediler. 6 cm de kayinvalideme canim sen disari dogum basladi git babadir dededir kardestir herkesi topla cok uzun surmez dedi. Banada kalk kiz dediler top verdiler zipladim (plates topu) kalktim yurudum ettim , sicak suya tuttular hatta yalan yok o halde son bi kez bi yikandim , doktorlarim kiz densiz zarife delirdin mi ya suyun gelse goremicez dediler cubuk hazirladilar suyum gelmediyse diye , cubugu tam cikarirken suyum patladi , bunun ustune doktorum kiz vajinan korktu suyunu patlattı sen korktun sancin gitti bir kizin korkmadi gelmiyor ne bu boyle dediler , kafasi buyuk yerlesemiyordur diye sak son kez yuruye yuruye ultrasona gittim orda normal doguma uygun cikti dediler ac bacaklari son bi kez bakalim acikliga bir baktilar 9 mu 9.5 mu ne bir aciklik var dediler burdan dogumhaneye ben sey derdindeyim nasil gitcem ben. Valla gule oynaya gittik yuruyerek djdjdjd. Sonra catala ciktim zorlaninca herkes bir yerimden tuttu cikartti vallah. Saaak diye attim kendimi dedim hazirim ben hocam , dedilerki yani zahmet olmus ikin canim hadi kesisiz dikissiz istiyoruz arkadaslar dogumu bir anne icin en rahati oyledir toparlanma süreci sadece plasentaayrilmasi kaynakli olusan kanamasina bağlı kalir , hasta guzel ikinir siz o ikinmalara ne kadar uyumlu olursaniz o kadar iyi ve kolay dogum olur simdi zarifem kizin adi neydi dedi dedim Umay :) dediki baslayin ben anlamadim ama , dosyaysa zeynep umay yazin babasi dellenmesin sonra ugrasamam dedim meger dosya degilmis , tezahuratmis dkdjdjdj valla ben yorulduğum icin streslendigim icin 26 saat toplam sure sonunda kesili ve bir tik yirtilmali bir doğum yaptim , ama dogum ekibime hem o sirada hem oncesinde hem sonrasinda cok dua ettim cunku hic kizmadilar ki ben yaka silktirdim djdjdj , sonra son ikinma dediler ben ikindim ve sonra bir bagirma… Ustune cirkin bir inaaaağ sesi gozum doldu sesi duyar duymaz kafami kaldiricaktim doktorlardan biri bakma deyip yatirdi sacimi sevip , bakma cunku suan basin doner cok zor bir sey atlattin , korkmana ragmen gayet uyumlu olmaya çalıştın buda seni yordu , o sirada getirdiler telefonumu elime koydular ayni doktor simdi esini ara ve ne kadar guzel bir kiz oldugundan bahset diyip ustume koydular mi anneeeeğm diyip ağlamaya basladim. Oy kokusuna öldüğüm kurban olurum ona ben… Sonra ayni doktor kocani ara hadi yemek iste bende fotografinizi gostermeye gidiyorum diyip bizi cekti kendi telefonuyla (esim istemis oylesine degil yani) gitti. Ben aradim kocaam yemek alcakmissin ama en en onemlisi su dedim 5 10 litre su al birazi soguk olsun yandiiiim dedim o sirada esim yav bu ne guzel dedi falan dedim evet ben dogurdum dogum hediyesi iskender al bana , iskender yicem ben djdjdjd ikis atan doktorum yavaaas once siviyla basla kiz dedi dhdjdjdjd bende haaa pardon corba alcakmissin dedim ama yuzumden dusen 1 milyon parca djdjdjd. Bu arada benim doktorum bana normal dikisi atip birakmadi , estetikte yapti atti dikisi bu yuzden daha gergin ve cok ipli bir dikis oldu ama mis gibi oldu djdkdjd. Sonrasinda saolsun kayinvalidem kayinbabam esim olsun kimse doktorlari stajyerleri vs unutmadik , cunku dogduktan sonra vizite disinda da sevmeye geldiler. Esimde elinden geldigi kadar onlara yardimci olmus iste yemektir kahvedir kaynanam sarilirken cebe birsey yerlestirmediir. Oyle guzel ilgilenince ki devlet oldugunu (neler neler duyuyoruz burda ) dusununce dedim az bile yapmışsınız keske param olsa bir cartier hermes falan hediye etsek ki oda az kalirdi bence. Ama o luks seviyemiz cidden yoktu. Sonra ciktim vallah , durust olayim benim genetik hastaligim var her an sezeryane donebilirdi her an hemde , ama buna ragmen oyle sakin ve ilgililerdi son dakikaya kadar kesi yok dikis yok mükemmel temizlikte bir dogum olacak , bak sen cahil degilsin nasil ikinilir diye arastirmissin hani böyle egitmissin hadi yapalim su isi falan. Istedigimiz gibi olmadi tam anlamiyla dogumhaneden yogun bakima gittim , cok kan kaybettim kan hastaligi yuzunden ama pismanmiyim asla. Ha bunda dogum ekibiminde guzel olmasi sebepli. Kotu davrandiklari da var bu arada , tam yanimdaki kadin dogum sonrasi takilan ilk bezle duruyordu ve ustunden 16 saat falan gecmis , cok kizdilar sen daha 19 yasindasin mantar mi olmak istiyorsun öldürmek mi istiyorsun kendini gibisinden hic acimadilar. Hani bu arada cidden kotude kokuyordu kiz ben o yuzden yaninda kalmaktada zorlandim ama mumkun oldugu kadar tek bırakıyorlar zaten odalarda , ki ben dedim baska 2 kisilige alin nolur dayanamiyorum (1 hafta kaldim jdjdjd) kizi baska odaya aldilar. Hani biz deli gibi dikkat rdiyoruz diye kimseden boyle beklentim yok herkes elbette kendine ama havalandirmama bile laf ediyorlardi neymis kiz iste uyuyamiyormus yoldan gecen araba sesinden ben de havasizliktan ölüyordum yani. Bak dellendim djdjdjd sonra doktorlar onu odadan çıkarınca ben cocugu alip koridora ciktim kayinvalidem guzelce dezenfektan sıktı esyalara (dikkatli degillerdi diyorum siz anlayin djdjdj) tenizledi cam scik kaldi bir saat oyle serviste dolandik kizimla doktorlarimizla ebelerimizle konustuk , beraber benim kontrolume gittik. Sonra odaya geldik mis givi cicek kokuyor dedim oh dunya varmis ertesi gun ciktim zaten (bu arada kiz 1 gun bile olmadan gitmisti yanimdan günlerce cekmedim sukur djdjdj) valla ayrilirken bile hala sizi google a yazicam happy moma yazicam gorsunler devlette ne doktorlar varmi hem tas gibisiniz erkek olsam yururum , hemde muko iscilik yani benim gibi hastaya sabrettiniz nolir hakkinizi helal edin valla ben cok yordum diye diye cikisa geldik arabaya bindik ve o guzel insanlar orada baska hastalara dogru kostular… suan kizim 4.5 aylik 4 yasina gelince ikinciyi yapicam yine umraniye egitim arastirmaya gidicem , cunku ben 3 kez bayildim bunu duyan bashekim kostu yanima ne oluyor kiz sana diye ,oda tatliydi hani hic mi asik surat yok yoktu. Ben esime kufur ederken onlarda benle sovduler hele bir erkek uzman vardi dediki ikinciyi yapican mi dedim yoook kocam dogurursa olur dediki 3 sene sonra gorusuruz o zaman herhalde yine buraya gelirsin dedim 30 yil burda bekleyin olurda dogurmaya cesaret edersem buraya gelirim ama sanmam dkdkdkd 3.5 sene kaldi suanda yaklasik sjsjsjs hadi bakalim nsnsjsjd