Merhaba arkadaşlar yazamadım hemen doğurduğumda öncelikle kusura bakmayın 🥹
29 kasım günü planlı sezeryan oldum. Spinal anestezi ile. Doktor gece 12den sonra yemek yeme ve su dahi içme dedi. Sabah 8de hastaneye çağırdı. 9da da doğuma aldılar beni 🥹 aşırı heyecanlıydım.
Belden yapılan iğne acıtmadı diyemem ama aşırı acı veren bişey değil. Sonrasında hemen uyuşuyorsunuz zaten. Benim sezeryan çok iç açıcı geçmedi o yüzden çok detay vermek istemiyorum 😂 tansiyonum yükseldi falan kısaca.
Doğumdan çok korkan biri olarak gözümde büyüttüğüm gibi bişey değilmiş. Benim resmen korkulu rüyamdı doğum ama şükür kolay geçti. 9 ay boşuna kendimi yemişim 😂
Doğumdan sonra buradaki arkadaşların tavsiyesiyle bol bol kahve içtim hastanede. Belkide bundan kaynaklı hiç baş ağrısı yaşamadım. Doğum sonrası aynı gün ayağa kalktım yürüdüm evet bu zorladı yalan diyemem ama sık sık yürüdüm odada. Kendimi zorladım. Yürüdükçe açıldım. Tuvalete de çıktım. Doktora eve gitmeme istediğimi söyledim ve kontrollerimin ardından izin verdi. 1 gün kaldım hastanede yani.
Eve gelinceye yatmadım. Yatak odasına kapamadım kendimi. Oturma odasında herkesle birlikte oturdum. Bacaklarımı uzattım hep. Sürekli yürüdüm. Şuan doğum yapalı 2 hafta bile olmadı ama çok şükür iyim. Ev bile süpürdüm bugün.
Hamileyken çok kilo almıştım. Doğuma giderken 93-94 kilo falandım. Doğumdan 1 hafta sonra 83 kiloya düştüm. 71 kiloyla hamile kalmışım.
Bebişim iyi ben iyim 🧿 Rabbim hepinize güzel sağlıklı doğumlar nasip etsin kızlar. Sorularınız varsa elimden geldiğince cevaplarım.