Dilarasil benim arkadaşım da 3 sene önce hazır hissetmiyordu kendini kürtaj oldu. Şimdi bir yaşında oğlu var ve her şeyi en iyi şekilde yapıyor. Bir tane ablam var aramızda 11 ay var ve en iyi arkadaşım. İyi ki yaş farkımız fazla yok diyorum. Tamamen sizin eşinizle karar verebileceğiniz bir durum. Umarım sizin için en iyisini tercih edersiniz.

Dilarasil Diğer arkadaşlar gibi sakin davranamayacağım. Bu nasıl bi zihniyet göz göre göre evladına nasıl kıyar bir anne. Allah Islah etsin gerçekten. Bi bilseniz evlat beklemek ne kadar zor 7 sene çocuk sahibi olamadım neler çektim neler hissettim benim gibi daha niceleri 1 gün hissettiğimizi hissetseniz Aklınızın ucundan bile geçirmezdiniz. Böyle bi platformda da sorulması gereken bi sorun değildi bence. Günahınıza ortak edip insanları da günaha sokmayın.

Dilarasil Korunduğunuz halde olduysa rızkı vardır klişe bir laf belki ama yanındakinin canına kıyabilir misin? Hayır e karnındakine de kıyma

Dilarasil bunu söyleyen arkadaşınızla ilişkinizi kesin bence sizi doğru yola değil yapayanlis yola götürüyor günah ya şuan kötü hisseduyorsunuzdur eminim fakat geçici süre kimseye kulak asmayin onu doğurduktan sonra o kadar pişman olucaksiniz ki böyle düşündüğünüz için kalbi atıyor Rabb’im sana verdi onu lütfen kıyma canına 🌹

Keşke şu düşünceniz olacağına düzgün korunsaydınız aranızda korunmak yerine doğru düzgün korunun ne çocuk vebali olsun ne siz zora girin ne kadar kötü bu çocuğu doğursanız bile onun hakkında bi kere bunu düşündünüz keşke başında bunun önünü alsaydınız aranızda korunmakla olmuyo bu işler

Dilarasil yaşadığın ikilemi anlıyorum ama hak vermiyorum canım. Kürtaj bir seçenek değil inan bana çünkü o bir can , içeride ve minicikte olsa bir can. Bende gırbetteyim inan eşimden başka hiçkimse yok , beş aylık bir bebeğim var , tabiki insan zorlanıyor ama hep düşünüyorum ikinciyi. Herkesin tercihi farklı ama ben tam da 11-12 aylıkken tekrar hamile kalmak istiyorum çünkü hazır uykusuzluğa ve tempoya alışmışken ikincide olsun birbirlerine yaren olsun istiyorum. Anne olmak fedakarlıklarla dolu bir yol. Onlar bize Allah cc emaneti. Kürtaj bir seçenek değil inan bana ileride acaba cinsiyeti neydi dersin yüreğin yanar merak edersin .

Dilarasil benim kızım 3 aylıkken ben hamile kaldım. Kürtajın vebalini nasıl ödiceksiniz. Lütfen kıymayın karnınızdakine. Allah bunu nasip ettiyse vardır elbet bir birliği. Kolay olmayacak elbette ama biz bunun da üstesinden geliriz.

Dilarasil kadının biri kürtaj olmak için doktoru arıyor doktor once kızıyor. Sonra diyor ki dogmus olanı öldür hem senin için risk olmaz hemde bebek doğana kadar dinlenirsin. Kürtaj olmakla doğmuş bebeğin öldürmek aynı şey diyor. Yani kadına bir sehleri anlatmaya çalışıyor . Belki 4-5 sene sonra hic olmayacak?

Dilarasil resmen canlı olan bebeğinizi ölüme sürüklemek gibi bisey bu … Rabbim ol demiş ve olmuş bence kürtaj yapmayın günah sonuçta ve gelen de rizkiyla gelir.. Rabbimin zoruna gider bence iyi düşünün dedim. Rabbim kolaylığını veriyor emin olun

Dilarasil 34650 çok büyümüş belki de kürtaj zamanını bile geçmiştir o

Aynı durumda bir arkadaşım vardı oda sizin gibi düşünüyordu doktorun biri evindeki evladının canına kıyabilirmisin diye sormuştu bunu düşünün çünkü arasında fark yok ve arkadaşım düşük yapmıştı o zaman anlamıştı yanlış düşündüğünün Allah rızkını verir bir elinde 5 parmağın var demi hangisini kesersen daha az canın acır benim oğlumda 24 aylık bizde düşünmüyorduk şuan 14 haftalık hamileyim çok mu iyi şartlarda yaşıyoruz hayır sadece eşim çalışıyor ay sonunu zor getiriyoruz ama hiç böyle bir düşünceye girmedim senden tek ricam sakince düşün ama iyi düşün sonra pişman olacağın kararlar verme yoksa senin bir katilden farkın kalmaz

Dilarasil yeni doğum yapmış biri olarak tüylerim diken diken oldu okurken evladiniza kıymayı nasıl düşünebilirsiniz zor bir süreç sizi bekliyor olabilir evet ama yanınızdaki evladinizin tırnağı acısa oturur ağlarsınız anne olarak karninizdaki de ondan farksız kıymayın lütfen ve bu vebalin altına girmeyin bence tasinamayacak bir yük değil bu çocuğunuz iki yaşına yakın olcak siz doğum yapana kadar

Dilarasil madem bu kadar moraliniz bozulacaktı cana kıyacaktınız sahip çıksaydınız kendinize korunsaydınız ? Cana kıymak da ne demek rabbim vermiş verdiyse vardır bir bildiği o kadar isteyip de evlat sahibi olamayan insan varken sizin yaptığınız nankörlük

Dilarasil inanın karnınızdakiyle kucağınızdakinin farkı yok. Bizimde ikinci bebiş sürpriz oldu zor zamanlar geçirdim ama kürtaja cesaret edemedim etmedim şuan 22 haftalık

Dilarasil
Şöyle düşünün karnınızdaki de yanınızdaki evladınız gibi sizin evladınız karnınızda atan bir kalbi var siz yanınızda kollarınızdaki evlanızı öldürürmüsünüz?
Düşünmezsiniz demiiiii peki karnınızdaki ne oda kollarınızdaki gibi aynı evlat ha kollarınızdakini öldürmüşsünüz ha karnınızdakini

Dilarasil rabbime sığın bollll boll dua et seni çok çok iyi anliyprum benim oğlum 4yasinda ben 30haftalik geleyim planlı gebelik kaza olmasın diye direj spiral taktirmistim oğlumda sonra sen nasıl korundun bilmiyorum ama rabbim sana vermiş bebisi gucunu de verir belki kızın olcak belki oğlun kıyma yapma sakın bu dünya geçici sonsuz ebedi hayat var bizi bekleyen gerçek hayat orda hesabını veremezsin bunun saglikli düşünmeye calis rabbim verir kolaylığını buna inan çözüm bulunur vee sütun de yeter sabrinda merak etme

Bence söyle yap 11 aylık olan bebeğini öldür sonuçta 11 aydır o yaşadı diğer bebeğin de hakkı var o doğsun hem tek bakmış olursun yorulmazsın bunalmazsın da sonuçta ikisini de öldursen aynı gunah ve vebal

Ecegksu pesss gerckten pesss Allahın işinede karısır oldunuz!!! Rabbım demek kı bun dunyada rızkı var diye yollamış azcık vıjdanlı yorum yapın hamımefendı .Dıyor kı o kadar korunmamıza ragmen hamile kaldım demek kı neymıs Rabbim nasıp etmıs gelen her bebek evlat rızkıyla gelır ne ınsanlar var ya pes pese buyutuyor verdıgınız akıla bakın ya hamıle halımle benı sınırden konusturuyorsunuz!!!!!