Dilarasil Allah size o bebeği nasip etmiş siz onun canına kiymaktan bahsediyorsunuz hemde 4 5 sene sonra tekrar düşünüyorsunuz nasıl eminsiniz o zaman tekrar hamile kalabileceğiniz den bilemiyorum bence iyice düşünün Allah yardımcınız olsun

Dilarasil Amacım asla senin moralini bozmak değil ama kürtajdan sonra kimi insanların bir daha çocuğu olmuyor farz etki sen aldırdın ve Allah korusun oğlun ileride bi hastalığa yakalandı bunun için ilk kardeşi varsa ona bakılıyor tam anlatamadım ama anladığını düşünüyorum korunduğunuz hal de olduysa vardır bi hayr Allah vermiş bence kabullenmeye çalışın hiç girmeyin günahına emek olmadan yemek olmazmış elbette ki zorlukları olacak elbette sinirli anın olacak ama sabır hep öyle kalacak değil hepsi geçici süreç bundan 10 yıl sonra belki de her iki çocuğun da senin iyikin olacak böyle düşün girme günahına be bebişin

Bebek hasretiyle yanan insanlar varken kürtaj düşünen insanlara aşırı sinirleniyorum..! Dikkat edip korunsaydınız bir cana kıymayı bu kadar kolay söylemek pess

Dilarasil o meleği o rahme düşüren Rabbimin vardır bir bildiği. Rızkıyla doğar büyür inşallah. Bence o vebale girme tabiki durumunuz neyi gerektirir kimse bilemez ama şöyle düşün oğlum küçükmüş Rabbim bağışlasın Allah korusun. 4-5 yaşına geldiğinde istiyorduk demişsin o zaman olacağını bilemezsin garantisi yok. Şimdi beklenmedik bir anda Rabbim nasip ettiyse vardır bir hikmeti ben doğurmanı tavsiye ederim.

Ozaman 11 aylık oğlunuzu öldürün sonuçta birşey farketmiyor hem bu süreçte diğeri doğana kadar dinlenmiş olursunuz sonuçta yaptığınız her türlü vicdansızlık!

Dilarasil canım öncelikle seni çok iyi anlıyorum bende hiç istemediğim halde (korunmama rağmen) hamile kaldim 3. Ye bende ilk başta senin gibi düşündüm. Daha sonra vazgeçtim çok şükür iyikide bu günaha düşmemişim. Suan 20 haftalik olduk Rabbim sağlık versin. Ömür boyu vicdan azabı çekersin ve günahı çok büyük yapma derim Allahın bi bildiği vardır. Biraz zamana bırak emin ol ona alışacaksın böyle düşündüğün için kendine kızacaksın. İsyan etme Allahtan sağlıklı kusursuz kul iste.

_aysenur8mikail__ ne kadar kötü konuşuyorsunuz şu an hissettiklerimi anlayamazsınız.Güzel niyetle yazan insanlara teşekkür ediyorum ama sizin içiniz bi nebze kötülükle dolu!

Dilarasil Allah askna bunu burda anlatıp bızıde gunahına ortak etme !!!! Sızın seyınızın gunahını cocugunuzmu cekecek bu nedır ya kactır boyle postlar okuyorum artık tahamulum kalmadı …. Ha 11 aylık bebeğinı oldurmussun ha yanındakını azcık akıllı ol Allahtandamı korkmuyorsun vıjdanındamı yok senın ya valla burdakıler sana narın yorum yapmıs ama ben yapmam benım bu konudakı dusuncelerım katıdır asla acımam valla sen boyle karnındakıne kıymayı dusunuyorsun ya Allah ta senı baska sekılde ımtıhan eder görürsün o zaman yetememeyı moral bozmayı . Yıllarca evlat hasretı ceken ınsalar var hastane kapılarında ugrasanlar var bak korundum dıyorsun demek kı Rabbım sana bunu yollamıs korunmana ragmen azcık elını koy vıjdanına baskada bır sey dıyemıyorum

EyAs teşekkür ederim güzel yazınız için kürtaj aklıma gelmemişti fakat yakın arkadaşım bu ihtimalin olduğunu söyledi.Henüz karar vermiş değilim emin olun vicdansız biride değilim.Gerçekten iyi değilim ve bunu henüz kimseyle paylaşamıyorum

Dilarasil ömrün boyunca içinde taşıdığın vicdan azabın olur. Her yıl doğum olacagı ay gelince bu yıl şu kadar olucaktı dersin . Evet 2 cocuk cok zor , hele yaş arası yoksa ama büyük pişmanlık , kendini suçlama, vicdan azabı. Senin durumunu yaşayan ilk bebegi küçükken hamile kalıp doğuranlardan iyi ki doğurmuşum sözünü cok duydum . Ama kürtaj olanlardan iyiki aldırmışım diye bir şey duymadım . Çok zor bir karar . Büyük bir yük . Allah yardımcın olsun .

Dilarasil Siz doğum yapana kadar bebeğiniz 2 yaşına yaklaşıyor zaten Rabbim size ikram etmiş bu bebeği o kadar çok uğraşan var ki olsun diye bende onlardandım şimdi öyle bir şey yapsam bile bile Allah korusun sonrada kendi canıma kıyarım lütfen tekrar düşünün bu durumu sadece siz yaşamıyorsunuz birçok kişi aynı durumu yaşamış ve çocuklarını büyütmüşler bile zorlukları var ama Allahtan gelene razı olunmalı hele ki evlat ise bu size gönderilen nimet başınıza bela değil sağlıklı olsun da Rabbim bir kapı açar elbet

Dilarasil zor bir süreç gibi görünüyor ama bilemezsin belkide Rabbim yükunu hafifletir ablamin da çok küçüktü hamile kaldı zorlansa da hiç aldiracam demedi bence aldırma oğlun imtihanın olabilir senden daha iyi bilen Allah var demek ki gelmesi gerekiyormus sana sabir diliyorum ama umitli ol

Elis90 inanın çok kötü durumdayım gözyaşımı durduramıyorum içimde ki sıkıntıyı atamıyorum inanın kendi rahatım için değil zaten rahat değilim bir bebek büyütüyorum.Endişem nasıl yeterim biri hastalansa diğerini nasıl korurum nasıl doyururum daha bebeğimi emzieitorum ikisine sütümü nasıl yetiririm.Yapı olarak sinirli biriyim bazen oğluma bağırıyorum iki çocuktan sonra daha yıpratıcı olacak ya daha sinirli olursam.Kürtajı aklıma soktuğu işin arkadaşıma da sinirliyim kafam çok karışık.İnşallah hayırlı olanı yaparım

Dilarasil kucağınizdaki ile karninizdakinin hiç bir farkı yok ayrıca karar vermişsinz kafanizda bitirmissiniz neden buraya anlatıp insanları bu günaha şahit ediyorsunuz

Mry_mm benimde etrafımda peşpeşe büyütenler var ben yapabilir miyim ikisine yetebilir miyim.Yazınız için teşekkür ederim 🙏🏻