Dilarasil doğacak çocuğa büyük ihtimalle yeterli ilgi veremiceksin çünkü diğer çocuğunda ilgi bekleyecek ve eşinde ben burada yazılanlara katılmıyorum aksine birey çocuğa kaliteli bir hayat sunamıcaksa zorlanacağını düşünüyosa doğmaması daha mantıklı kaç haftalıksınız bilmiyorum kalp atışlarını daha duymadıysanız olabilirsiniz bence
Kürtaj düşünüyorum
Allah diğerinden çıkartır lütfen öyle bişey yapma Allah canı vermiş sen alacaksin çok kötü bişey degilmi YouTubedan bak kocanla kürtajla ilgili videolara kalbin yumuşamazsa aldır biraz sert belki ama kusura bakma kucağındakine yazık nasıl vicdan bişey olsa kurtajda rahmine bida olmasa çocuğun kucağındaki bile size kızacak
Dilarasil 3 sene sonra cocuk yaptiniz ve dünyaya getirdiniz? Hic vicdanin sizlamayacak mi? Bu 2 evladi bir mutlulukla dogurduum ve bi öncekinin günahi neydi diye??
Dilarasil beraber okadar güzel arkadaş gibi büyücekler ki çocuğun evde yalnızken daha çok canı sıkılıp sana saracak.keske ben bu aralıkta cocuk yapsaydım arada 3 sene var diye pişmanım pespese Bi tencere yapardım ikisinde yedirir rahatlardim sonra zor oluyor rahata alışınca evde beraber oynar buyur giderlerdi arkadaş gibi
Dilarasil
Tabiki son karar size ait ama ileride ne olacak bilemezsiniz, 4ya da 5 sene sonra düşünüyorum diyorsunuz ama o zaman çocuğunuz olacağı da kesin değil. Rabbim onu size emanet olarak göndermiş demek ki sizi yeni bir evlada layık görmüş. İnanın bana sizin yerinizde olmak isteyen nice insanlar var. Tedavi görmeden hiçbir maddi manevi yükün altına girmeden tekrar böyle bir güzellik nasip etmiş size, lütfen bunu tekrardan düşünün…
Yazinizi 🥺 böyle okudum yapma diyen arkadaşlara katılıyorum aynı şeyi dusunuyorm ikisine de yetersiniz korkmayın bu kadar endişe etmeyin peş peşe büyüten birçok insan var şuan bu pskojiyle öyle dusunuyosnz ama rahat olun mutlu olun nerden bileceksiniz 5 sene sonra olacağını belki hiç çocuğunuz olmayacak Allah şuan nasip etmiştir bilemezsiniz bence kesinlikle kürtaj düşünmeyin gerçekten bir anne olarak karşımdaki annenin böyle düşünmesi beni çok üzdü ve şok etti
Dilarasil benim arkadaşım da 3 sene önce hazır hissetmiyordu kendini kürtaj oldu. Şimdi bir yaşında oğlu var ve her şeyi en iyi şekilde yapıyor. Bir tane ablam var aramızda 11 ay var ve en iyi arkadaşım. İyi ki yaş farkımız fazla yok diyorum. Tamamen sizin eşinizle karar verebileceğiniz bir durum. Umarım sizin için en iyisini tercih edersiniz.
Dilarasil Diğer arkadaşlar gibi sakin davranamayacağım. Bu nasıl bi zihniyet göz göre göre evladına nasıl kıyar bir anne. Allah Islah etsin gerçekten. Bi bilseniz evlat beklemek ne kadar zor 7 sene çocuk sahibi olamadım neler çektim neler hissettim benim gibi daha niceleri 1 gün hissettiğimizi hissetseniz Aklınızın ucundan bile geçirmezdiniz. Böyle bi platformda da sorulması gereken bi sorun değildi bence. Günahınıza ortak edip insanları da günaha sokmayın.
Dilarasil bunu söyleyen arkadaşınızla ilişkinizi kesin bence sizi doğru yola değil yapayanlis yola götürüyor günah ya şuan kötü hisseduyorsunuzdur eminim fakat geçici süre kimseye kulak asmayin onu doğurduktan sonra o kadar pişman olucaksiniz ki böyle düşündüğünüz için kalbi atıyor Rabb’im sana verdi onu lütfen kıyma canına 🌹
Keşke şu düşünceniz olacağına düzgün korunsaydınız aranızda korunmak yerine doğru düzgün korunun ne çocuk vebali olsun ne siz zora girin ne kadar kötü bu çocuğu doğursanız bile onun hakkında bi kere bunu düşündünüz keşke başında bunun önünü alsaydınız aranızda korunmakla olmuyo bu işler
Dilarasil yaşadığın ikilemi anlıyorum ama hak vermiyorum canım. Kürtaj bir seçenek değil inan bana çünkü o bir can , içeride ve minicikte olsa bir can. Bende gırbetteyim inan eşimden başka hiçkimse yok , beş aylık bir bebeğim var , tabiki insan zorlanıyor ama hep düşünüyorum ikinciyi. Herkesin tercihi farklı ama ben tam da 11-12 aylıkken tekrar hamile kalmak istiyorum çünkü hazır uykusuzluğa ve tempoya alışmışken ikincide olsun birbirlerine yaren olsun istiyorum. Anne olmak fedakarlıklarla dolu bir yol. Onlar bize Allah cc emaneti. Kürtaj bir seçenek değil inan bana ileride acaba cinsiyeti neydi dersin yüreğin yanar merak edersin .
Dilarasil gercekten istediginde allah nasip edecek mi acaba
Dilarasil kadının biri kürtaj olmak için doktoru arıyor doktor once kızıyor. Sonra diyor ki dogmus olanı öldür hem senin için risk olmaz hemde bebek doğana kadar dinlenirsin. Kürtaj olmakla doğmuş bebeğin öldürmek aynı şey diyor. Yani kadına bir sehleri anlatmaya çalışıyor . Belki 4-5 sene sonra hic olmayacak?
- Düzenlendi
Dilarasil resmen canlı olan bebeğinizi ölüme sürüklemek gibi bisey bu … Rabbim ol demiş ve olmuş bence kürtaj yapmayın günah sonuçta ve gelen de rizkiyla gelir.. Rabbimin zoruna gider bence iyi düşünün dedim. Rabbim kolaylığını veriyor emin olun
Dilarasil 34650 çok büyümüş belki de kürtaj zamanını bile geçmiştir o
Aynı durumda bir arkadaşım vardı oda sizin gibi düşünüyordu doktorun biri evindeki evladının canına kıyabilirmisin diye sormuştu bunu düşünün çünkü arasında fark yok ve arkadaşım düşük yapmıştı o zaman anlamıştı yanlış düşündüğünün Allah rızkını verir bir elinde 5 parmağın var demi hangisini kesersen daha az canın acır benim oğlumda 24 aylık bizde düşünmüyorduk şuan 14 haftalık hamileyim çok mu iyi şartlarda yaşıyoruz hayır sadece eşim çalışıyor ay sonunu zor getiriyoruz ama hiç böyle bir düşünceye girmedim senden tek ricam sakince düşün ama iyi düşün sonra pişman olacağın kararlar verme yoksa senin bir katilden farkın kalmaz
Dilarasil yeni doğum yapmış biri olarak tüylerim diken diken oldu okurken evladiniza kıymayı nasıl düşünebilirsiniz zor bir süreç sizi bekliyor olabilir evet ama yanınızdaki evladinizin tırnağı acısa oturur ağlarsınız anne olarak karninizdaki de ondan farksız kıymayın lütfen ve bu vebalin altına girmeyin bence tasinamayacak bir yük değil bu çocuğunuz iki yaşına yakın olcak siz doğum yapana kadar