mucizemizibekliyoruzz Dün oturduğum koltuktan kalkarken kollarımla destek alıp kalkıyordum ki bir anda kalkamadım geri koltuğa oturdum aniden. O arada destek aldığım sağ kolumdan büyük baş parmağım resmen ters döndü ve çat diye bir ses geldi. Canım çok tatlı değildir ama gerçekten çok yandı. Ağlamaya başladım kırıldı diye. Biraz sakinleyince farkettim ki yamulma ya da şişlik falan yok ve hafif hafif ağrı geçiyordu. Neyse öyle uyudum. Gece yoğun bir ağrıyla uyandım ve hiçbir şekilde parmağımı hareket ettirmeye gücüm yoktu çünkü azıcık oynatsam çok acıyordu. Şimdi yine bi ağrı ve hareket kısıtlılığı var ama geceki kadar kötü değil. Napsam bilemedim. Doktora gitsem bir şey yapabilirlermi acaba? Film falan çekemezler sanırım radyasyondan dolayı değil mi? Durduk yere iş açıldı 🤦♀️
deletedmom6295 mucizemizibekliyoruzz gebeler için de bir yöntem vardır illa ki röntgende. doktora gitmeyi ihmal etme. geçmiş olsun
Seyymaa mucizemizibekliyoruzz Radyoloji teknikeriyim hamile hamilelik şüphesi olan emziren hicbir anneye şuana kadar röntgen çekmedim hatta çok yaşlı yahut çocuk degilse muhakkak sorarz hamilelik şüpheniz varmı diye. Fakat doktor anlar ve ona göre bir müdehalade bulunur mutlaka. En azından parmağinizi sabit tutmanızı saglicak bisey yapar parmaginiza
Ozge1008 mucizemizibekliyoruzz canım bikaç ay önce aynı şekilde benimde sağ elimin baş parmağı kırıldı. O zaman hamile değildim röntgen çekmişlerdi. Parmağıma metal bi şey taktılar 15 gün o şekilde kaldım. 15 gün sonra gittiğimde geçmişti. Gerçekten inanılmaz bi acıydı. Benimde canım tatlı değildir ama hüngür hüngür ağlamıştım acısından
Annesininkuzusu0911 mucizemizibekliyoruzz canım kırık olsa duramazdın. Hastane bişi yapmıyor. Ben başparmağımın üstüne arabanın kapısı kapandı 2-3 dakika kapıyı açmak için uğraştılar parmağım baya ezilmiş şişmiş morarmıştı. Acile gittim istersen yelek giydirip röntgen çekeriz ama riske atma bence dediler krem sürdüler bide demir gibi bişi takıp sardılar gönderdiler. Aradan bikaç saat geçti ağrıdan duramadım ağladım falan o demiri çıkardım et koyup tekrar sardım inanki aradan bi süre geçti parmağım çok rahatladı 2-3 gün sonrada geçti
Neslisahhh [bilinmeyen] canım eğer ki ağrısına dayanamıyorsan git hemen doktora. Röntgen çekemezler ama muayene ile anlayabilirler kırık olup olmadığını. Eziyet etme kendine.
mucizemizibekliyoruzz Neslisahhh daha önce de biyerim kırılmadı ki anlayamıyorum zaten. Bazen çok ağrıyor hiç hareket ettiremiyorum. Bazen biraz hafifliyor azıcık oynatıyorum ama biraz şişmiş sanki içi acıyor böyle ezilmiş gibi sinirlerim acıyor. Elle anlayabileceklerse eziyete gerek yok aynen Sağol 😊
YagizAsyaMom mucizemizibekliyoruzz genelde elle muayne sırasında da anlıyorlar eniştem doktor gebe Bi hatası vardı yazık bacağı kıırktı röntgen e girmeden anladı önlem amaçlı alçıya almıştı
Sinemiraz Eğer iyi bir doktora denk gelirseniz el ile muayenesinde bile anlayabilir kırık mı çatlak mi incinme mi diye ? Ağrı ve hareket kaybı varsa ihmal etmeyin bi görünün derim ben.Çok geçmiş olsun bu arada
mucizemizibekliyoruzz Sinemiraz çok teşekkür ederim. Şimdi biraz hareket ettirmeye çalışıyorum. 1-2 saate daha kötü olursam eşimi çağırıp gideceğim doktora. Bide gribim, bide erken doğum riskim var pek kalkmamam lazım. Gidip hastanede sıra beklemekte zor olacak bana. Duruma göre bakayım. Gerçekten çok şanssızım 🤦♀️
Sinemiraz mucizemizibekliyoruzz rica ederim . Hakikaten talihsizlik olmuş sizinki 😔ben de kırık acısı yaşamadım ama daha acılı olduğunu duymuştum belki incinmiştir sadece ki umarım öyledir☺️ Grip olmuşsunuz risklisiniz isterseniz biraz daha bekleyin. Hastanelerdeki bekleme süreleri sağlıklı insanı hasta eder😔
mug7573 Doktora gidin bence gerekirse karın bölgesini de kapatıp film çekiyorlar diye biliyorum. Basit bir şey gibi geliyor ama benzer bir olay yaşadım, kırık vardı. Geçmiş olsun.
mucizemizibekliyoruzz mug7573 aynı mıydı peki belirtiler? Ağrı var bende hareket kısıtlılığı ve biraz şişme var 🤕
mucizemizibekliyoruzz Ozge1008 peki bende şuanda ağrı, hafif şişlik ve hareket kısıtlılığından başka bi şikayet yok. Sizde morarma, aşırı şişme ya da şekil bozukluğu varmıydı bende yok çünkü. Hani böyle şiddetli değil ya çatladı mı acaba dedim
mucizemizibekliyoruzz Sinemiraz aynen biraz daha iyi şimdi parmağım. Az daha bekliyim böyle olursa dururum zaten. Hastanede sıra beklerken daha hasta olurum diye korkuyorum açıkçası herkes hapşuruyor herkes hasta
Ozge1008 mucizemizibekliyoruzz benim anında şişmişti ama morarma yoktu. Doktor görür görmez kırılmış yada çatlamış demişti. Çatlak olsa bile önemsememezlik yapma bence canım
Chan Hamilelikte ve lohusalık dönemine kadar uzanan süreçte kemikler normale nazaran daha kırılgan veya hassas olabiliyormuş. Kuzenimin eşi bebeği kırk günlükken çömelirmiş gibi iki dizi üzerine düştü yolda. Normalde bundan kimseye incinme dışında bir şey olmaz. İki dizde de kırık oluşmuş. Platin takıldı. Biz de şaştık kaldık.
mucizemizibekliyoruzz Chan vücut bebek içinde çalıştığından dolayı normal olabilir tabi. Kendini tedavi etmesi de zaman alıyor demek ki