Merhabalaaaar, artık kızım, İnci Mila’m kollarımda..
Tam 2 yıl 3 ay önce bugün oğlumu kucağıma alıp doğum hikayemi yazmıştım. Şimdi sırada kızımın geliş hikayesi var. Keyifli okumalar dilerim 🤭
Şeker yüklemesinin ardından şeker maceram başlamıştı. Önce diyet denedik, ardından insülin, o da yetmeyince insülin iğne sayım ve dozum arttırıldı. Kızımın suyu fazlaydı, kilosu önden gidiyordu. Tüm süreci Gaziantep Defa Life hastanesinden canımın içi doktorum Şeyma Fadıloğlu ile atlattım.
Şekerim düzelmek bilmeyince 38. haftada İnci kızımın gelmesi istendi. Sezaryen düşünmediğim için suni sancı ile ilerleme kararı alındı.
Sabah 09.00 hastaneye girişim yapıldı. Önce doktorum alttan muayene etti. Açılmam 2 cm’di. Suni sancı verilecekti fakat kendi sancım ve kanamam başladı. Nst takıldı. Fakat kendi sancım geldikçe kalp atışı yavaşladı, bir defa da hiç kalp atışı alınamadı. Doktorum üç defa kontrol etti, o sırada 4 defa suyum geldi. Biraz iyi ilerlemeye başlayınca suni sancı verildi fakat suni ile durum daha da kötüleşti. Doktorumun kararıyla acil sezaryene alındım. Uyuşturulmanın ardından 5 dakikada kızım doğdu, onu görünce gözyaşlarım da sel oldu tabi. Hafif bir solunum sıkıntısı olduğundan gözleme alındı. Ben de dikişin ardından hastane odasına geldim. Şu an sadece hafif bir titremem var. Şükürler olsun ikimiz de iyiyiz. Normal için hiç ısrar etmedim çünkü ikimize de bir şey olacak diye korktum.
Daha pozitif bir hikaye yazmak isterdim ama buna da şükürler olsun 🥰🫶🏼