havvakaratas_09 aile hekimliğine ilk önce eşiniz kan veriyor sonuçlara göre sizden de istiyorlar 3 4 ay sürüyor sonuçların çıkması

Bellks bugün eşim sağlık ocağı doktorumuza sormuş bizde o tüplerden yok kendi özel hastane doktoru yapar demiş

havvakaratas_09 hamilelik öncesi değil mi sma testi? Ben yanlış biliyor olabilirim tabii.

havvakaratas_09 yapılıyor ben 3 yıllık evliyim o zamanlar yapmiyolardi yaygın degildi. 4 haftalik hamileyken eşimle beraber yaptirdik. Gebe diye not dusuyolarmıs daha erken cikiyomus sonuç. Saglik ocaginda yaptirdik. Baska bi saglik ocagi yapar mi ki

havvakaratas_09 hamileyken sma testi yaptırdık gem eşimden hem benden kan aldılar hamile olduğunuz içinde sonuçlar hemen çıkıyor bizim 1 haftada çıkmıştı🙂

havvakaratas_09 normalde yapılması gerekiyor çünkü zorunluluk getirildi evlenmeden önce aile hekiminde yapılması gereken testler arasında artık

Ummu1234 sanırım bu değişiyor bende hamileyken yaptırmıştım ama 4 ay sonra sonuç geldi

Aslimii benim eşim doktora ikili test yapılıyor mu diye sormuş sma nın adını unutmuş ne zamana kadar yapmamız lazım

havvakaratas_09 bi zamani yok tabi de, eger hem sende hemde eşinde risk cikarsa normal yolla gebelik önermiyolar. Önce sana bakiyolar sende risk cıkarsa eğer eşine bakiyolar. Biz her ihtimale karsi zamandan kazanalim diye ikimizde verdik. Gebe diye not dusuldugu halde 1 aya anca cikti yanlis hatirlamiyosam. Daha fazla da olabilir

havvakaratas_09 ben temmuz ayı idi galiba, (İst.) Göztepe sğlayman yalçına gitmiştim, tek gen testi sormak için.. bana şöyle dediler, hatta bunun için farklı farklı bölümlere TLF etti doktor. Genetik gibi.. benim dediğim gibi bir sürü geni tarayan bütüncül bir test yok idi ama tekil tekil bazı hastalıklar için var ama örneğin sma için ailede sma hikayesi istiyorlardı. Sma, ülkemizde evlilik öncesi tarama testlerine girdi ama benim aile hekimim hamilelikte bakmadıklarını söylemiş ve beni s.yalçına yönlendirmişti. Ancak daha sonra daha geniş genetik test yelpazesi olan Haydarpaşa numune dediler ama orada da istediğimiz gibi bir geniş panel yok idi. Biz de koç üniversitesi inde geniş panel tek gen tarama testi yaptırdık, sma sahil yüzlerce geni tarayan bir test idi..