Nazzzzzz Merhaba arkadaşlar bebeğim 20 günlük ikinci topuk kanında tirodi yüksek çıktı çok üzgünüm gerçekten tekrar topuk kanı aldılar bunu yaşayan bar mı bebeğimebi şey olcak diye çok korkuyorum
Sinmn Nazzzzzz ilk bebeğimin topuk kanı bir hastanede bir de küvözde alındı.. tiroidi yüksek dendi, sonra tekrar alındı ama temiz çıktı.. yüksek olsaydı ilaç kullanması gerekirdi dediler.. genelde temiz çıkıyormuş üçüncü alınan
sudamlasi Nazzzzzz görümcemin bebeğin de de vardı tiroid yüksekliği.Bebeklik döneminde hap kullanıyodu 1.5 yaşına kadar kullandı. 3 yaşına kadar kullanılması gerekiyormuş. Ama hızlı iyileştiği için hapı bıraktılar. Endişe etcek durum yok yani sakin ol minik bi tedavisi var ayda 1 kontrolleri var o kadar. 🌼
Yagmr05 Yagmr05 Nazzzzzz endişelenme canım 6 günlükken çıkan tiroid bazen yanlış olabiliyo yeni doğan doktoruna 1 2 aylıkken yeniden yaptır.
BeyzZaA Nazzzzzz dualarım sizinle sağ salim alırsınız inşallah bebeğinizi kucağınıza Rabbim onları korusun bebeğin sağlıklı olsun hiç bi sorunu olmasın inşallah
Nazzzzzz Yagmr05 inşallah canım ama aklıma takılan bi şey oldu hep internet de araştırdım benim doğumdan dikişlerim bar çok ondan entürdiyot kullandım her isrardan sonra iyot fazlalığı bebeğe geçti mi acaba çok korkuyorum inşallah çıkmaz Yanıltıcıdırilk sonuç ilk topuk kanı bir gün sonra ikinci de altı günlükken alındı camım
Yagmr05 Ben çocuk cerrahta çalıştım bi dönem doktorum gelen yeni doğanlara tiroidlerinize bakıldımı diye sorardı kalça usgesine geldiklerinde yani 2 2.5 3 aylıkken. Onlarda evet ilk doğduğunda bakıldı derdi doktorum hep onlar doğru sonuç vermeyebilir bu zamanlarda bakılsın derdi hep. Tabiki bu sonuç yanlış demiyorum ama bence bebeğiniz biraz büyüsün tekrar baktırın inşallah bişey çıkmaz 🤗
Nazzzzzz Yagmr05 canım bizden hemen 3. Topuk kanı aldılar,, pazartesi günü verdik onun sonucuna tekrar bakacak sağlık Ocağı onu bekliyorum inşallh temiZ çıkar çok teşekkür ederim kesin sonuç için ne kadarlık olması gerek ki
Yagmr05 Nazzzzzz canım bide topuk kanında nası tiroid değerleri çıkıyo onu anlamadım haricinde hormon tahlili almadılarmı topuk kanında sadece sarılık çıkar
Yagmr05 İşte mesela suan çıkan sonuçta değerler düştüyse bu iyi bişey tekrar atıyorum 10 gün sonra bakıldı değerler diğerine göre düştüyse sonuçlar iyidir erken tanıda tabiki önemli ama umarım çıkmaz minicik bebeklerimize konduramıyoruz bu hastalıkları 😕
Nazzzzzz Yagmr05 hayır canım almadılar topuk kanında çıktı ve tiroid 9,12 dedi hemşire ve hemen üçünsünü istediler o gün verdik Pazartesi günü canım
Yagmr05 Nazzzzzz eminmisin canım ya imkanı yok 4 senedir hastanedeyim topukta tiroid çktığını bilmem evrak varmı elinizde. T3 t4 tsh sonucu olması lazım tiroid için 🙄🤔