Benimde kisaligim var 27+4üm. 14 mm hatta. Bana da kendi doktorum ve perinatolog da baktı. Her 2 haftada bir ikisi de bakıyor. İkisi de serklaj onermediler. Hem ilk gebeliğim hem de bebeğin haftasından kaynaklı riskli bir uygulama. Genellikle ilk gebelik olunca önerilmiyor ve bebeğin haftası çok önemli. Ağrım ve sancım yok. Progestan fitil kullanıyoruz sabah-aksam ve adalat içiyorum ve tabi ki yatak istirahati. Benim serviks kısalığı durumum 22 haftalik iken belli olmuştu (25 mm civarıydı) ve böyle bu tedaviyle bu haftaya kadar geldim. Şu an 14 mm. Artık kısmet. Hiç belli olmuyor dedi doktor son haftaya kadar bile gidilebilir dedi. Artık yenidoğan küvez bakımları çok ilerledi. 7 aylık olan bebeklerin yaşama şansı oldukça yüksek. Diğer türlü tetikleyebilir riskli olabilir o yüzden bu işlem için bebeğin haftası önemli. Ben iki doktoruma da tedavilerine de güveniyorum, gerisi artık Allah’tan. Benim ilerleme göre de gördüğüm her 2-3 haftada 4-5 mm kısalıyor. Aralığı atlatirsam çok daha rahatlayacagim inşallah.