Esesesssss aynen öyle valla. Benim de bir buçuk sene önce kuyruk sokumu (koksiks) kemiğinin kırık olduğunu öğrendim yaşadığım ağrılardan sonra. Kayropraktik tedavi gördüm çok şükür ağrılarım geçti o zamanlar hamilelik planım yoktu ama doktor normal doğumu tavsiye etmedi tekrar kırılır ya da bebeğin alnı kemiğe sürtünerek çıkabilir demişti. Detaylı ultrasondaki perinatolog bu durumu konuştum toplumdaki yorumlardan dolayı kendimi normal doğuma zorladığımı farkettim. O kadar güzel bi konuşma yaptı ki adam.. bi kere doğumun şeklini yanlış söylüyorsun dedi, NORMAL vajinal doğum ve NORMAL sezaryen doğum demeliyiz dedi. Sezaryen de normal bir doğum sürecidir sadece kesi ve dikiş vardır. İnsan anatomisi anne psikolojisi veya bebek buna karar vermişse bize o şekilde karşılamak düşer dedi 🤞 kendini hiçbir şeye mecbur hissetme o bebeğe bakacak olan yine sensin yorgun ve psikolojisi kötü bir annelik tecrübesi yaşamak istemezsin, insanlar konuşur. Bu cümlelerden sonra daha bilinçli baktım olaya, sezaryen anormal doğum değil kendimizi üzmeyelim 🙏