Gmzctnn Dugmee merhaba. Bende şuan 9+4 haftalık gebeyim. İlk dogumumu Zeynep Kamil de yaptım bu dogumuda orda yapacağım Allah izin verirse. Dün gittim kontrole ikili test için kağıt verdi doktor 11-14 hafta arasında gidin yaptırın dedi. İlkinde yaptirmamistim.bunda yaptırayım dedim. Burda yapılmıyor dedi bayan doktor anterotol bölümü için alicaksiniz dedi başka bir hastaneden 182 yi arayıp dedi. 🤔
Dugmee Gmzctnn merhaba ben 182yi arayıp ikili test yaptirmak istediğimi söylemiştim zeynep kamil hastanesi perinatoloji bölümü olarak randevu veriyorlar hatta perinatoloji bölümü hastanenin bahcesinde küçük bir bina var orada yapılıyor bence 182 yi arayıp bir görüşün benim testimi yapan doktorun adı eralp bulutlar isminde bi doktordu bulabilirseniz hatta o doktora almanızı tavsiye ederim randevuyu.
Merve2626 Bende 3 hafta sonra yaptırıcam ama bir yanım yaptır önceden belli olursa belki tedavi edilecek birşeydir diyor.Ama bir yanım da bir oran veriyorlar olabilir diye 9 ayımı bu düşünceyle mahvetmek de doğru bişey mi bilemiyorum çok kararsızım
Kirmizibalik1 Merve2626 tedavisi olan hastalik degil 2hastalik down ve trizomy. Ben cok araştırdım yani ileride detayli ultrasonda zaten ne var ne yok gorecegiz. Simdi gorsem kurtaj hakki dogacak ancak kurtaj olmam ben cunku bu testin yanilma payi da cok yuksek. E amniyonosentez yaptirmayacaksaniz bu test sonrasinda ozaman bu testte bi risk çıkarsa zehir olur gunler yani ben oyle dusunuyorum. Detayli ultasonda gorecegiz zaten madem amac aldirmak degil de kendimizi hazirlamak psikolojk olarak kotu bi durumda ozaman detayli en iyisi diye dusunuyorum hanimlar
minikoglumuz EfnanUmay23 öyle mi hayırlısı ila sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim. Bulunduğumuz şehirde her anlaşmalı özel hastahaneler yok lokman hekim vardı o da anlaşmayı sanırım sonlandirmislar.
EfnanUmay23 minikoglumuz amin canm sizde sağlıkla kucağınza alirsnz inşallah 😊 bizimde memlekette 2 tane vardı lakin yaşadığımız şehirde 1 tane var oda kimse memnun olmadığı için ona gitmiyoz başka bitane bulduk iyi ona gidyoz ☺️☺️
Gmzctnn Dugmee evet biliyorum perinatoloji bölümünü. Daha önce detaylı ultrasonumu yaptırmıştım orada. Bende öyle yapayım o zaman teşekkür ederim 👍🤗
Aysegul-26 Dugmee iyi günler ben de ikili test için o doktora randevu aldım siz memnun kaldınız mı nasıldı çünkü ben sultangaziden kalkıp gidicem gittiğime değsin istiyormuş doktor yönünden
Esma1afra Canan23 devlette bedava yapıyorlar canımm bende haftaya yaptıracağım ilk kızımdada devlette yaptırdım randevu al haftanda olduğu için yapıyolar detaylı ultrasonu özelde yaptırırsın
Dilaraanl 10 haftalık hamileyim yazdıklarınızı okudukca iyice korktum 🥺 tarama testlerinde birsey cıkarsa vs diye Allah korusun. Ne çok ince detay varmış vallahi korktum 🥺
Zeyemzey Benim doktorum seçimi bize bırakmıştı eğer bişey çıkarsa zaten doğmadan müdahele edilemez demişti eşim ve bende ortak karar yaptırmamıştık
PSerenity Dugmee söylediğiniz detaylı ultrason ikili test 11-14 haftaları arasında yapılır bebeğin ense kalınlığı ölçülür sonra kan verilir risk oranı hesaplanır
Dugmee PSerenity hayır canım neden bahsettiğimin ben gayet farkındayım sizin gibi düşünen cok fazla kişi varmış onu fark ettim şuan ikili test ve detayli ultrason cok farkli iki test en kötü bu uygulamadan hamilelik cizelgesi kismindan bakabilirsiniz 12-14 haftada yapılan ikili test detaylı ultrason 19-23 haftalar arasinda yapılıyor karıştırmayın lutfen.
Gres Serap3444 ben perinatog uzmanına yaptırmıştım 900 TL ye 40-50 dk herşeyine baktı 5 inde detaylı için gidicem 1400 TL ye 150-200 TL yapanlar büyük ihtimalle perinatoloji uzmani değillerdir kadın doğum uzmanıdır ondan bu fiyat farkları çıkmakta Beylikdüzü Altan beye gitmiştim
Serap3444 Gres banada öyle geliyo bu kadar uygun fiyatlar olamaz çünkü beylikdüzünde hangi hastaneye gidiyosunuz
Fh2512 Gres bende öyle düşünüyorum canım bende 400 e yakın Bi fiyata perinatoloji uzmanına yaptırdım yarım saat muayene etti bebeğimin herşeyine bakmıştı. Arkadaşlar 100 yada 50 falan yazınca tuhafıma gitti 🤦♀️
Rosewhite Gün içerisinde gelir bazen sisteme geç düşüyor. Ya da bir gün sonra. Yoğunluktan dolayı. Dün doktor bana da söyledi. Şeker yükleme testi yapacağız diye. Ben kararsız kaldım. Kimisi yaptır kimisi yaptırma diyor. Kararsız kaldım 🤷♀️
Bsealc Rosewhite bende yaptırmıcaktım ama eğer gebelik şekeri varsa annede ve bilinmiyorsa çocugun anne karnında ölümüne kadar yol açabiliyormuş bu durum çocuğum için yaptırıcam ayrıca iki baklavaya eş değermiş içirdikleri şey
Bsealc Canan23 bende özele gidiyorum ama doktorum devlet hastanesinde yaptırıp sonucu bana gösterebilirsin demişti ben öyle yapmıştım