Ben KPSS girdim şimdi tercih yapıcam , sağlıkçı atamaları için . Ama 7 aylık hamileyim yani atanıp direk izne mi çıkıcam yada sen zaten hamilesin diyip kabul etmezlerse , beni o kadar beklerler mi , haklarım neler bilen yardımcı olsun lütfen başka bebeğim de var 1 yıldan önce başlayamam
Hamileyken atanırsam ? Memur anneler kpss ataması
Sizce ?
Zeynepbsk bilgisi olan var mı ?
Zeynepbsk anneler
Canım sağlık sektörünü çok bilmiyorum ama KPSS ile kazanılmış bir hakkın olacak atanırsan. Yani bana kalırsa izinde olman sorun olmaz öyle bir durumda😃senin gibi olan muhakkak olmuştur önceden de.
Yok heralde
DenizCeylin bende öyle birini bekledim inşallah içimi rahatlatır teşekkür ederim ☺️
Nazlimom teşekkür ederim 🙏
Bende saglikciyim oldugun ay ne ise süt izin ayin ise onu verirler bebeğin küçükse ona göre bende merak 3tm8stim bunu
Canım bemde öğretmenim ben değil ama okuldaki bir ogretmen arkadaş senin gibi olmuştu kaydını yaptı başlangıcı oldu izne ayrıldı altı yedi ay sonra istediği zaman başladı hiç çalışmadan izne ayirilabilirsin yani rahat ol
- Düzenlendi
Zeynepbsk eğer atanırsanız göreve başlayıp 32 haftalıktan büyükse hemen izne ayrılırsınız. Değilse 32 hafta olunca ayrılırsınız. Kimse hamilesin seni atamıyoruz demez 😀
Doğumdan sonra analık izniniz var o bitince 24 ay ücretsiz izin hakkınız var kullanıp kullanmamak size kalmış. hayırlı olsun şimdiden
Zeynepbsk ben bir kamu kurumunun insan kaynaklarında çalıştım. Sözleşmeli sağlık personeli alınıyordu. Hamile dahi olsa atanmaya hak kazandığı için gelip kişi başvurularını yapıyordu. İşe başlama tarihinde eğer analık izni, ücretsiz izin vs kullanmak isterse kullanıyordu. Bu şekilde işe başlayıp 2 sene hiç gelmeyen vardı ☺️ endişelenmeyin sizin kanuni hakkınız. Hamile diye bir negatif ayrımcılık yapamazlar kamu da .
Zeynepbsk bende sağlıkçı değilim a grubundan uzmanlık sınavına mülakatına hep hamile girdim atandım geçen hafta baslamami yaptım bir gün sonra izne ayrildim. Ama zaten atama yapılıp başlamanız dogumunuza denk gelir gibi doğum sonrası izni kullandirtirlarmi bilmiyorum ama ücretsiz izne hemen ayrılabilir siniz
Zeynepbsk hiç bir hakkın yanmaz gebelik sürecindeysen o iznini . Doğum yaptıysan doğum sonrası iznini kullanırsın istersen işe başlamayıp ücretsiz izin bile alabilirsin sorun olmaz.