Aydanur01 bende öyle düşünüyorum diyorum keşke kendiliğinden biseyler gelişseydi falan diye ama işte doğum gebelik malesef çok ince noktalar . O an bilimsel olarak herseyi sizden daha iyi bilen biri var doğumu yaptıracak olan kişi o ne derse onu yapıyorsunuz ister istemez çünkü biz bi şekilde orda burda okuduğumuz kadari ile biliyoruz . Ama onlar günde kaç doğum yaptırıyorlar kim bilir. Belki o videoyu izlesek bile o an geldiğinde onu yapamıyoruz sadece kendimiz söz konusu olmadığımız için bi şekilde doktora bağlanıyoruz bu noktada. Hele bi de ilk gebelikse daha da bağlı kalıyoruz .bide bi yandan doktorlara kızıyoruz sezeryan yapmak istiyorlar diye bi gebelik kursuna katılmıştım medstarda orda bi prof gelmişti. Dedi ki yani evet sezeryan yapmak işimize geliyor dedi doğrudan. Çünkü normal doğuma göre risk çok az dedi hasta kendi doğum yapıyor biz sadece yönlendiriyorum ciddi bir motivasyon istiyor normal doğum ıkınmasını kontrol edemiyoruz yanlış bir durumda bebek oksijensiz kalabilir bunu bazen göze almak istemiyoruz dedi. O günden beri sezeryan yanlısı da olsa çokta yargilamiyorum doktorları açıkçası. Evet önceden insanlar bir şekilde yapıyorlardı ama 3 tane ölü doğum bazen dogumda olen kadinlar bazen oksijensiz kalan bebekler hepimiz duymusuzdur. O sebeple bazen en az riskli olanı tercih etmeleri düşününce yanlışta gelmiyor . Allah tabi herkesin gönlüne göre sabrına dirayetine göre versin inşallah.