Fatmadan canım hayır asla kendini suçlama rabbim ömür verseydi alacak nefesi olduktan snra kimse buna engel olamazdı hic bunu düşünüp psikolojini bozma öncelikle.. Ben cok korkup ağlayarak girdim ve cıktıgımda hic ağrı sancı bsey hissetmiyordum.. Hatta vajinal bölgeyi bile wc cıktıgımda hissetmiyordm bi kaç saat öyle oldu. Hemen yemek yedirmediler sonra çorba icmeme izin verildi hastanede yattm bende kusmamak önemli dediler ben her gece 2 tane prilam içtim. Neyse içtiğim corbadan snra wc gittim destek alarak annemde eşimde yanımdaydı yanımda birisi durdu beni tuttu cnkü cok korkuyordum o sekilde eğilmedim hic yani yattım sürekli.. Sadece wc ve yemek için kalktm ilk 4 gün yemeğide yattıgım yerden tepside yedim . Daha önce yaşamışsın bilirsin ilk iki gün kanama yada leke oluyo dikişten kaynaklı ama snra devam etmedi. İlk hafta öyle iyi hissettim ki dışarı bile cıktım hc bişeyim yok gibiydi ama snra adım atamadım ck ağrışarm oldu o senebten hep yattm ne yemek yaptm ne başka bse duşları ayakta al demişti doktorm ama bej ayakta duramadım oturdum ck kısa kısa duşlar aldım 2. Günü direk duş aldm ve 2 günde bir en geç 3. Gün duş aldm cok kısa kısa ama en azından ck rahatlatıyordum. Elstra hic bsey yapmadım inan sürekli ayaklarımın altna yastık koyup yattm düzenli beslendim iyi oldugum günler evde kısa yürüyüşler yaptm bazen ck iyi oldm dışarı bile cıktım tabi öyle coo yürümedim daha yeni yeni kahvaltıya flan gidiyorm bundan önce sadece eşim arabayla cıkarıyordu bir nefes alıp üç beş adım atıp snra geri arabaya biniyordm o nefes almalar bile iyi hissettiriyordu. Bi süre snra annem gitti dondurucuya bir cok sey yapıp koydu arada geliyo ama o yokken sandalyete oturarak yemeğimi yapıyorm asla hepsini aynı anda yapmıyorm corba mı uaptm gidip uzanıyordum hatta uyuyordm snra aradan zaman geçince ana yemeği ocağa koyuyordm dikiş sürecinde ben cok uyudum öğlen uykusuna alıştırdım kendimi , asla bulaşık mak çamaşır mak icin eğilmedim ev süpürmedim bu gibi şeyleri hep eşim yaptı. Birde ben serklaj sonrası inanışmaz kabızlık yaşadm dikişim açılcak sandım öyle zorladı beni magnezyum kullandm hap formunu gümde 2 kez al dedi doktorum . Öyle yani cnm yine aklına gelen bsey olrsa sor mutlaka öyle ufak seylere dikkat ettim yani şimdi kontrolden kontrole bazen avm bile gidiyorm ama tabi öyle eskisi gibi mağza mağza gezemiyorm gittiğğim 2 max 3 mağza oluyo hep kendimi dinlendiriyorm sürekli ayakta olmamaya dikkat ediyorm. Cok şiddetli ağlarımda oldu olmadı degil ama tamamen benm rahat davranışımdna ve bebegin cok aşağıfa olmasından kaynaklı . Serklajdan snra ben haftada 2 kez puruluton iğne oldum fitili kullanmadık. O iğneninde ck işe yaradığına eminim .. öyle işte cnm ilk zamanlar hep yat hic kalkma iş temizlik filan bırak dursun kaldı ki ben temizlik hastasıyım mutfak dağınık yatağım düzenlenmedi diye oturup ağlıyordum şimdi umrumda degil ben bebek hareketlerini ck aşağıda hissediyorm snaki cıkıp gelecekmiş gibi alttan alttan hissediyorum ve o süreçte ck korktm hic 28 i göremicem sandm ilk hedefim 28 di ikimcisi 35 ins fazlasıds olır sende hep icini rahat tut ben hep evde bakara açtm dinledim inşirah suresi dinle mutlaka oku, felak nas ayetel kürsi ilhas bunların hepsi rutinim oldu bu arada serklajdan snra 10 günde bir idrar tahlili verdim ben enfeksiyon 2 kez cıktı onuda serklaja bağlıyorm doktor bi şase verştor tel seferlik direk geçiyo şükür fazlası olmadı öantar filan hic olmadım sende sağlık ocagnda yada hastanede ayda 2 kez idrar ver mutlaka baktır bu arada doktorum düşük riskimden dolayı bana ne şeker yüklemesi yaptırdı nede tetanoz.. ilk tetanozu 25. Haftanda ol demişti snra olmadınsa gitme riskli gebelerimde istemiyorm dedi bende ona güvenerek yaptırmadım