Deletedmom_51 hesaplayamacak kadar çok gidiyo 😂😂 özellikle beze 😂
YENİDOĞAN MASRAF
- Düzenlendi
Deletedmom_51 bezi ve ıslak mendili stokladığım için henüz almadım. Mama+meme gittiğimiz için şu an sadece mama masrafı oluyor. Islak mendilleri 24 lü paket olarak önden alırsanız ve sadece emzirirseniz sadece bez masrafınız olur. Doktor kontrolü de zaten doğumda oluyor, 5. Gün sağlık ocağına gidiyorsunuz. Ondan sonra aylık kontrollere gidiyorsunuz. Ayda bir muayene ücreti olur yani.
Deletedmom_51 5 6 bin gidiyordur kesin her hafta bez kıyafet osu busu derken gıdıyo
Deletedmom_51 malzemelerine ek bide doğalgazı fulleyeceğimizi düşündükçe fena oluyorum ben🥴
Kubrakck2222 Valla ben de olmuyor değilim. Evlatlarımızın canı sağolsun inşallah onlar için çalışıyoruz ama bi araç alalım dedik biraz korku sardı beni nasıl olacak nasıl yetecek korkusu
- Düzenlendi
Deletedmom_51 38 günde 272 bez gitti o da ortalama 4 5 paket ediyor 400 TL felan bez tuttu. Birkaç pakette ıslak mendil o da 100 TL olsa bez ıslak mendil 500 ü bulur muhtemelen. Şu an 51 günlüğüz önceki kadar bez gitmiyor önce günde 8 10 bez degisiyorken şu an yarı yarıya düştü sayısı. Önce pişik olacak diye daha sık degistiriyordum şimdi bazen sabaha kadar degistirmedigim oluyor. Başka da doktor ilaç kontrol masrafı vs olabilir özele gidiyorsanız. O da ayda 1 kez muayeneye verirsin bir muayene bir kontrol oluyor çünkü bizim muayene 200 TL mesela. Zaten eşyalarını hamileyken tamamladiysan başka birşeye para harcamazsin muhtemelen ekstra çıkmazsa
-MinikveAnnesi- evet canım eşyalarını tamamladım. Bi benim kendi alacaklarım var doğum için , bi de doğum şubatta görünüyor malum her şeye zam geliyor doğum da bi 13.000 olur geçer belki de
Deletedmom_51 benimde dogum yapali 6 gun oldu. Bende cok merak ediyorum.aylik masrafları ne kadar olur ? Cünkü bir sonraki ay biraz kredi cekip araba almayı düsünuyoruz. Yapabilirmiyiz bilmiyorum. Biraz tedirgin oluyorum. Ama arabada ihtiyaç. Normalde martta alcaktik. O zmn bizi hic etkilemezdi. Ama esim yil basından sonra zamn gelir diyo. Birde bir tanidikta varmis. Hoşuna gitmis onu alalim diyor. Hakkimizda hayirlisi. Yeni doğan icin herseyi göz önünde bulundurmak lagzim maması bezi ıslakmendili ilacı derken 1500tl gözden cıkmak gerek sanırım. Biz hastaneden taburcu olmadan sadece ilaclarina ve mamasına 1000tl para verdik. Cok iyi düsünmek lagzim
Deletedmom_51 tutar veremem ama ben hep indirim kovalıyorum daha hesaplı oluyor. Mesela migrosta bir alana 2. Bez yüzde 60 indirimli 2 paket kaptım hemen. Trendyol indirimlerinden ıslak mendil aldım 2 koli. Eczane işleri çok maliyetli oluyor. İnşallah en az şekilde gidersiniz eczaneye de 🍁
Deletedmom_51
Arkadasimin bebegi aylik mamasi sadece 1500 tutuyo bence biraz gercekci olun bunlar para degil artik
Deletedmom_51 allah hayırlısıyla, kolaylıkla gönlünüzden geçenleri yapmanızı nasip etsin bebişinizle beraber 🥰❤️
Deletedmom_51 doktor felan geçer canım kontroller testler ilk testler ücretsiz ama sonraki aylık kontroller tutar