Sakin Kızlar selam ben 18 haftalık gebeyim ,kansızlık nedeniyle demir ilacına başlamıştım fakat vücudumda çok fena alerji yaptı doktorum ilacı bırak dedi , bitkisel yontemle demir alman gerek dedi. Demir içerikli , kan yapıcı yiyecekler ne önerirsiniz ?
Taricat Sakin yeşil mercimek , ıspanak , keçi boynuzu pekmezi veya özü ,dalak, kırmızı et … Bunlari tuket kuzum ama özellikle de çok sık yeşil mercimek tüket onda yüksek oranda demir var
Bettuss_123 Sakin Böyle şeykeri başlık açmak yerine araştırmak daha doğru olmaz mı sizce de ? Kırmızı et/yağsız et Yumurta Tavuk ve hindi eti İstiridye Karaciğer Koyu yeşil yapraklı sebzeler (ıspanak vb.) Kuru baklagiller Pekmez Uskumru, sardalye Turunçgiller Pancar Fındık Tofu Pişmiş patates Kaju fıstığı Kabuklu yemişler ve yağlı tohumlar Zenginleştirilmiş kahvaltılık gevrekler Tam tahıllı ve zenginleştirilmiş ekmekler Kuru kayısı gibi kuru meyveler Bunlar nette yazanlar hangilerini gebelerin yiyip yiyemeyeceğini biliyorsunuzdur sanırım.
Dark Sakin kara üzüm kurusu et, kahvaltıdan en az yarım saat önce 1 yemek kaşığı dut pekmezi için. Bana bunu doktor söyledi çok kansizdim demirim düşüktü çok çok iyi geliyor
Sakin Bettuss_123 bunları internette ben de araştırdım zaten sabahtan beri okuyoeum , kopyala yapıştır için teşekkürler , ama özellikle deneyimli anneler bu konularda daha detaylı derin bilgiye sahip o nedenle başlık açtım.
Bettuss_123 Sakin Anlıyorum. Fakat demir içerikli besinler ile deneyimin bir alakası maalesef yok. Bu besinlerin içerdiği besin değerleri uzmanlar tarafından araştırılıyor. Tecrübeliler tarafından değil. ☺️
Sakin Bettuss_123 bu sizin fikriniz , burada herkes birbirinden birşeyler öğreniyor , müsaade ederseniz artık deneyimlilerin cevaplarını bekleyeceğim.
Cikoleyla Benim doktorum günde bir elma ye dedi. Elmayı kes ne kadar hızlı kararıyorsa o kadar Demir vardır dedi. Ben de elma yiycem inş
Sakin Cikoleyla bunu hiç duymamıştım çok yiyordum bir ara bıraktım tekrar başlayayım hemen. Teşekkür ederim 🙏