Gemi Ozge_brbr ahahaha ben de ilk haberi aldım kapıdan çıktım hamileyim sezaryen doğum yapıam demişim 🙃
Ozge_brbr Gemi bi de sıklıkla duyduğum bi şey var normal doğum diye gidiyor saatlerce sancı çekiyor suni sancı veriliyor açılma olmuyor pat sezaryene alınıyor. Böyle bi riske gireceğime direk sezaryene gireyim diye düşünüyorum 😀😀
Zarife Gemi simdilik gelisimi guzel son haftalarda nolur bilmem bi hafta onde gidiyodu bu kontrolde bakam ne durumda ☺☺
YamurKarabulut Ozge_brbr meslekle değil kişiyle alakalı bence bu durum .. normal Doğum travma oluşturacaksa anne de sezeryan olsun ..kimi de sezeryandn korkuyor .. ben ikisinden de 😂
Ozge_brbr YamurKarabulut bi de sıklıkla duyduğum bi şey var normal doğum diye gidiyor saatlerce sancı çekiyor suni sancı veriliyor açılma olmuyor pat sezaryene alınıyor. Böyle bi riske gireceğime direk sezaryene gireyim diye düşünüyorum 😀😀
YamurKarabulut Zarife aynen zaten olması gereken de o .. bende sezeryan olacağım aöa normal sancılarımın başlamasını istiyorum bazen kendi gününde olsunvucut o hormonları salgılasın diye bakalım doktorum ne zaman diyecek
1PrensAnnesi YamurKarabulut ay onu bende istedim doğmayacağı belli ama tarihi kendi belirlesin sancıyla geleyim sezaryene gireyim dedm doktor öyle gelirsen normali zorlarım hemen almam dedi gözüm korktu☺ Gün aldım❤💙
Zarife YamurKarabulut ama doktorlarda sanci baslamasin diye 38 39 da aliyolarmis iste ben cok arastirdim. Normal yapmicaksan bence sanci cekip yorma kendni o kdr bekleme ben isterdm normal olsn ama doktorlarin vardir bi bildgi pes ettim sezaryeni kabullendim 😅😅😅😅bide 35 ten sonra bebek artik herseyi tamamliyomus diye duydum canm demkki o yuzden genelde 38 de aliyolar
YamurKarabulut Ozge_brbr o kısmet biraz bilemezsin belki normal Doğum senin için daha uygundur ..aöa kendini nasıl iyi hissedeceksen onu tercih et psikoloji de çok önemli sonuçta
YamurKarabulut 1PrensAnnesi oda haklı cidden bazıminsanalr normal Doğum için yaratılmış pat diye doğuruyor az ağrı duyuyorlar ..ben bebeklikten kalça ameliyatlıyım birde anal fissür ameliyatlıyım zorlamada sıkkntınolacagı içim sezeryan .. yoksa denerdim baktı zor zaten istediğin an öecbur yapıyorlar sezeryan 😂
Pinarr Sezeryan günü alanlara sormak istiyorum,zorunlu sezeryan mı yoksa isteğe bağlı mı olacaksınız ? Erken haftalarda karar kılmışsınız çünkü merak ettim.
1PrensAnnesi Pinarr benimki zorunlu kafası olması gerekenden 2 hafta büyük ilerliyor kendiside iri bi bebek o sorun değil ama bu kafa meselesi sıkıntı kesiden sonra aşırı dikiş ve doğum esnasıdna vakum meselesi var ve ben bunu istemiyorum o esnada bebek havasız kaladabiliomuş çünkü ne bebeğimi ne kendmi riske atmadım☺
YamurKarabulut Zarife boşuna beklemiyor bebek anne karnında gününü cidden Allah öyle nizama koymuş ki 🙏🏻🙏🏻İlk gebelikte 39 hatta 39+3 felan iyidir .. eğer ilk gebelik sezeryan sa bebek de sıkkntınyoksa 38 de alınıyor önceki kesi nedeniyle oda
Pinarr 1PrensAnnesi doktorunuz da önermemiştir zaten büyük ihtimal normal doğumu 🙂 hayırlısı olsun hakkımızda inşallah 🤗
1PrensAnnesi YamurKarabulut aynen öyle ☺ Hemen kabul etmiyolar sezaryeni bakıo zor gidiyorsa havada kapıolar
Amineyavuzselim Tavuk suyu corba , nescafe , kayısı hoşafı Anneye: lohusa geceliği deepend bez göğüs kremi çorap emzirme sutyeni göğüs pedi Bebege hastane çıkışı + 1 takım kıyafet bebek bezi ağız mendili ıslak mendil yelek aklıma gelenler
aasenamerve YamurKarabulut ben de zaten doktorum ne kadar önde olursa olsun 38 den önce sezeryan olmaz dediği halde bayanın 36. Haftada kendi isteğiyle sezeryan olmasını anlamadım ve sordum nasıl doktorlar arasında bu kadar fark oluyor diye. Sonuçta 36 hafta bekleyen 38 haftada çok rahat bekler. Kimse çocuğunun sağlıksız doğacağını bile bile erken olsun istemez.
YamurKarabulut aasenamerve stajlarım harici 8 yıllık sağlıkçıyım eşim doktor. Bir çok kadın doğumcu arladasımız var hiç 36 duymadım çoğul gebelik harici!!! Hatta ben şaka yaptım al artık kocaman oldu diye arkadaşı kendi gününü doldursun öyle alalım bebek güzelce gelişimini tamamlasın suan için sıkıntı YÖK nasılsa dedi..