Beliff Şuan 39+6 olduk dün sancılarım başlamıştı, takio etmeye başladım sancı mı değil mi diye ilk gebeliğim çünkü tecrübesizim. Sonra baktım ki saatte 1 geliyor 1 dk sürüyor. Akşama kadar bu şekilde zaman tuttum değişim olacak mı diye. Zaman arası kısalmaya başladı. Akşama doğru 35 dkda 1 gelmeye başladı yine sadece 1 dk sürüyor sancı geldiğinde. Gece biraz daha şiddetli oldu sancılar ama zaman değişmedi hâlâ 35 dkda 1 geliyor 1 dk sürüyor. Sonra bugün yürüyeyim dedim eğer gerçekten doğum sancısıysa çünkü yürümem daha iyi olur diye düşündüm. Alışveriş merkezine falan gittik baya gezdim. Sancılar 15 dkda 1 gelmeye başladı ama canım yansada belli etmiyorum tabi insanların içinde. Neyse sonra dedik bi acilden giriş yapalım sancıları söyleyelim bakalım durum ne açılma vs var mı gerçek mi bu sancılar. Hastane fikrini düşününce benim ne acım kaldı ne sancılar kaldı. Nstde sancılar 10 dkda 1 gözüküyor ama düzensiz çıktı doğum başlamış dedi ebe ama bende artık o sancıları hissetmiyorum halbuki hissetmem lazım artık. Dedim ben stres yaptım başımdan bi olay geçmişti bunu unutamıyorum bu yüzden hissetmiyorum şuan kasılıyorum istemsiz dedim. Strese girme bebek etkilenir dedi bide açılmana bakalım dedi çatıya baktı 1 cm zor açılmış daha yolun başındasın dedi ama bence devamlı nereye gidiyorsan oraya git yatışını versinler dedi. Yok dedim benim korku sebebim o hastane yüzünden zaten. Neyse sonra imza atıp çıktık herhangi bir risk olmadığı için şuan o saatten beridirde sancılarım sanki yok gibi ve yine düzensiz az acılı olarak kaldı. Kendi yaşadığım şehirdeki doktorlar beni nstde düzensiz gözüken sancılar sebebiyle doğuma almak istediler bebeğiminde karnı geriden geliyor beynine kan gider pıhtılaşma yaoar vs dediler ve korkuttular bende kabul ettim. Halbuki 2 hafta ve üzeri gerilik yoksa proble değil ama o an bildiğim herşeyi unutmuştum sonuçta o benim için çok daha değerli normal doğurmuşum sezeryan olmuşum umutumda değil o an. Sonra tabi kafa yerine geldi sordum dedim benim sancım yok ağrım yok açılma olmadan nasıl olucak sezeryan mı olucam. Hayır önce rahimden fitil bericez bu çok kuvvetli bi suni sancı 24 saat o duracak zaten sen onu çok kuvvetli olduğu için hissedeceksin açılma yapacak ama açılma istediğimiz kadar olmazsa 1 gün ara verip serumla suni vericez dediler tamam dedim. Yatışım yapıldı. O kuvvetli fitil bende gram bir his yaratmadı o sırada sürekli gelip gidip alttan muayene ediyirlar benim artık dayanacak gücüm kalmamıştı Allah’a nasıl yalvarıyorum Allah’ım olmayacaksa sezeryana alsınlar diye. Sonra neyse fitilin süresi soldu ben anca o zaman hafif ağrılar hissettim ama açılma olmadı. Dediler bi gece dinlen serumla verelim bu sefer kesin açılacak ilk doğum diye böyle olmuş olabilir dediler tamam dedim. Suniyide verdiler 200 ml kadar aldım hâlâ bende bir ağrı sancı yok nstde bile çıkmıyor. Dedim ne imzalanacaksa imzalayıp çıkmak istiyorum ben böyle burda bu şekilde doğum yapamam kendimi çok kastım zaten stresten doğuramam yok dediler bunu bi alsın vücut, sonra yine bir gün ara verip tekrar denicez o da olmazsa ertesi gün sezeryana alıcaz. Öyle böyle derken hayır dedim kabul etmiyorum sezeryan günü verilir o zaman ben burda bu kadar şeyi çekip sezeryan olmam. Topu topu 3 dr var zaten 2si bayan bana taktılar ve asla güzel bir konuşma güzel bir tavır sergilenmiyor artık bana karşı. Sürekli ters cevaplar tehdit ederek konuşmalar. Bu bende bir kez travma yaşattığı için 1 hafta olucak bu akşam hastane kelimesi geçincede sancılarımın yok olma sebebi kesinlikle onlar. Allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın. Dr olmakla insan olmak karşıdaki insanla ilgilenmek farklı şeyler. Kesinlikle başka hastane olsa asla buraya gitmem ama tek bir devlet hastanesi var el mahkum gitmek zorunda olanlara Allah hayırlı doğumlar nasip etsin. Kesinlikle sancılarım tekrar olduğunda yakındaki başka bir şehir hastanesine gitmeyi düşünüyorum Allah onları eline düşürmesin inşallah