Eceeeeee arkadaşlar bugün çocuk için muayene olmaya gittim ve Pcos olduğumu söyledi ne yapmam gerekiyor yasayanlar lütfen bilgi verebilir mi
minigiminannesi03 Eceeeeee hiç hamile kalamazsın denmiyor ama zor kalınır deniyor bendede aşırı derecede pcoluyum ben tedavi görerek hamile kalabiliyorum
Betul0707 Eceeeeee canım hiç üzülme bende pkostum şuan ikizlerime hamileyim 🥰🙏🏻 1 yıla yakın adetimin gelmesi için hormon ilacı ve folik asit kullandım sadece sonra korunmayı bıraktığımda kendiliğimden kaldım
mrvsrcn Eceeeeee bende pcosum canım 15 aydır deniyoruz olmadı tedavi oldum bir ara şimdi tekrar başlayacağız doktor kilo vermemi söyledi bakalım süreç nasıl gidicek
tazeanne07- Eceeeeee pcos ciddi bir rahatsızlıktır malesef bende de var. Kendiliğinden hamile kalma oranı çok az. Ama hiç yok diyemeyiz. Genelde tedavi ile hamile kalınıyor. Herşeyden önce zayıflaman gerekiyor. en büyük düşmanı kilo
Likayolcusu minigiminannesi03 benimde çok yüksek ve bir tüpümde tıkalı siz düşünün artık gebe kalma ihtimalini ve ben ⅘ ayda bir regl oluyorum ki bir kızım var şimdide ikinciye gebeyim doğru doktor doğru tedaviyi bulmak biraz yordu ama çok şükür rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın 🥰 ben femara ilacını kullandım ikisindede siz de doktorunuza sorabilirsiniz bu ilacı
umena Komşum ağır pcoslu iki çocuğu var ikincisi istemeyerek olmuş ilki de evlendiği gibi olmuş bol dua tevekkül (hacamat yaptırmıştı baya evlenmeden kürler kullanmıştı)
Ayayka Eceeeeee hiç endişe etme ben ilk regli olduğum dönemden beri düzensiz olurum bazen 6 ay olmadığımı biliyorum ve ozamandan beri pkos tanısı konulmuştu fazla kilon varsa kesinlikle ver ilaca bile gerek kalmadan çok güzel düzenli regli oluyorsun ben zayıflayınca reglim düzene girdi sonra geri baya kilo aldım doktorlar tüp bebek yaptır bebeğin olmaz diyorlardı diyet yaptım biraz kilo verdim ve regli olabilmek için ilaç kullanıyordum normal doğum kontrol hapı bide yani bıraktığım ay gebe kaldım çok şükür inşallah sağlıkla doğar kafana takma sağlıklı beslenmeye ve hareket etmeye özen göster kontrol altına alınıyor çok rahat
Ayayka mrvsrcn 160 boy 90 kilo ile hamile kaldım kilo verdiğim dönemde yine 90 lı kilolardan 60 lara düştüm ama sonra geri aldım maalesef
Moresek Eceeeeee ben de ilk öğrendiğimde korkutmuslardi sakın korkmayın.2 hamileliğim de kolay oldu çok şükür.en büyük tedavi sağlıklı beslenme spor demişti doktor zaten.verebildigin kadar kilo ver inşallah ağır pcos değildir ama canını sıkma herkeste aynı değil bu hastalık.
mrvsrcn Ayayka Baya vermişsiniz bende 168 boyundayım 880 kiloyum doktor kilo vermemi istedi ama insülin direnci olduğu için çok zor oluyor
Ayayka mrvsrcn bende de insilün direnci başlangıç seviyesindeydi ben aralıklı oruç yöntemiyle çok rahat kilo verdim tavsiye ederim bide muhakkak bir diyetisyen iyi bir diyetisyenle çalışın böyle bir problem varsa çünkü kendi kendimize yaptığımız diyetler maalesef sonuçsuz kalıyor insülin direncinden dolayı
Cubukmakarna Bana da dediler ama ikinciye hamileyim:) ilkinde sadece reglmi düzene sokmak için doğum kontrol hapı kullandım 8 ay kadar. Sonra 2. Ay hamile kaldım. 2. De kendiliğinden oluverdi. Hiçbir şey yapmadım. Ümitsiz olmayın
Bahar2210 Eceeeeee adetlerim benim düzenlidir erkeksi kıllanma benimde yok ama böylede pcoslu olunuyor bende öyleyim ve bende kilo vardı ilk gebeligimde 18 kilo verdim 96ile hamile kaldım
Ysonmez Eceeeeee ben, annem , kız kardeşim hepimizde pcos var kesinlikle gebeliğe engel değil . Hepimiz sorunsuz şekilde hamile kaldık hiç dert etmeyin ☺️ üçümüzde de kıllanma , kilo alma sorunu yok .
Bahar2210 Eceeeeee falza kilo pcosun düşmanı ama ben ilk hamileligimi 96 ile evliliğinden 2 buçuk yıl sonra oldu şimdi yine hamileyim ve korunmayı bırakıp 4 5 ay sonra hamile kaldım pcos hamile kalmaz diye birşey yok ama pcosta su sıkıntı nemzan yumurtladigim belli değil o yüzden pcosluysan gün aşırı 2 günde bir ilişki yaparak hamile kalma şansını yuksetebilirsin pcoslu çok gebe var burda içini ferah tut bide kafana takarsanda olmuyor kafan rahat olucak
mrvsrcn Bahar2210 ahhh bende o pcoslu gebelere katılabilirm inşallah 🥰 15 aydır deniyoruz yapmadığım şey kalmadı
Bahar2210 mrvsrcn yüreğini ferah tut kafanı rahat tut kafana takiyorsan kendine bı hobi edin bı aktivite bul kafanı dağıt inan takmadigin hiç ummadığın anda olucak bide dedigimm gibi gün aşırı 2gunde bir ilişki önemli 4 5 aydır korunmuyorduk ama gün aşırı ilişki olmuyordu son ay öyle oldu ve hamile kalmışım hiç ummuyordum bide kafamada takmıyorum bitane var olursa olur mantigindayim sen duanı et rabbim en hayırlı zamanda veriri rabbim kucagini doldursun inşallah canım beklmek çok zor biliyorum ama zamni vardır 🤗
benimmdunyamm mrvsrcn kafandan dilersen kalırsın bana tüp bebekle kalırsın sadece dedi ama ben kaldım
mrvsrcn Bahar2210 öyle tabi Allah büyük diyorum verdiğine de razıyım vermediğine de razıyım diyorum ama bazen çok zorlanıyorum Allahtan çalışıyorum yani gündüzleri çok düşünmeye vakit kalmıyor akşamları da işte örgü örüyorum dışarı çıkıyoruz gelen giden oluyor öyle çok düşünmemeye çalışıyorum hayırlısı olsun inşallah Rabbim beni de isteyen herkesi de güldürsün
Patricia Eceeeeee rahat ol bende 17senelik bir pcos hastasıyım ilk denememde hamile kaldım. Burada doktor çok önemli. İyi bir yumurta takibi yapıp verceği bir çatlatma iğnesiyle hamile kalma olasılığın yüksek tabi amh değerin ya da diğer rahim içi durumun da elverişliyse. Ama sakın üzülüp sıkılma. Kilo verin falan da diyorlar hamile kalmak için bilgin olsun
Fatoss02 Eceeeeee canim bendede pcos vardi 2 yillik evliyim 1 yil klomen tedavisi gordum yumurtalarim gelismiyordu klomenle gelisti ama hamile kalamadim . arastirma yaptim biraz hsg cektirmek istedim doktorum cektirme tuplerin acik bence dedi. ama bn bi kere kafaya takmistim ozelde gittim cektirdim doktor 15 gun korunun dedi tuplerde ilac oldugu icin ama ben 5 gun korundum sadece 6. gun iliski oldu ve hamile kalmisim suan 18 haftaligiz 🌼 darisi sana insallah