Yusra61_
bence bu iş biraz genetik. benim annem de çok kilolu değil. ben de kolay kilo alan yapıda biri değildim hatta yer yer alamazdım. tabi 28 yaşından sonra yani son 2 senedir daha kolay kilo aldıgımı farkediyorum. önceden hayvan gibi yesem de almazdım.. neyse şu an 6 aylık hamileyim, haftaya 6.5 aylık olucam hatta, aldığım toplam kilo 5. Bence doguma kadar bi 3 veya 4 kilo daha alırım ama hamile kaldıgım kilom çok düşüktü.
sebze ve et/tavuk agırlıklı besleniyorum mesela makarnaya abanmıyorum ya da pilava. kek ve börek huyumuz yoktur, sadece arada bir ayda bir falan birkaç dilim börek/sarma/mercimek köfte tarzı seyler yedigimiz olur o kadar. En önemlisi de aksam yemekte ekmek yeme huyum yok, bence bu yüzden aşırı kilo almadım, birde dediğim gibi genetik oldugunu dusunuyorum. günde 2 litre bazen 2,5 lt su iciyorum. egzersiz hiç yapmıyorum yürüyüş 2 aydır yapmıyorum cunku erken dogum riskim var yatıyorum.. bence yürüyüş yapsaydım 3 kilo falan alırdım. insan anca yiyip içip yatınca kilo alıyor yani.