• Sağlık
  • Hamilelikte varis problemi yaşayan var mı?

Kızlar merhaba 31 haftalık hamileyim sağlık ocağında ebe her gittiğimde varis var mı diye soruyordu ama hiç fark etmemiştim yok dedim her seferinde. Geçen gün çatlak için vucuduma yağ sürerken iki bacağımda diz kapağımın tam arkasında mor mor damar toplanmış olduğunu gördüm Aşırı moralim bozuldu. Benim gibi varis problemi yaşayan var mı? Pazartesi günü doktor randevum var ama bu süreçte benim gibi varis problemi yaşayanlar doktorunuz ne önerdi. Yardımcı olur musunuz ne yapmalıyım?

Yorum yapan herkese teşekkür ederim😢

Seherselim bana varis çorabı önermişti sadece bem hamileliğim de genital variste çıkıyor doğum dan sonra gecıyor bacağımdaki hep vardı şimdi birazdaha büyümüş sadece

1234momsss valla genital bölge mi de göremiyorum ama inşallah yoktur 😢 sizin kaçıncı haftada çıktı varis? Varis Çıktıktan sora mı varis çorabı giymeye başladınız?

Seherselim ahhh canım varisler benim kabusum oldu 4 aylık ken ağrılar başladı genıtal varısler sonra damar damar büyüdüler sımdı daha çok büyükler tuvaletemı zor yapıyrm soylemsı ayıp her gun agrı 29. Haftamda doktor oksapar ıgne ve varıs çorabı verdi ama gecmıyor ağrılar hafıflıyor ama ayakta dolandıkça tekrar başlıyor suan 34 haftalgm dahada büyüdüler bacaklarımdada başladı çıkmaya smdı

Thaaa benım 2 bacağımda bi. De üst bacaklarımda var. Bana da verir mi acaba iğne aşırı değil varis ama artıyor galiba.

Seherselim evet hergun göbekten aynı saatte sağ sol degstrck sekılde vuruyorum cnm bı kutuda 10 tane var anlamıom bile 10 gün nasıl gelıp gecıyor ılerlememişse varış çorabı onerebılır belkı ama benm çok ılerlemıstı

Seherselim ilk gebeliğimde 5. Aydan sonra çıktı suan ikinci gebeliğim bunda hemen 3. Ayımda belirdi varis çorabı Hiç kullanmadım ben ama cok fazla agrı yaptı bana

Seherselim benm ılk hamılelgmde son ayımda çıktıydı bu kdr degıldı ama bunda 4 ay ıtıbarn başladı sebebi gebelikten dolayı oluyor Muş damarlara kan akışıyla ılgılı gebelıkten sonra geçecek doktor dedi 2 ay sonra gel neden kaynaklandgna bakacagz dedı 😏 34 hftaym ama zaman gecmıyor agrı sızı olunca ınsan dayanamıyor ıyıcene bozuldu pskılojm ağrılardan dolayı

Thaaa o zaman benm de 2. Çocukta daha riskli olacak demek ki 😔

Thaaa inşallah teşekkür ederim yorumlarınız için 😘 Allah hayırlısıyla doğurup sağlıkla kucağımıza almayı nasip eder inşallah.