Herkese selamlar anneler ve anne adayları 😊
Ve nihayet benimde dogum hikayemi yazmak nasip oldu.
Öncelikle bilen bilir hastaneme ve doktoruma giden anne adaylari var, bilmeyenler icin Ankara Kecioren Medical Park hastanesi Doc Dr Yetkin Karasu hocama takipliyim. Hala da takipliyim ayrilamam 😊
Bu surecte hastanenin hic onemi olmadigini, tamamen once doktor sonra ekibin iyi oldugunu kesinlikle soylemek istiyorum. Yetkin hocam en basindan beri normal dogumdan korksamda beni normale iten hatta dogumu bir o kadar sevdiren insan ( hos ben sezeryandan da korkuyordum sonucta bir ameliyat ) 😊
40.haftamizin sonunda, 15 Kasim Sali gunune kadar geldi geldi, gelmedi yatisini yapip suni sanci verecegim dedi ve oyle de oldu. 15 Kasim Sali sabahi 6 da kalktim, bir guzel hazirlandim. Zaten heyecandan uyuyamadim. Kafamda oyle deli sorular var ki, ya ikinamazsam, ya bebek kanalda kalırsa, ya nefesim kesilirse vs tum korkular bende mevcut tabi. Yetkin hocamdaki rahatlik da kimse de yok. Ama tabi doktorum docent her hastalik konusunda bilgisi var kac tane dogum yaptirmistir niye korkuyorum ki dedim ve kendimi Yetkin hocanin ellerine biraktim.
Sabah yatisim oldu ve once nst bagladilar sancilarimi ölçmek icin. (Bu arada hastane odasi otel gibi efsane bir odaydi ve kapi susleri hazirdi bile)
Daha sonra yarim saat sonrada suni sanci verdiler yavas yavas, tabi ben basliyoruz eyvah diye kendimi psikolojik olarak hazirliyorum ama ne sanci hissediyorum ne bir sey. Yetkin hocamın ekibinden Hacer ebe geldi benimle tanisti tum sureci anlatti o kafamdaki ikinma deli sorulari varya onlari sordum bende. Sen kendini bana birak ben sana zaten anlatacagim dedi. Ve oyle pozitif bir bayandi ki, onunla konustuktan sonra zaten dogum korkusu vs kalmadi bende. Diyorum ya, once doktor sonra ekibi 👍
Daha sonra 15 dk da bir Hacer ebe geliyor hal hatir soruyor enerji yukluyor gidiyor, megerse suni sanciyi arttiriyormus haberim yok. Ama bende ne sanci var ne agri ne bir sey. Regl sancisi gibi isirik gibi bir sey hissediyordum sadece. Tabi saat basi hem Ebe hem Yetkin hoca cati muayenesi yapiyor ama (vajinusmus gecmisim oldugu icin) kendimi kasmaktan alamiyorum.
Yetkin hocam benle dalga gecti sen nasil hamile kaldin diye 😁
Saat 11.30 oldugunda da Yetkin hocam odayi bosaltti ve benimle konusmaya geldi. 2 parmak bile muayene edemedim o kadar ki acilma sıfır dedi. Daha fazla bekletirim, aksam 8 e kadar da sanci verebilirim ama sen ne sanciyi hissediyorsun, ne de acilma var dedi. Ve en yuksek sanciya kadar vermisler ben hissetmemisim. Karari sana bırakıyorum bu cati muayenesi iskencesine deger mi dedi. 4 5 cocuk yapacak misin diye sordu. Tabiki hayir dedim 😂 o zaman sezeryan dedi ve yarim saat icinde istemeyerek de olsak ekip olarak sezeryana alindim.
Bu arada hayatimda boyle berbat bir anestezi ekibi ve ameliyathane ekibi gormedim bu konuda elestirebilirim hastaneyi. Hepsi lakayit hepsi umursamaz. Es de iceri almiyorlar, Yetkin hocam da buranin ekibi bende degil yetkim de yok karismaya maalesef alamıyorum yoksa neden doguma esi almayayim dedi.
Ameliyathaneye girdim ve spinal ignemi yaptilar. Hic ama hic sevmedim anestezi doktorunu.
Sonra bir baktim hemen ayaklarimda bir sicaklik ve ben vucudumu hissetmiyorum 🙈
Sondayi isirik seklinde hissettim. Kesigi hic hissetmedim. Cekistirmeleri hissettim hatta Yetkin hocam dedi biraz cekistirecegim diye. Bir baktim ki 5 dk ya 5 dk sonra sesini duydum melegimin ❤️
5 dk da dikmesi sürdü. Ve ben cikisa hazirdim.
Ameliyatta mide bulantisi felaket oluyor, dikme sirasinda inanilmaz bas agrisi oluyor ama o ameliyathaneden cikarken hepsi geciyor. Hele ki kucaginiza aldiginizda sezeryan agrilarini bile hissetmiyorsunuz.
Agrilarim uyusukluk gectikce cok oldu ama inanin her sey yurumekle basliyor. Suni sanciya dayanan insan o agriyi icine ceke ceke yurur de benden soylemesi.
Üçüncü Gunum evdeyim ve ben daha hastanedeyken islerimi kendim yapmaya baslamistim.
Suanda hala agrilarim var ama dikis yeri sadece o da wc de ve yataktan kalkarken cok aciyor.
Sütüm sezeryan sonrasi bir geldi, emzirme ekibi sagolsun yardimci oldular ama sonra gitti. İlk sut geldi yani ama sonra gitti.
Gelir merak etme dediler. Dus alamadim 3. Gun yani bugunun sonunda alacağım umarim sutum gelir. Cunku cidden mama verdikce vicdanim sizlamiyor degil. Evet mecburiyetten vermek gibi durumlarda var ama anne sütünün yerini hicbir sey tutmuyor maalesef.
Simdi melegim yanimda uyuyor. Mamadan dolayi kilo kaybimiz olmus dozaji arttiracagiz bugun.
Pazartesi de lohusalik muayenem var bakalim neler olacak.
Darisi tum bebek bekleyenlerin, gununu bekleyenlerin basina insallah 🙏
Annelik muazzam bir duygu, anlatilmaz yasanir 🌺