Kizlar 3 gün sonra bebeğim 5 aylık olcak. Ben yaklaşık 15-20 gündür doktor tavsiyesi ile tadimlara başladım şimdiye kadar kabak havuç patates bal kabağı elma muz tadımı yaptırdım hep ama aynı şeyleri vermek istemiyorum artık. Bugün de yoğurt mayaladm ama tutmadı tekrar deneyip yoğurt vereceğim birde 🙆 yarın alışverişe çıkcam tecrübeli annelerden fikir istiyorum neler alabilirim her gün aynı şeyleri yediriyormusum gibi vicdan azabı çekmeye başladım 😂 sizler neler veriyosunuz tarif paylaşabilir misiniz 🙏

Buseyllzr ben bundan kaç yil önce irmikli tahıllı muhallebi aliyodum hero babynin marketlerde vardı bı de meyve püresi falan yediriyodm yarım çay bardağı süt yarım su ile bir tatlı kaşığı pirinç unu muhallebisi yapiyodum hem tok tutuyodu şuan bunları hatırlıyorum

3babymom geçen hafta bende aldm marketten hero baby meyve püresi ama kabızlık yaptı bizimkinde yarım kavonoz verdim sadece yarısını veremedm bile malesef 🤦 pirinç unu da ara ara veriyorum içine meyve rendeleyip ☺️💜 çok teşekkür ederim 🙏

Buseyllzr mevsim sebzeleri verebilirsiniz evde kendiniz lor peyniri yapıp tattirabilirsiniz bu arada kendi eline de verebilirsiniz tanıması ve tatmasi açısından

Buseyllzr sebze çorbası yapabilirsiniz ayına göre uygun sebzeye bakın mesela patates kabak havuç ile

3babymom içine irmik koyanda oluyor o çorbanın sanırım teşekkür ederim bide öyle deneyeyim ☺️

Buseyllzr birde yeni birşey tattiracaginiz zaman peşpeşe değil üç gün aralıklarla deneyin mesela peynir tattirdiniz diyelim iki üç gün bakın alerji yapiyormu yapmiyormu

Buseyllzr 1 Yaşından Önce Tüketilmemesi Gereken Besinler. Bal. Tuz ve Şeker. Yumurta Beyazı Çilek ve Kivi. Deniz Ürünleri. Kafein İçeren İçecekler.
               Çikolata ve Kakao. Domates, Bakla. Konserveler, Meyve Suları, Hazır Gıdalar, Salam, Sosis, Sucuk vb. İnek sütü . Turşu bunlar hariç verebilirsiniz

Buseyllzr onlar çok istekli oluyorlar çok püre yapmayın çok hafif bir puturcuk olsun içinde çocuklar tamamen pureye alistiginda malesef yutkunma yeme refleksleri azalıyor pütürlü gıdalarda yeme zorluğu çekiyorlar

Sumeyye02 aynen başından beri 3 gün kuraliyla ilerliyorum bende çok şükür alerji durumu olmadı şimdiye kadar tattiklarinda ☺️