Tam bir hafta önce doğum yaptım . İkinci günümüzde sarılık değerimiz yüksek çıktı ve bebeğim 9 saat fototerapi gördü. Değerimiz biraz düşünce taburcu olduk . 2 gün sonra kontrolde değerimiz 15 e kadar yükseldi. Bugün tam 7. Günümüz değerimiz 14 çıktı düşüş başlamış olabilir dediler. Sanırım 7. Günden sonra değer düşüşe geçiyormuş. Bu arada anne sütü veriyorum bebeğimin doymasında bir sıkıntı yok kilo alıyor . Sarılığın çabuk geçmesi için neler yapabilirim? Bunu yaşayıp öneride bulunmak isteyen varsa çok sevinirim anneler 🙏🏼 sizlerin kaç günden sonra düşüşe geçti ve sarılığınız bitti ?
Sarılık hakkında yardım🙏🏼
- Düzenlendi
Sürekli emzirmeniz gerekiyor bebek emdikçe kaka yaptıkça sarılığı atıyor. Benimde kızım emmedi memeden sütü sıkıp kaşıkla içirmeye çalışıyordum biberonda tutmuyordu uyuyordu sarılık olduğu içinde uyanmıyordu, çok çektim. Fototerapi aldı sonra sütle beraber mama verdim ara ara biberon tuttu. Hem anne sütü hem mama düşmeye başladı.Mamayı tamamen kesip anne sütü verdim. İnşallah kısa zamanda toparlar siz kendinizi üzmeyin sakın kendinizi de suçlamayın her bebek sarılık oluyor❤️
Yeğenimde benzer şeyler yaşandı. O da bir gece fototerapi aldı. Ertesi gün taburcu oldu. Annesi sürekli süt verdi. Ememediği için sarılığı o kadar yükselmişti zaten. Sağım makinesi aldılar. Gece gündüz fark etmeksizin 2 saatte bir alarm kurup süt verdi. Bu böyle bir süre devam etti. Şimdi 4 yaşında ve gayet sağlıklı maşallah. Sizin de yapmanız gereken en önemli şey istikrarlı bir şekilde sık sık emzirmek diye düşünüyorum
1anne2bebek__ inşallah toparlar değeri sabit kaldı düşmüyor umarım uzayan sarılığa çevirmez 🙏🏼
EcemKr inşallah