twinboymama Merhaba bende ikiz annesiyim çift yumurta bir kız bir erkek. Mesajlarınızı inceledim ama nerden yazicam bilemedim 🙈.gördüm ki emzirebiliyorsunuz. Öncelikle ikiz annesi emziren duyunca çok seviniyorum kendin gibi sanki. Çok merak ettim nasıl başarabildiniz etrafımızda size destek olan ciddi anlamda pozitif insanlar olmalı ya da ilk bebeğiniz değil tecrubeliydiniz?. Ben kendi durumundan bahsedeyim eşimden destek goremesem hadi yine neyseeeydi. Ama zarar gördüm doğum yaptım anında sütüm geldi ezmiremeyi çok istiyorumm… Aldı bebekleri karsoya duvarın önüne çekti mama istedi hemşireler den biberona koyup kendisi besledi. Kaynanamda zaten bu günü bekliyordu beni hiç istemedi en başından. Beni üzmek değil fırsatı olsa yanan ateşe diri diri atar o kadar da zalim biri. Eline geçen fırsatta yani benim sütüm gelmesin , sütüm olmasın diye beklerken oğlu ona hayatta eline geçmeyecek bir fırsat verdi fotolara bakıyorum ben yatakta yariyorum yardım edin kalkayim diyorum eşim uyuyor bir gece hiç kalkamadım kaynanam karşımda bebekleri biberonla içiriyor ve kelimleri o kadar acimazsizki ver biberonu emzireyim diyor karşıma geçip doğuramadin da dedi. Sezeryanim için. Çok buyuk acılar cektim çok büyük bunalimlara girdim eve geldik biborona alıştılar zaten emziremyi ogremedim memelerim doldu katlanimaz acılar çektim sağmaya vakit bulamadım mastır oldum sis ve gergin acılı memeler yattığın yerlere koltuklara aktı sütlerim. Thirtstumden pacalarima kadar aktı hep bebeklerime bağlamadim sürekli onların kucağında biberonla. Esim hiç birine istedgin ismi koymadi kaynanam beni o halde birakip ben burda rahat edemem lohusa kadın ve iki bebekten benim rahatım daha önemli ben bu mutfakta calisamam dedi bizi kendi evine taşıdı. Kayinlerderimin karşısında emziremye çalıştım kendi özel alanım yoktu yazık adamcağız sadece emziriyorum sandı. Sütün yarıyor diyince gözünün altından nasıl güldü kaynanam anlatamam zaten evine geldim bidaha 5 ay aramadı sormadı en son biz gittik bebeklerim büyümüştü . Hala daha o benim gitmemi bekliyor çünkü anasının karnından çıkmış 3 guik bebeklerle beni götüren eşime yazıklar olsun 15 dakikalık mesefada oturuyor ruz dolmuşla çıkıp gelemiyorlar çok uzak com uzak diyip duruyolar. En sonunda ağır bunalimla sütüm kesildi . Sütümün olmadığını anlayınca anne inek değil artık sütü yok dedi çocuklara. O yüzden emziren düşmanım olsa çok hoşuma gidiyor heleki ikiz . Bu arada eşimin bunu yapmasının sebebi sütüm yetmez dee sarılık olur diyeydi. Keşke sadiliktan aylarca hastanede yatsaydik da bu travmaları yaşamasaydim. Bidaha çocuk dogurmaktan emzirememekten emse bile bu sefer benim kacmamdan lohusalıktan ve başka bebeğim yokken bunları yaşadım bı de bebeklerim varken bı daha doğurmaktan com korkuyorum ki zaten eşimin de haketmesgini biliyorum bunları ben tüp bebekle yaptım ne ilaçlar ne iğneler ne testler kaç sefer denedik sürekli hastanelerdeydim eşim bı de karşıma geçmiş sana çocuk verdim diyor. Vucudum karnım o kadar çok bozuldu ki ciddi anlamda çevremdeki herkes fizigimin guzellgini söylerdi teyze gibi oldum yaşlanmakla 20 senede bı kadar berbat olamazdım.. uzun yazdım k.bkamyin