Zeynep_Asellll Kasık, vajina, bel ağrıları🤦♀️ Bebeğin sürekli toplanması. Sizlerde yaşıyor musunuz veya yaşadınız mı anneler? Şu an acile mi gitsem, sabah polikliniğe mi bilemiyorum. Tedirgin oluyorum😣
AngeL- Zeynep_Asellll yaşıyoooorumm✅ Bebeğim devamlı toplandığı için nidicard kullanıyorum. Kasık ağrısı zaten ara ara yokluyor. Eğer bebeğin sık toplanıyosa 5-6 kez günde yada daha fazla hemen kendi doktoruna git derim. Benimki kasıldıkça kısalma yaptı. Şuan 7 mm uzunluğum 1 cm de açılmam var
Aselsmoms Zeynep_Asellll ya vajina ağrısı öldürüyor beni 28+0 🥺 sabah yataktan zor kalkiyorum çıtt diye ses gelince kötü oluyorum her seferinde bugün midem eksidi biraz toplanmayı bende yaşıyorum sancı felan yok ama toplanıyor düzeliyor yarın kontrolde sorcam inşaAllah bir sorun yoktur sağlıkla alalım kucaklarımıza inşaAllahh 🤲💙
minikturtam1 Zeynep_Asellll 29.haftada başlayip 35. Haftaya kadar sürekli olarak hepsini yaşadım. Kaç kere acile gittim. Hic bir problem yok hersey gayet guzel dediler.ama benim cok siddetli aglilarım oluyordu. Bazen yuruyemiyordum bile. Bu. Haftalarda sanırim normal. Ama siz yinede ihmal etmeyin. Cok kotu hissediyorsanız bi acile gidin derim.
Zeynep_Asellll AngeL- Bugün tüm gün boyunca bi sağa toplanıyor bir sola. Hiç durmuyor da😣 Bir de sanki karnımda tırnaklarını geçiriyormuş gibi acı hissediyorum😣
Minicigimmm AngeL- Benimde dün böyle oldu ⅚ kezden fazla sürekli sağ tarafımda poposunu geriyor gibi.Sağa sola dönerken çok canım yanıyor geriliyor.Daha da kısalıyor mudur yani ? Kaç günde bir gidiyorsun sen muayeneye ?
AngeL- Zeynep_Asellll sen doktoruna söyle. Tamam kasılmaların olması normal ama günde 1-2 defa olanlar. Can yakıcı dereceyse mutlaka anlat durumunu. Ha benim başıma geldi diye seninkine de gelecek diye bişey yok o yüzden korkma canım. Sadece bi danışsan iyi olur 🫶🏻
Zeynep_Asellll Aselsmoms Amin canım. İlk gebeliğim ve çok evhamlıyım. Allah sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip etsin bebeklerimizi🌸
Aselsmoms Zeynep_Asellll ayy benim ikinci gebeliğim olduğu halde çok endişeliyim canım 🥺 amiinn inşaAllah canım 🤲🌸
Minicigimmm Benimde sürekli bir tarafta toplanıyordu .Sırt ve kasık ağrılarım oluyordu.Ayağa kalktığımda yürürken baskı hissediyordum ama her zaman değil.Yatarken sağa sola dönerken çok canım acıyordu.Bir de aşağıdan sanki gıdıklar gibi parmakları ordaymış gibi hissediyordum.Kontrole gittiğimde rahim ağzı kısalığı ve 1 cm açıklık çıktı.Çalışıyordum raporluyum sürekli yatış verdi.Sizde mutlaka doktorunuza görünün.
AngeL- Minicigimmm 15 günde bir gidiyorum. Benim kısaldı diye sizde de öyle bişey olucak diye bişey yok ama tedbirli olmakta fayda var. Seninde kısalma gibi bi sorunun var mı ?
Hamik Bende muayenedeyken karnım sık sık sertleşiyor diyince nst istedi ikiz gebeyim düzenli doğum sancısı çıktı serum ilaç verdi şimdi 2 tane erken doğum ilacı kullanıyorum günde 3 kere ona rağmen yine de oluyor ama sanırım düzenli değil bu sefer bende 29. Haftamdayım
AngeL- Minicigimmm ha evet şimdi hatırladım. Profiline girince o kadar çok insanla konuşuyorum ki bazen hatırlamakta güçlük çekiyorum kusura bakma ☺️ 15 mm galiba kaçla öğrenmiştin kısalmanı ? Benim 25-20-18-10-7 olarak fazla azaldığı dönemler bebeğimin kasıldığı zamanlar. Nidicarda 20 mm ken başlamıştım sabah akşam alıyodum o 15 gün içinde 2 mm azalmış. Sonradan ilaç etki etmemeye başlamıştı bebeğim gün içinde taş gibi olup kendini aşağıya baskılıyodu o zaman 8 mm düştü. İlacı 6 saatte bire düşürdük 15 gündür de öyle kullanıyorum 3 mm düşmüş. Yani olay tamamen kasılma kaynaklı bence
Minicigimmm AngeL- Evet aktifsen normal hatırlamaman önemli değil 😊 15mm benim evet ama kasılmalara devam ediyor korkuyorum.Progestan içiyorum bende sabah akşam.Ama doktor 15 güne bir randevu veriyorsa rahat demekki.Kaç olana kadar bekleyecekmiş ?
AngeL- Minicigimmm valla bilmiyorum eğer aksi bişey olursa acilden giriş yap dedi doktorum. Kendi bağlı olduğu hastanede 33 haftalıklar için küvez varmış. İnşallah dayanır ya. Seninde kasılma olduğu için mi kısalma oldu