chicharitoo Merhaba arkadaşlar. Bir konuda danışmak istedim sizlere. Çalıştığım yerde çocuğu olmuş büyümüş insanlar bazı çocuklarındna kalma şeyleri bana vermeyi teklif ediyorlar. İşte oyuncak tarzı oyun halısı vs. Sizce kabul etmeli miyim? Yani ilk çocuğum psikolojik olarak emin olamıyorum. Maddi olarak alabileceğim şeyler aslında ama size hediye etmek isteriz diyorlar. Kafam karışıyor??
Zumra_elif61 chicharitoo alabilecek durumun varsa kabul etme derim lakin bütçeniz kasıtlı ve eşyalar da temiz si alabilirsin ekonomi devri ne yazik ki devir
chicharitoo Minigim38 pis kullandığı bir şeyi bana teklif edecek biri değil ama sonuçta kullanılmış tabi. Ama o kadar ısrar ediyorlar ki. Ben de emin olamıyorum.
chicharitoo Zumra_elif61 alabilecek durumum var ancak bunu karşı tarafta biliyor. Neden bana teklif ediyorlar buna rağmen anlamıyorum.
Birmeleginannesi32 Al canım niye öyle düşünüyorsun ki iyice temizlersin çocuğun her dönem ihtiyaçları olacak eksikleri bitmeyecek elindeki parayla da onları alırsın
chicharitoo Birmeleginannesi32 olmada da olur şeyler mesela oyuncak gibi. Ondan tereddüte düşüyorum. İhtiyaç değiller tam olarak
Minigim38 chicharitoo zaten oyun halısı, oyuncak, puset, portbebe gibi şeyler cok uzun süre kullanılacak bisey değil onun aynısını alacağınıza bebeğinizin başka bi ihtiyacını alabilirsiniz. Bence alın güzelce yıkar kullanırsınız
Zumra_elif61 chicharitoo alabilecek durumun var madem ihtiyacı olan birine verelim de hem incinmez hem almazsın sevmiyorsan vermek isteyenleri istemem de gitsin boşver hamile hamile bunmara kafanı yorma bebişini düşün görümcem bana vermek istemişti ama küçümseyerek yapmıştı xunu almadım iyi ki de almamışım
Bahar2210 chicharitoo benden nacizene tavsiye alın ojadar iş görüyor ki öyle ufak tefek şeyler onlara harcicaginiz parayı bebeğinizin başka ihtiyacına harcarsınız bu benim ikinci hamileliğim ilk kızımda eşimin kuzenlerinden kıyafette geldi oyuncakta hepsini kullandım kıyafetleri evde giydirdim kendi aldiklarimi dışarda gayrette iş goruryor kurtarıcı oluyor hayat çok pahalı şuan temizliğine inanıyorsanız alın hayır demeyin derim.simdi yine hamileyim cinsiyet belli değil henüz ama bundada ablasindan kalanları kulllanicak
chicharitoo Bahar2210 akraba olsa düşünmem de işte böyle arkadaş olunca acaba ne niyetle teklif ediyorlar oluyorum. Pahalı şeyler genelde vermeye çalıştıkları tabii. 2 bin liralık oyuncaklar mesela. Ama ilk çocuk olunca insan kıymetsiz bir duruma mı sokuyorum çocuğumu diye sorguluyor.
egeninincisii chicharitoo Çocuklar hiç bir şeyi adam akıllı kirletip yıpratmıyor. Madem vermek istiyorlar almanızda bi sakınca yok bence. Onlara vereceğiniz para ile başka ihtiyaçları alabilirsiniz. Bana çevremden çok geldi oyuncak, kıyafet vs. Ben de veriyorum fazla olanları. Çöpe gideceğine dönüşüm olmuş oluyor.
Bahar2210 chicharitoo asla öyle düşünme çocuğun için o oyuncaklara vericegin parayı eğitimi için biriktir mesela yada başka bı eksiği için tabi bu konu arkadaşlık yakınlığına da bakar yakın arkadaşinsa düşünme
Nazlicangrhn-3009 chicharitoo bende ilk çocuğuma hamileyim bazı eşyalarını kendimiz aldık bazılarını da kuzenlerim verdi yani temiz olduğuna güvendiğin insanlardan alabilirsin ki ona vereceğin parayla çocuğuna başka şeylerde alabilirsin biz öyle yapmayı düşünüyoruz 💜
Smyye1B chicharitoo Yani bazı eşyalar gereksiz pahalı ve kısa süre kullanimli arkadaşınız gereksiz harcama yapmanızı istemiyor anladığım kadarıyla. Hani şöyle soyliyim bende zaten bu var sen buna boşa para harcama der gibi 😇
1erkekkannesiiii chicharitoo güvendiğin bildiğin insanlardan alabilirsin ama giyim almayı ben istemem şahsi fikrim. Mama sandalyesi oyun halısı oyuncak vs olabilir dezenfekte edersin illa ama giyim de öyle olmuyor. Kusar kaka yapar illa. Benim en yakınlarım da bebeklerinden kalan şeyleri vermek istediler kabul etmedim. Temiz diyorlar ama lekeler kalıyor elbet. İçim rahat etmediği için almadım. Kışın yazlık yazın kışlık alıyorum uyguna geliyor kimseden almam
chicharitoo 1erkekkannesiiii giyim bence de olacak şey değil tereddüte bile gerek yok dediğiniz gibi kusar eder her şey mümkün. Giymesin yani aynı şeyleri döndür giy daha iyi. İşte yine de teklif ediyorlar tabi ne var ne yok.
chicharitoo Bahar2210 çok yakınım değil ama aramın iyi olduğu muhabbet ettiğim kişiler. İnsanın kafası karışıyor valla sonra o kişilee karşısında nasıl bir duruma düşerim acaba diye
H42anneyeni chicharitoo ben olsam sevdıgım anlastıgım temizligınden de şüphe etmezsem alırım niye almıyım ki bebekler hemen büyüyüp Baska ıhtıyacları oluyor onları alirim ama heves ettiklerimi kendim aldım hep size nacızane fikrim🌺