KeremikoBayky
32+0 dan sonra raporu alıyorsunuz fakat 33+0 olmamasına özen gösterin geç alınmış raporu sgk kabul etmiyor. Haklarınızda yanıyor.
Doktordan aldığınız analık iş görmez raporunun bir kopyasını veya resmini kendinizde tutun iş yerinize aslını verin. Kendileri muhasebe birimine iletiyorlar sgk ya giriş yapılıyor fakat sistemde raporlu gözüküyorsunuz bu doğumdan önce 8 haftalık ücretinizi hemen alamıyorsunuz.sistem onay vermiyor. Doğum gerçekleştikten sonra toplu olarak alabiliyorsunuz. Doğumu yaptıktan sonra muhasebecinize bildiriyorsunuz doğum belgenizide gönderip onlarda sistemden onay yapıyorlar.
Ödeme hesabı içinse ptt hesap açılıyor fakat e devlette (Sosyal Güvenlik Kurumu / Şahıs Ödemeleri Banka Hesabı Tanımlama) segmesinden girip hangi hesabınıza yatırılmasını istiyorsanız hesap bilgilerinizi tanımlıyorsunuz oraya yatıyor.
Ben tüm bilgileri hem muhasebecimden hemde
Alo 170 Sgk arayıpta öğrendim.
Hatta oradaki bayan bana dediki siz muhasebecinize bildirin doğumdan sonra bir de bizi arayın teyitleşelim işlemle ilgili hem yan haklarınızda var süt parası falan gibi dedi onlar içinde yardımcı oluruz dediler. Sizlerde doğumdan sonra 170 arayıp destek alabilirsiniz. Bilginiz olsun. 😊