Gzdklnc20- ben 26 yaşımdayım ve 13 yaşımda pcos a sahip olduğumu öğrendim ve o zamandan beri hep doğum kontrol hapı kullandım. Evlenip bebek istediğimize karar verince üniversite hastanesinde infertilite doktoruna gittim durumumu açıkladım. Genelde doktorlar 6 ay - 1 yıl kadar korunmasız ilişkiye rağmen bebek olmazsa gelin diyorlar bu arada bilginize. Pcosta zaten doktorlar direkt kadın yumurtasını olgunlaştırmak büyütmek ve çatlatmak istiyorlar. Öncelikle hap ile olmazsa iğne ile tedavi oluyor. Hala olmazsa aşılama tüp bebeğe gidiyor. Üniversite hastanesindeki doktor da direkt letu adında bir ilaç başladı. Adetin 3.günü başla 5 gün kullan adetin 10-20.günleri arası düzenli ilişki olsun adetin 30-35.günü adet olmazsan test yap hamilesindir dedi. Ama işte devlet hastanesi olmasından mı yoğunluktan mı bilmiyorum ama yetersiz bilgilendirilmişim ve ilgisiz davranılmış aslında ben bunu daha sonra özel bir muayenehaneye gidince öğrendim. O ay ben adet olmadım ve tabi hemen test yaptım test negatifti kan verdim o da negatif olunca doktorla görüştüm. Pcos bende biraz ileri evreymiş ve kullandığım ilaç ve dozu yumurtalarımı büyütmeye çatlatmaya yetmemiş doğal olarak hamile de kalamadım adet de olamadım. Sonra doktor ilacın dozunu artırmak istedi ama bu sefer ben biraz araştırmak başka bir doktora görünmek isteyip dediğim gibi özele gittim. Durumu anlatınca ve doktor da muayene edince ileri ve ağır pcos demesi üzerine ilaç tedavisini atlayıp direkt iğneye geçtik. Kiloma göre iğne dozu ayarlandı ve 3 günde bir kontrole gittik yumurta büyüklerini kontrol etmek adına. Bu en önemli şeydi işte. Siz istediğiniz kadar ilaç için ya da iğne yapın eğer o doz ve ilaç size uygun değilse tüm süreç bola gidiyor yorucu oluyor. Başlarda yumurtam iğneye tepki vermedi biz doz artırdık çok az az büyümeler oldu. Birçok kadında bu iğne ile en az 3-4 yumurta büyürken benim sadece bir yumurtam büyüdü ve çatlatma iğnesi ile çatlattık o evrede düzenli ilişkimiz oldu. Bu sırada eşimin de sperm testi yapıldı ve onda sorun yoktu. Allah’a şükür ki ilk denemede üstelik bir yumurta ile hamile kaldım. Süreci uzun uzun anlattım çünkü ben de öncesinde aşırı tedirgindim ve aynı durumda olanlardan dinlemek istiyordum yani. Sizin pcosunuz ne evrede vs bunları doktorlar anlar ona göre bir süreç başlatır ama iyi bir yerde başlayın kendinizi emin ellere emanet edin. Birçok pcoslu kadın da 5-10 kg vererek ya da beslenme düzeni ile de hamile kalabiliyor bu örnekler de var. Tamamen size bağlı. Rabbim gönlünüze göre versin hayırlısıyla kimsenin kucağını boş bırakmasın:)