Yasee1 sondayi spinali vurur vurmaz ben uyusmaya baslayinca takti pek hissetmedim gidiklanir gibi oldum, ciksrirken de cok hafif igne gibi bi aciydi bunu sonda dan cok korkan ben söylüyorum. Ilkinde genel olmustum onda ilk ayaga kalkmam daha kolaydi bunda ilk ayaga kalkinca sanki organlarim kayip yerine yerlesmis gibi hissettim. Bi kez oturdum tekrar kalktim. Sezeryan agrisi gercekten zor degil zaten surekli agri kesici ve antibiyotik veriliyor. Narkoz etkisini atmak icin bolll sivi tuketin bana su icebilirsin ddiklerin andan itibaren 3 saat icinde 4 litre su ictim. Bu arada yarimlik iki serum takildi o sirada sondam patlamıştı. Bi kere yurudukten sonra ikinci ucuncu yuruyusler daha kolay ilki zor olunca gözünüz korkmasin ne kadar cok yururseniz ve emzirirsebjz rahim kendini o kadar toparliyor gaz cikisi o kadar kolay oluyor. Zaten devlet hastaneleri 48 saatten once cikarmiyor o surecte getirilen yemekleri yemeniz gun icinde enn azz 3 litre su tuketmeniz sizi rahatlatir benim suanda gaz yada diski problemim yok, yanimda ilk sezeryani olmasina ragmen benden cok kotu durumda hi hasta vardi. Aramizda bi saat vardi ben ilk idrara cikisimda küçük bi gaz ciksrdm sonra idrara gittikce gazim cikti o dun aksam hala cikaramamisti cunkh hic yurumedi ve hic su icmedi. Benim sondam patladi ikinci takildi o doldu sonda cikar cikmaz idrara ciktim o yanimdaki hasta 1 gece boyunca sondayi dolduramadi. Cunku su gercekten hic icmedi ben 3 4 litre ictigimde o yarim litrelik siseyi bile icmemisti ayrica doktorlar hemsireler gelip gidip serum tsktilar ya serumu cikardi ya serumu katlatti kan geldi dogru duzgun serumda taktirmadi yani kisaca bu sizin sivi tukrtmenize ve yurumenize bagli bir durum. Ben idrar abdest gaz sorunu çözülüp sagligimizda sknti olmayinca 24 saatten sonra imza atip eve geldim o hala gaz skntisi yasiyordu. Ben en son annem sigara icmeye gittiginde bebegimi alip koridorda dolasiyordum 😄 Bugun daha da zorlaniyorum karin agrim var ayaklarima sicak su koydum o gazimi rahatlatiyor, evdeki oglumla ilgilenmek bebegimle sadece kendim ilgilenmeye calismak beni yordu bugun o yuzden biraz agrim oldu, annemde sagolsun kahve yapti oda icerigi kafeinden dolayi agrimi hafifletiyor ilaclarimi iciyorum suan kendim yatip kendim kalkabiliyorum cok şükür sadece gülmek oksurmek gibi hareketler dikislerimi acitiyor. Onun disinda doktorumun musadesi ile dun hastaneden gelir gelmez dusumu aldim sezeryanimi kuru tutuyorum 10 gun sonra kontrolum var , bugun sorf 5 litre su ictim :)) buna ek olarak kontrollu sekilde normal beslenmeme donus yapiyorum. Corba ilik yogurt, pekmez, meyve, kayisi suyu uzum hosafi yumurta peynir agirlikli besleniyorum 😄 ozellikle yogurt bagirsaklar icin birebir kesinlikle tavsiye ederim . Uzun oldu ama insallah okursun ❤️🧿😍