Kleopatra- Merhaba kızçelerim. Çok üzülerek bir post açıyorum. Bebeğim iki gündür kakasını yapmıyor. Üç gündür de sütüm yetmedigi için stresten mama takviyesi yapıyoruz geceleri sadece bir kere. Bir kereden fazla vermiyoruz. Ondan olabilir mi diye düşündüm ama bilmiyorum. Neden oluyor acaba riskli mi korkuyorum açıkçası. Oturdum yapmasını bekliyorum. Ne yapabilirim bu durumda? Bilgisi olanlar cevaplarsa çok sevinirim gerçekten.
kahvesever__ Kleopatra- korkma canım benim oğlumda öyleydi doktora götürdüm 10 gün yapmazsa normal korkmayın dedi mama kabızlık yapıyor demişti
uraz_ve_annesi- Kleopatra- benim de 4 gün yapmamıştı hastaneye götürdüm doktorumuz 10 güne kadar müdahale etmeye bile gerek yok dedi
Kaahvelii Kleopatra- Mama içine zeytinyağ ekle canım bir anda mamaya geçip tıkanma yaşamasın 😓 Gerçi 1 aylık demissin ama bildiğim kadarıyla mama takviyesinde bu aylarda koyuyorlar yöne de araştır Çisli bezi 4-5se günlük doyuyordur ama kaka da yapması lazımdı Bence mamayi birden fazla ver bu süreçte İnşallah sütün hemen toplanıp gelir bol bol 🙏🙏
Kleopatra- kahvesever__ Çok tedirgin oldum. Uyumuyor normalde iki üç saat mutlaka uyur. Rahatsız, bir değişik.
Kleopatra- Kaahvelii İnşallah, çok sağolun. İki üç gündür böyle. Mamaya geçeli de 3 gün oluyor. İki gündür de kaka yapmıyor üzüldüm huysuz olunca. Umarım bol bol gelir de vermem bir daha.
Prensesmelek Kleopatra- gecmıs olsn oncelıkle mamadan dolayı olabılıyor arkdsmda sma mama kullanıyordu o yapmıs daha sonra hipp mama kullandı duzeldı cok sukur oda 1 aylık flndı yani mama degısıklıgı yapabılırsnz bazı mamalar bu sekılde yapabılıyor
Kleopatra- Prensesmelek Evet, bizde sma kullanıyoruz üç gündür. Ve iki gündür de kaka problemi var yapmıyor. Sanırım mamadan oldu. Bugünde aşı oldu ikisi üst üste gelince huysuzlandı iyice. Uyumuyor bir türlü. Teşekkür ederim bilginiz için.
benkosarim Kleopatra- benim kızimda yapamıyor ağlıyor zorlanıyor anne sütü vermeye çalışın yoksa mamaya zeytinyağı koyunca yada poposuna kulak çöpünu zeytinyağına sokup ile uyarı yapabilirsin demişti doktor sizde deneyebilirsiniz
Aaaysee Kleopatra- oyy kıyamam ben kuzuma ya 🥲 biliyosun benim bilgim yok aşkım ama 2 gün çok değil gibi yapar hemen bir kac güne insaAllah korkma 🤍
baby3_ Kleopatra- benim bebeğimde öyleydi sakın mamaya zeytinyağ koyma ince bağırsaktan kalına geçmiyor bile . Yani kaka yaptığı yerle alakası yok. İnce bağırsakta emiliyor. Araştırabilirsin. Yapacağın şey zeytinyağını poposuna sürüp kulak çöpü ile hafif kaka yaptığı yerin altına uyarı şekilde dokundurabilirsin. Ama ıkınıp yapamıyor ise. Eğer gaz çıkarıp karnında sertlik yoksa korkacak bi durum yok şimdilik .
Kleopatra- baby3_ Gaz çıkarıyor, ama kakaya gelince iki gündür yok ne yazık ki. Başında bekliyorum artık yapsın diye. Dediğinizi uygulayacağım, teşekkür ederim. Anneannem alışır hep ister dedi verdiğiniz fikire. Yine de son çare deneyeceğim.
baby3_ Kleopatra- ben sağlıkçıyım çocuk doktorumun da tavsiyesi bu yönde fitil vermektense bebeğe yada ufacık el kadar bebeğe zeytinyağı içirmektense bu yöntem daha uygun . Karar sizin eskilere kulak aldırmayın derim. O mamaya alışana kadar bunun olması normal. Ayrıca sürekli yapmayacaksınız çok zorda kalırsanız ıkınıp ağlarsa yaparsınız. Alışma diye birşey olmuyor