Benim ne açılmam ne sancım hiçbiri yoktu gerçi açılmayı bilmiyorum öncesinde hiç çatı muayenesi yapmadılar. 39+6 da saat 13 de fitil denilen propess i taktılar saat 15.30 gibi sürekli tuvaletimin gelmesi ve mide bulantım oldu saat 16 da sancılar başladı ya da daha geç. Evet çok acıyo o suni sancının acısı mı bilmiyorum ama yerlere eğilerek ancak geçiriyosun o acıyı. Öyle dakikada bir de değil 20 saniyede bir geliyo. Size bir tavsiye o sancılar sırasında hastanede sıcak suyun altına girin ya da yanınızda kim varsa söyleyin yapsınlar. Beni annelerim sıcak suya soktu bel ve karın bölgemi on dakika suda kaldım. Çıktığımda ebe gel açılmana bakayım dedi. Oo çok iyi 8 cm açılma var dedi bi baktım suyumu patlattı o anda çook rahatladım. Sonra bana gel seni doğum odasına alalım dedi ve gittim orada da asistan doktor sağolsun benle birlikte yürüdü koluma girdi her sancı geldiğinde eğilerek kesiksiz ıkınmamı söyledi sonra da doktorum geldi hadi masaya alalım dedi iki defa da masada ıkındım ve bebiş doğdu saat 18:35 di. Sonrası zaten diliş falan derken ben gayet iyi halde odama gittim. Hastane de özel değildi bu arada araştırma hastanesi ama doktorumuzdan takipli olduğundan ücretli doğumdu ve çok iyiydi. İnşallah sizin de böyle kısa sürer.
Suni sancıdan korkmayın derim beni çok korkuttular ama hiç korkulacak bişey yokmuş sezeryandan çook çok daha iyi bence.
Ama sancıları çekerken yalvardım beni sezerayana alın nolur diye ama iyi ki doktorum devam dedi. Acı çekiliyo çok zor bişey ama şu an o acıyı tarif et deseniz edemem bebek çıkınca unutuluyo o acı 🐣