Merhaba arkadaşlar hamileliğimin başından beri bu forumu takip ediyordum ve sürekli doğum hikayelerini okuyordum acaba bizimki nasıl olacak o zaman nasıl geçecek diye düşünüyordum ve çok şükür pazartesi günü bebeğimi kucağıma aldım. Bazı sağlık sorunlarından dolayı sezeryan olmak zorunda kaldım. Öncelikle pazartesi günü sabah saatlerinde hastaneye giriş yaptık ve bazı tetkikler sonucunda öğleden sonrada ameliyathaneye alındım. Anestezi uzmanı geldi sakin olmamı ve ağrısız bir işlem olacağını yapacağı her şeyi aşama aşama anlatacağını söyledi ve gerçekten de benim için ağrısız bir işlem oldu belden başlayan bir sıcaklık ile ardından karıncalanma hissetmeye başladım ve bu arada sunta da takıldı tam uyuşma başlamak üzere benim tansiyonum düştü ter bastı baya bayılmak üzere oldum ve sakinleştirici istedim fakat başucumdaki hemşire ilaç etkisinden dolayı olduğunu ve geçeceğini söyledi sakinleştirici vermedi bir süre sonra düzeldi her şey. Tam uyuşma ardından sezeryana başlandı hiç bir şey hissetmedim taki bebek çıkarılıncaya kadar o zaman çekiştirme hissettim fakat hiçbir şekilde acı hissi yok bebek ağlamamıştı ilk biraz müdahale edildi başucuma verildi ve ardından yeni doğan yoğunbakıma alındı benim ameliyat devam ediyordu dikişler bittikten sonra odama alındım bebek bir kaç saat sonra verildi ve sütüm olmadığı için mama başlamak zorunda kaldık 4 saat sonunda sıvı bir şeyler içtim 6 saat sonunda çorba içtim ve hemşire geldi ilk kalkış için, karnımda kum torbası vardı onu aldı biraz karnıma bastırdı sunta çıkarıldı az bir acı hissettim daha sonra üstümü giydirdiler ve ilk kalkışı yapmak için harekete geçtim baya ağrılıydı ama gayet normal ilk aşamada çok yürüyemedim ama ne kadar yürürsem o kadar çabuk toparlanacağımı biliyordum bunun için yürüyebildiğim her fırsatı değerlendirdim gittikçe yürüyüş süresini arttırdım. Ertesi gün öğleden sonra hastaneden çıkış yaptık benim baya bir gazım oldu iki gün boyunca zorladı bu ağrı beni ve osmolak isimli bir ilaç sayesinde rahatladım çok şükür evde de bol bol yürüyüş yaptım yapıyorum ağrılı bir süreç ama yürüdükçe açılıyor insan. Sütüm dün yeni yeni gelmeye başladı bebeğim sarılık oldu ve değeri yüksek çıktı hastanede yatırmak zorunda kaldık yarın tekrar kontrol var düşüşe geçmişse yatış verilmeyecek dualarınızı bekleriz. Biraz uzun oldu ama benim de hikayem bu şekilde bebeğimi kucağıma aldığım zaman her şeyi unutuyorum hiç bir acı aklıma gelmiyor. Rabbim isteyen herkese nasip etsin bu duyguyu bebeklerinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin İnşaAllah. Aklınıza takılan sormak istediğiniz bir şey varsa cevaplarım.