Canım anneler, anne olmaya hazırlananlar doğum hikayemle ben geldim 🥹
Biraz geç kaldım 33 günlük olduk bile, bilerek bekledim aslında nazardan çok korkarım..
Gebelik sürecinde çok fazla stres üzüntü yaşadım, annemin evindeydim eşimin görevi yüzünden zor zamanlar geçirdim, bebeğimle alakalı korkutuldum defalarca bu detaylara çok girmek istemiyorum aslında mükemmel geçen doğum sürecime geçmek istiyorum 😍
34den 39 haftama kadar düzenli nstye girdim normal doğum yoktu aklımda hep sezeryan istiyordum kendime güvenmiyordum acıkcası çatı muanesi olmadım hiç 38 haftam da artık bebeğin kilolu olduğunu 39,40’a kadar daha fazla kilo alacağı için normal doğumu önermedi doktorum istersen deneriz ama yorulursun dedi bende tam böyle istiyordum zaten günümü aldım 39+3 de sezeryan olacaktım. Hep dua ettim planlı olması için öylede oldu hamd olsun, kuaföre gittim son hazırlıklarımı tamamladım, bu arada korkuyorum tabi ya o güne kadar suyum sancım gelirse diye korka korka işlerimi hallediyorum 😅 Doğum belirtim yoktu karnım bile aşşağıya inmemişti öyle böyle derken doğum günü geldi çattı..
Sabah 7 de hastaneye gittik yatışım yapıldı damar yolum açıldı el üzerinden inanın doğumdan daha fazla korkutuyordu beni canımı çok acıttı, saat 8 de doğuma alınacaktım üzerimi giydim odamı süsledik tabi duygular şelaleee iyi kötü geçirdiğim 9 ay geçdi gözümün önünden.. personel geldi gidiyoruz hazır mısın dedi son kez sarılır gibi sarıldım sevdiklerime, uzun uzun baktım eşime.. yine gözlerim doldu 🥹
İndik ameliyathaneye süper bir ekip karşıladı beni hal hatır soranlar saçımı okşayanlar, sedyeye oturdum cağnımmm anestezi doktorum geldi yorgun oturur gibi pozisyon aldım süreci anlattı bana acımıycak dedi batikon sürerken sıçradım soğuk olduğu için iğne hiç can yakmıyor inanın sinek ısırığı bile değil iğneyi vurur vurmaz kalçalarımda bir ısınma oldu uzandım doktorum geldi hemen sordum hocam sontadan korkuyor um dedim doktorcuğumda sontayı taktık bile dedi öyle mutluu oldum kii çok korkuyordum, çekiştirme hissettim ama sıfır acı.
Daha sonra hemşirem başımda bekledi sohbet ettik tam o sırada baskı hissettim göğüs kafesime doğru birden bi ağlama sesi duydum oğlum dünyaya gelmişti hemen gösterip giyimdirmeye götürdüler temizleyip yanağıma koydular Allahım o nasıl bir sıcaklık o nasıl bir koku bunları yazarken ağlıyorum şuan 😂
Öyle bir an ki Rabbim herkese nasip etsin inşallah sağsağlim kavuştursun 🫶🏻
Bebeği yukarı götürdüler tabi o sırada ben yine ağlıyorum some terazi burcu problemsss 🥹😂
Dikişlerim tamamlandı toplamda yarım saat kaldım sedye de yukarı çıktığım da eşim beni karşıladık beraber bebeğimizin yanına gittik.
Serum iğneler hemşireler geldi 2 defa karnıma bastırdı ben öyle aman aman bir ağrı hissetmedim, bol bol kahve içdim baş ağrım olmadı, 6 saatin sonunda yürütmek için hemşire geldi ilk ayağa kalkış evet biraz zordu ama hemen kalkıp yürüdüm yürüdükçe açıldım akşam eşimle kantine kahve içmeye gittik düşünün 😂
Çok şükür aman aman ağrım sancım olmadı gece boyu hep ayaktaydım bebeğimle ilgilendim eşim kaldı yanımda sadece film izledik kahve içdik, sabaha kadar pansumanım yapıldı su geçirmez bant takıldı ve sabah doktorum geldi taburcu etti bizi, güle oynaya evime geldim gelir gelmez kahvaltımı yaptım gelen gidenle görüştüm hiç yatmadım hareket etmenin çok faydasını gördüm kimse inanmadı sezeryan olduğuma ☺️
- günü banyomu yaptım tuvaletime çıktım mis gibi, sütüm gelmedi sürekli duş aldım sıcak suyla ve hastaneye gidip süt sağımı yaptırdım ondan sonra sütüm geldi oğluşum o sıra mamayla beslendi ama biberon kullanmadım kaşık biberon aldım alışıp meme reddi yapmasın diye iyiki de öyle yapmışım.
- gün artık evime geldim 5 saat yolculuk yaparak kendi aracımızla kimseyi istemedim yanımda anne olarak ben üstesinden gelmek istiyorum dedim kimsede karşı gelmedi hemen toparlanmıştım çünkü.. düzenimi kurdum biz bebeğe oda bize alıştı artık..
evet zor annelik uykusuzluk düzensizlik ama herşeye rağmen ben en çok anne olmayı sevdim ❤️
Bedeninize ve bebeğinize güvenin, güçlü olun, biz anneler herşeyin üstesinden geliriz.
Evet benim doğum hikayem bu şekil şuan bebeğimi emzirip aklıma gelenleri yazdım sormak istediğiniz bişey olursa cevaplarım canım annelerim 💚