Gebelik Kolastazı hakkında bilgisi olan daha önce yaşamış olan annelerimiz yada anne adaylarımız süreç hakkında bilgi verebilir mi acaba 34.Haftamdayım ve sürekli kaşıntı içindeyim. Yarın testlerimi vericem daha kesin netleşmedi ama süreç nasıl işliyor merak ettim doğrusu…
Gebelik Kolastazı
mmerve26 öncelikle cok geçmiş olsun.
Ben bu sebeple 35+2 de doğum yapmıştım. O kaşıntı öyle korkunç ki asla uyutmuyor vücudu yara bere yapıyor özellikle akşamları artıyor. El ayak olmak üzere vücudun her yerini sarıyor kaşıntı. Değerler yükseldikçe kaşıntı artıyor. Normalde 14 olması gereken değer bende 24 Dü o zaman teşhis konulmuştu. Doktorum ilaç verip haftada bir tahlil istiyordu, eğer değerin 40 ı görürse sezeryana başvurmak zorunda kalırız demişti çünkü bebeği zehirlemeye başlıyor plesanta. Bende 80 i gördü en son ilaç kullanmama rağmen. İşin enteresan yanı sebebi bilinmeyen bir rahatsızlık. Ama çok şükür bebeğim yoğun bakımda kalmadan kavuştuk. Herkeste farklı seyrediyor bu süreç, erken tanı konulan birinin hastanede müşade altında yatanıno da duydum, ilaçla toparlayanını da. İnşallah sizin süreciniz hiç sıkıntı çekmeden yavrunuza sağlıkla kavuşarak sonlanır
@mmerve26 Canim 33 haftalıkken farkettim ben 34 haftamda test yapildi ve karaciger enzimlerim yuksek cikti safra asitim heryerim kasiniyorudu özellikle avuç içlerim ayaklarım bacaklarım yaralar olustu suan 35+5 haftaligim 7 gundur hastanede yatiyorum ilaçlarla degerlerim düşmedigi icin 36 haftalıkken bebegimi alacaklar normalde 37 haftalğı bekliyecektik ama dedigim gibi ilaclarin faydasini gormedim nitekim ihmal etme boylw bi sikayetin varsa hemen doktoruna gorun canım allah bebegini sag salim sana kavustursun insallah
@Rabiahilall bebeginizin kilosu kac acaba bende hastanede yatiyorum suan aynı hastalıktan benim degerlerim cok yüksek önce 45 le basladı 2 gün once 58 di simdi 66 oldu durmak biomiyor 35+5 oldum cuma gunu beni de alıcaklar bwbegim 3200 küveze girdi mi sizin bebeginiz acaba
mmerve26 Ayni sorunu yaşadım. Üstelik çok erken başlamıştı 15. Haftamda başladı benimki doğum yapana kadar devam etti. İlaçla düzeltmeye çalıştılar ama 1 ay civari kasinmadim sonra tekrar başladı. 34. Haftamda artık o kadar artmistiki doktorum gidebildigimiz yere kadar gidelim dedi en son 37+3 te doğum yapmıştım. Muhtemelen ilaç takviyesi verip idare etmeye çalışacaklar doguma kadar çok illet bisey ya Allahim yardımcınız olsun 🤦♀️
Cagla0535 Küveze girmesinin kilosuyla alakası olmuyo genelde kuzum korkma bende çok korkmuştum. Ama doktorum demisti solunum sıkıntısı olması halinde kuveze alınır. Buda ancak doğumda belli olur diye. Benim oğlum 2 kilo 700 gram doğmuştu ama şükür ki kuveze girmemistik😊 InsAllah sizde hayirlisiyla birlikte çıkarsınız hastaneden 😊
Teşekkür ederim deneyimlerinizi paylaştığınız için umarım en kolay şekilde atlatırız
Cagla0535 yeni gördüm kusura bakmayın, benimde bebeğim tahmini okadar kilodaydı doğduğunda 2900 Dü ve küvezde kalmadı. Aslında kilodan ziyade ciğer gelişimi ile alakalı küveze kalması. İnşallah bebeğinize sağ salim kavuşmuşsunuzdur
@Rabiahilall Selam bende yeni gordum oglumu kucağıma aldım cok sukur sağlığı yerinde 2950 dogdu cok sukur kuveze girmedi cok sagolun tesekkur ederim 😊
Cagla0535 çok sevindim hem aynı kiloda hemde aynı burcun bebekleri olmuşlar bebeklerimiz. Allah evladınızı size bağışlasın, sağlıkla büyüsün inşallah. Herhangi bir sorunuz olursa görür görmez cevaplayabilirim :)
@Rabiahilall Tesekkur ederim sagolun 😊