• isimler
  • Dışarıdan gelen isim zorlaması

Merhaba kızlar 2018 den bu yana bu platformdayım aslında ilk kızımda da kullanıyorum ve çok faydasını gördüm buradaki bilgi paylaşımları ile. İlk evladımın ismi Ece, ikinci evladıma gebeyim henüz daha 10+4 üz fakat daha bebek haberi olmadan kayınpederim erkek olursa Ece ile Efe isiminin uyumlu olduğu için Efe olsun diye zorluyor. Efe benim kuzenimin ismi olduğu için istemiyorum. Fakat hakkımı helal etmem gibi hoş olmayan muhabbetlere geldi olay. Eşimde çok fazla direttiği için koyacağını söyledi. Tabi her ne kadar cinsiyet daha belli olmasa bile kalbim kırıldı. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Erkek olursa cinsiyet nasıl isimden vazgeçirmemi önerirsiniz?

umena tabi öylede olabilir, bazen ailede olan isimlerin o kişilerin böyle huylarını alma gibi şeyler oluyor. Malesef kuzenimin hareketleri doğru bulamadığım şeyler. Onun ismini vermek pek hoşuma gitmiyor

Sorularimdanbir
    Kendisine de anlattım bu olayı helallik bu kadar basit değil diye, neden ismi istemediğimide. Hani bi anlamı vs olsa tabiki anlatım anlayış gösteririm ama tek dediği Ece Efe uyumlu. Tamam diyorum o zaman Ege olsun madem öyle

kocisininprensesi ssvdigin bi isimle beraber sey mesela poyraz efe gibi sevdigin isim önde olacak sekilde maalesef bu buyuklerin dusuncesizliklerine elden bi sey gelmiyo bazen cok üzücü bi durum😢
    Yada eceyle egede uyumlu ege olmaz mi diye fikir sun bakalmi ne dicekler belki o da hoslarina gider

Kişinin niyetleyip koyması önemli bence kuzeninizin ismi olduğu için koymadiginizdan ona benzeme kaygıniz olmasın bence efeler gibi olsun diye niyetleyin mecbur kalırsanız

Kerimedemir gerçekten çok haklısınız. Belki de bu kadar ısrar olmasa, gönlüm alınarak yapılsa daha doğru karar verip ona göre yaklaşabilirdim

kocisininprensesi böyle bir durumda eşinizin babasının bir hakkı olduğunu düşünmüyorum ben. Sonuçta bu çocuğun bir anne ve babası var. Onlar bebeklerine istedikleri isimi koyabilmeliler. Aile büyüklerinin bu işe karışmalarına anlam veremiyorum. Böyle bir durumda kalsam ikinci isim olarak bile düşünmem ben, çünkü içinize sinmiyor. İstemediğiniz bir ismi koymayın bence. Yani ben olsam öyle yapardım.

Lenaaaa evet içime sinmiyor sonuçta 100 çocuk dünyaya getirmiyorum ve canımdan bir parçanın her şeyine babası ile ben karar vermek isterim. Büyüklerin anlayış göstermesini isterim, fakat aksine çok fazla ısrarcı kendisi. Normamdede evliliğimiz de bir beklentimiz yoktu fakat zaten zerre katkısıda olmadı (maddi manevi) kızım 3.5 yaşında bunca senedir tek yaptığı 200 TL verdi doğum gününde başka yok. Yani arkamızda bir desteğini görmediğim halde, bi minnettarlığım olmadığı halde gereksiz bi ısrar

kocisininprensesi bence kabullenmeyin. Dediğiniz gibi hayatta kaç defa çocuk doğuruyoruz. Hem isim çok önemli bir konu, amaaan gönlü olsun diye sevmediğiniz, istemediğiniz ismi koymayın. Sonuçta onu dokuz ay karnında taşıyan sizsiniz. Umarım kendi istediğiniz ismi koyarsınız. Sağlıkla gelsin bebiş ❤️