mevsimbuse Hafizeipek hic korkmayin 2 saat ac kalmak cok sorun olmayacaktir su gibi gecip gidiyor zaman umarim coook iyi sonuclar alirsiniz ☺
HalisEbruoban Muhammedamine tam hatırlamıyorum ama galıba 50 canım ama emın degılım 1 yıl oluyo yaptıralı
Zeynp mevsimbuse evet öyleymiş Doktor bizim halkımızın bakış açısı çok yanlış dedi Kilolu bebek sıkıntılı bebektir Sağlık problemleri çıkarır Siz kiloluysa sağlıklıdır diye bakıyorsunuz çok yanlış dedi
Hafizeipek mevsimbuse bana 4 saat dediler 🙄 randevu de 11:30 a alabildim akşama kadar aç kalcam herelde
mevsimbuse Hafizeipek 1 aclik kan sekeri bakiliyor 1 saat sonra 1 kere kan veriyorsunuz 1 saat sonra 1 kere daha toplamda 2 saat gibi bir sure evinize yakinsa yaptirdiginiz yer ben eve gidip o 1 saatlerk uyuyarak gecirmistm anlamadm bile
Muhammedamine HalisEbruoban bana 50 ile 75 mg yükleme sonuçları farklı oluyor dediler siz parmaktan mı ölçtürdünüz bana damar yolu açıldı 3 kere kan verdim ben
hayathayal mevsimbuse Merhaba. Post için teşekkürler. Dün açlık ve tokluk kan şekerime bakıldı. Açlık iyi ama tokluk yüksek cıkmış. Doktorum o yüzden şeker yüklemesi yapacağız dedi. Yarın yükleme yapılacak. Merak ettiğim toklugum yuksek diye kesin şekerim cikar mi? Yoksa bu yuklemenin temiz cikma ihtimali varmi? Dunden bero keyfim kacti.
mevsimbuse hayathayal temiz cikma ihtimali var ornegin tokluk vermeden once seker iceren gidalar yediyseniz yada hamur isi gibi sekerinizi anlik yukseltmis olabilir 🤗
Hafizeipek mevsimbuse damar yolu açılıp 1'er saat arayla 4 kere kan verenler de var o yüzden öyle biliyorum ben de😊 evim yakın değil ama zaten doktor yanlız gelme oturup bekle hastaneden ayrilmicaksin demişti
GizemCengiz Ben de yaptırmayı düşünüyorum fakat içimin çok rahat olduğunu söyleyemicem. 2 dilim baklavaya eş değer deniyor bu doğru olabilir ama karatay verilen sıvı saf şekerdir direkt anne ve bebeği etkiler dedi bu da mantıklı geldi. Yani dediğim gibi yaptırıcam ama içim rahat değil.
1prensesannesi GizemCengiz canım ben 5 sene önce dedigin gibi suya bi toz döküp onu içtim o zman da bişey çıkmadı ama bu seferki bildiğin çilekli gazoz 😅 çok güzeldi gitsem yine icsem😂😂
mevsimbuse GizemCengiz seker yukleme testine karsi olan tek doktor canan karatay ve gecen aylarda bu konuyla alakali bir uyari almisti tum kadin dogum uzmanlari hatta endokrin uzmanlari yaptirmak gerektigini soyluyor cunku 50 mg seker almaktan kacarken diyabetli bebek dogurma olasiligimz artiyor yine de sizin tercihiniz
Hafizeipek GizemCengiz bebekler 24. Haftayı doldurunca insülin salgılamaya başlıyolar 24. Haftadan sonra yapılmasının sebebi o. Yani bebeği şekerin etkiliceğini sanmıyorum
hayathayal mevsimbuse iki tane sucuklu tost yedim. Iki bardak cay ictim bir kac lokma acma yedim😁😣 cokmu abarttim ondanmi oldu ki. Ama seker hariç tost vs yiyebilirsin demisti doktor. Cok kafama taktım. Hemen yarin olsa da şu iş bitse diye bakıyorum 😥
Muhammedamine HalisEbruoban tamam canım teşekkür ederim inşallah diyet önerilmez çünkü pek iradeli değilim yeme konusunda 😋
1prensesannesi Alla alla ya bana saat falan dememişler di 😅 sabah aç gittim sadece 75ml şeker içtim sonra 1 saat arayla iki kez kan aldılar. Hatta aynı gün baska bi hamile yok geldi ve 50ml içti bi sıkıntı çıkmadı
mevsimbuse 1prensesannesi o zaman sahane en azindan iciniz rahat etmistir ben sekeri sinirlarin ustunde cikab ve insulin kullanmak zorunda kalan hamislerdenim
HalisEbruoban Muhammedamine bende prk uydugum soylenemez ama allaha sükür kızım saglıklı dodu su an 7 aylık 9 haftalım hamıleyım
GizemCengiz mevsimbuse yok zaten yaptırıcam canım artı eksilere bakınca yaptırmam mantıklı. Şeker varsa bilmezsek daha kötü. Ben daha yükleme yapılmadan diyete başladım çünkü 24 haftalığım ve 7 kilo almışım doktor çok dedi. Önünü almazsan şeker çıkar dedi. Ben pko hastasıyım zor hamile kaldım ve pkolar şeker hastası adayı. Babam da şeker hastası olduğu için yaptırmama gibi bi düşüncem yok şu durumda. He içim %100 rahat mı hayır. Çünkü bugün doğru denilen 20 sene sonra yanlış çıkıyor.
1prensesannesi mevsimbuse çok geçmiş olsun canim bebeğin için yapıyosun keşke herkes farkında olsa sonra bu diyabetler artmasa