Fatoliiii var var merak etmeyin doğum süreci sunsekilde ilerliyor .
Doğum salonları var tek kişilik yanınızda doğum anına kadar 1 kişi kalabiliyor . Doğum başladığı anda refakatciniz dogumunuz gerçekleşene kadar dışarda bekliyor eğer normal doğum ise ilk önce anne bebek ten teması sağlanıyor . Sonrasında en fazla 2 kişilik olan odalara aliniyorlwr her doğum için farklı servisler mevcut örnek veriyorum normal doğum ayrı bir kat da , sezaryan doğum ayrı , perinatoloji takipli doğum ayrı bir katda.
Sezaryan doğum olucaksaniz veya olduysaniz ilk olarak gün verildiyse örnek veriyorum ameliyathanenin boş olmasını bekliyorusunuz sıra ile alıyorlar ilk olarak acil doğumlar sonra gün verilmiş olanlar olarak .
Sezaryan doğum yaptıysanız ilk 2- 4 saat #arasi bebeğiniz ile ten teması yapıyorsunuz ayrı bir odada ikinizin kontrolerri bitene kadar kalıyorsunuz . Daha sonrasında odanıza aliniyorsunuz bebeğinizin üzerini giydirmesi için refakatçiniz ve eşiniz gelebiliyor 2 gece 1 gündüz kalıyorsunuz refakatciniz de sizinle birlikte kalıyor 4 saat sonra hemsireler gelip yürütüyorlar sizi gazinizi çıkarana kadar su bile icmiyorsunuz gazinizi çıkarırsanız sıvı şeyler tuketebiliyorsunuz sabah da size göre yemek ve tatlı geliyor ağrınız oldukça ağrı kesici istiyorsunuz yapıyorlar ben tek kişilik odada doğum yapmıştım iki kişilikler nasıl bilmiyorum ama.tek.kisiliklerde bi kanepe var refakatciniz kalması için gün içerisinde de ziyaret saatleriniz oluyor 1 saat kadar onda da eşiniz geliyor veya başka kim gelicekse en fazla 2 kişi alıyorlar emzirme danışmanı vs çocuk doktoru gelip bebeğin sizin kontrollerinizi yapıyorlar sonra size kimliği çıkartması için kağıt veriliyor onu imzaliyorsunuz siz eve gitmeden bebeğinizin kimliği eve gitmiş oluyor şimdi 2 inci doğumumu yapicam bakalım ne gibi zorluklar bizi bekliyor