GulHar Merhaba anneler Perinatoloji doktoruna göründünüz mü ? Şart mı Doktorum bebeğin iç organlarına detaylı bakılır orda, rutin kontrol dedi Baktıran var mı
gizemkarla GulHar evet sart hatta 2 kere çağırıyor onlar ayrı bir dal o yüzden normal doktorun bakamadıgı goremedıgı seylerı gorup hesaplıyor
_yasemin_ GulHar Detaylı ultrasondan bahsediyor canım. Doktorların hepsi ister rutin bi kontrol. 20.haftada yaptırmıştım ben.
Arven-Umut GulHar ben de yaptırdım. Çok aklımda soru işareti vardı iyi ki yaptırmışım dedim. Kalbi delik mi, böbrekleri tek mi vs vs kuruyordum. Engelli olma ihtimalinin ya ısıra tüm soru işaretlerim gitti. Kızın da oğlanında herşeyi yerli yerinde şükür 🤲🏻
balkizinbebegii GulHar organ taramasına gitmemi söyledi doktorum rutin dedi. Kontrol etmeniz sizin için iyi dedi. Yarın ramdevum bakalım biz de gidip görcez ne olacak
balkizinbebegii Arven-Umut bunun ardından bir de detaylı ultrason yaptırdınız mı? Ben aynı şey sanıyordum ama organ taramasıyla ikisi farklı şeylermiş
balkizinbebegii Arven-Umut e bana doktorum o başka organ taraması başka dedi. Ama yine perinatolog yapıyor başka hastaneye yönlendirdi hemde herkes yapmıyor diye ay cidden kafam karıştı
nurbanutemiz Merhabalar bayanlar biz detayliya gittik ilk ve kalbinde sorun oldugunu soyledi doktor daha sonra perinatolojiye gittik ve ana damarlarin ters oldugu tanisi kondu dogdugunda ameliyat olucak detayli doktorunuzu iyi secerseniz peritanolojiye gerek yok bence
havvaana GulHar benim normal gebelik takibimi perinatoloji yaptığı halde detaylıya normal radyoloji bölümüne gönderdi. Onlar da çok güzel ilgilendi sağolsunlar bi saate yakın sürdü. Yani detaylı ultrason yapılmalı ama perinatoloji olması şart değil diye biliyorum hastanenin durumuna göre basen radyoloji yapar bazen normal kadın doğum bazen de gerek olursa perinatoloji
myangelson GulHar kendi doktorum muayene etti detaylıda vs bir sıkıntı görürsem yonlendiriyorum demişti bana ama başka sebeplerden dolayı gitmek zorunda kaldım serklaj atılması için
Arven-Umut balkizinbebegii perinatolog lar ayrı oluyor ikili tarama diye gidiyorsun ona zaten ikili taramanın mantığı o organlara bakıyor sorun görür ise 3lü tarama istiyor. Herkes bakamıyor genelde özel bir ücretle ayrı oluyor muayeneleri çok aklında soru işareti var ise seni yönlendirdiği perinatoloğu ara hemşiresi e sor aklında olan soruları için rahatlar hem :)
balkizinbebegii Arven-Umut sağolasın bugün gittim taramaya zaten çok şükür bir sıkıntı çıkmadı. ikiliyi yaptırmıştım önceden detaylıd sorun çıkmayınca diğer testlere de ihtiyaç olmadı ☺️
Elaa_gozz GulHar ben yarın 21. Haftama giriyorum gideceğim çünkü ikili üçlü tarama yaptırmadım en azından organlarına falan detaylı bakılsın dedi doktorum o yüzden gideceğim
Cherry95 GulHar hiçbir şey şart değil tabi ki ama bence çok kıymetli çok önemli detaylı ultrason yaptırmak. 45 dakika bakıyorlsr ve bebeğin her yerini inceliyorlar sen de görüyorsun. 45 dakika nasıl bitti farketmemiştim bile :)