İyi akşamlar kızlar ben buralarda yeniyim 🥰 22 haftadayım ve detaylı ultrasonda rahim ağzı kısalığı 24 çıktı progestan başladı ve bir hafta sonra doktora gitmemi söylediler ama ben çok tedirginim bu durumu yaşayan ve atlatan var mıdır acaba neler yaptınız
Rahim ağzı kısalığı
Melekk24 kuzenimin o haftalarda düştü hızla 22 mm de kaldı 37 de doğurdu ama hiç iş yapmadı hep yattı ilaçlarını düzenli aldı
Dikiş atılcak dedi doktor ondan daha az korkuyorum ama o zamana kadar bişe olmaz umarım
Melekk24 ben de 20.haftada detaylı ultrasonda 25 mm oldugunu ögrenmiştim. Progestan önerildi. Kendi doktorum hem yatmamı (gün icinde yorulmamamı, temizlik vs yapmamamı, ayakta yarım saatten fazla durmamamı, çok oturmamamı genelde uzanmamı önerdi) önerdi hem de progestan verdi günde 2 kez kullanıyorum.
Su an 4 hafta geçmiş, 24 haftalık olucam 1 gün sonra 🙂 yatmak ilk basta kabullenemedigim bir süreç oldu, destek alın mutlaka anneniz varsa kardesiniz yemek-temizlik icin yardım edebilir olmadı bir kadın tutmanızı tavsiye ederim
- Düzenlendi
Melekk24 22 haftadan beri rahım ağzım 26 mm progestan tedavısıne başladım doktorum ilişkiyi yasakladı genelde yarım saat iş yapıyorsam bır saat dınlenıyorum yapanım yok yemegımı vs yapıyorum ağır iş silmek süpürmek yapmıyorum ama toz alma çamaşır bulaşık yatak toplama vs hepsını mecburen yapıyorum zorunlu olmadıkça bır yere çıkmıyorum Arada dolaşmaya vs cıkıyorum benim merdıvenlerım çok ve asansör olmadığı ıcın bı süre gezmeye vs ara verdim 28 haftadan sonra ölçümün önemli olmadığını ztn kısalıcak 28 den sonra doktor dedi 29 haftalık olduk herhangi bı problem yaşamadım korkun yersız bence ben çok ağladım ettım bebegımı de kendımı de çok üzdüm ama hıc bı problem olmadı size tavsiyem Internet’ten bıseyler okumayın ben neler neler okudum suyum patladı doğurdum çocuğun yaşamadı vs diye daha da zehir ettim gebelıgı kendime pısmanım tadını cıkartmak lazım korkmayın sözün normalınız bu olabılır 🌸
Zaten pek hareket etmiyorum çalışan biri olduğum için ağrılı sancılı geçiyordu zaten ama sanırım artık izne ayrılıcam ve yatıcam dinlenip düzenli kullanmayla bi sorun olmaz yani dimi ben biraz tedirginim de o yüzden 🥴
Gamzeerdgn Ben aslında yazmayacaktım pek öyle yazabilen biri olmadığım için ☺️ ama sonra baktım içim rahat değil yaşayanlardan öğrenip bilgi almak istedim çok teşekkür ediyorum inş hepimiz sağlıkla alalım bebişlerimizi ❤️
- Düzenlendi
Melekk24 hayır hayır korkmayın hıc bı problem olmaz bende öyle yaptım dınlendım duzenlı ılacınızı kullanın yeterlı benımde ağrılı ve zor geçen bı gebelıgım var normalde de böyle oluyor ztn doktor her ağrıyı kısalığa bağlama ıcınde bebek büyüyor ve ağrın olması çok normal deıd
Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah 🥰 teşekkür ediyorum 🥰
Gamzeerdgn benimde 21+6 beri 33 du yarın 29 hafta olcak 32 olmus 1 düşmüş ciğer geliştirici iğne vuruldun mu acaba
- Düzenlendi
fdm12 hayır vurulmadım hıc bı sekılde 22 haftadan beri kısalık yaşıyorum en son gıttıgımde aynıydı progestan işe yaramış rahım ağzım 32 e çıkmış 29 haftalık oldum progestanın etkısı çok büyük ıyıkı kullanmışım doktor olcmeyecektı teseduf eserı ölçtü ben istedim diye ztn 28 haftadan sonra kendılıgınden doğuma hazırlık olarak kısalacak bunu doktorum söyledi 28 den sonra olctuklerımız doğru sonucu vermez kademe kademe düşer dedı
Gamzeerdgn özele mi gidiyorsunuz
Gamzeerdgn o zaman bu kadar uzun zamanda 1 tane düşmesi normal kademe kademe dusucekse teşekkür ederim
fdm12 bende öyle hesapladım hep ah durumunuzu çok iyi anlıyorum 1 mm düşsün 2 mm dussun bır haftA sonra dussun diye diye perısan oldum ama çok şükür bı problem olmadı sızde de olacağını sanmıyorum takılmayın özel takıplıyım 🌸
Melekk24 benim 20. Haftamda detaylı ultrasonda rahim ağzı uzunluğum 26 mm çıktı. Doktorum progestan fitile başlattı hemen . Ben bu süreci yatarak geçirmedim hiç normal hayatıma devam ettim zaten doktorum da bu şekilde olmasını söyledi. Benim hiç yükselmedi ama hep aynı kaldı uzunluğum şuan 36. Haftamdayım . Sakın strese girmeyin inanın ilacı düzenli aldığınızda değer sabit kalıyor
İlk gebeliğimde 24.haftada 15mm ölçüldü ve funileşme vardı. Sonra hemen progestan,magnezyum ve yatak istirahatine başladım. 32. Haftaya kadar hemen hemen aynı gitti sonra 12mm’ye düştü. Tek doz ciğer geliştirici oldum, ilaçlarıma aynen devam ettim. 39.haftada bebek gelmeyince sezaryen oldum 😃 yatmak çok önemli ama çok zor. Yer çekimine mümkün olduğunca maruz kalmamak gerekiyor bu süreçte. Tek artım rahmimde kasılma yoktu ve açılmam da hiç olmadı. Öyle olunca doğumu tetikleyen daha ekstra bir durum olmadığından 39’lara kadar o kısalıkla gitti.