42779 merhabalar 21 ekim itibariyle 40 haftadaydım. Ne sancım ne açlıklığım vardı. Suni sancı için hastaneye yatışım yapıldı. Profez takıldı. 12 saat kaldı aşağıda . Rahim ağzına takılıyor orayı yumuşatıp açmak için. Neyse başlarda çok kötü değildi ama ilerleyen saatlerde. Ne oturabildim ne uzanabildim. 50 sn de bir çok keskin 10 sn süren sancılar geliyordu ve baş etmenin en güzel yolu bol bol yürümekti. Nst hariç uzanmadım oturamadım ağrıdan. Malesef açıklığım 1.5 anca oldu ilk gün. Çok kötü oldum sezeryane dönmek istedim ama hwrkes itiraz etti. Normal süreç dediler. Ertesi sabah 6-7 cm e çıktı ondan sonra bana koldan iki kez damar yolundan sancı daha verildi. Nst de bile uzanamıyordum ağrıdan sancıdan. Ayakta yine bir nebze. Ebemin tönlendirmesiyle herşeyi yaptım. Sıcak duş. Pilates topu. Squat. Ne derse onu yaptığımda açıklık 10cm oldu. Gerisi hemen geldi. Demem o ki bunların hepsi bende 30 saat sürdü sancı olarak. Lütfen ona göre düşünüp iyi karar verin. Suni sancıda açılma olmazsa sabr gerektiriyo ağrıylabaşedebilmeniz lazım yada epidural verebilen bir hastane tercih etmeniz lazım. Şimd bebeğimi besledikten sonra yazdım bunları . Normal doğum çok güzel sadece altdan dikişim var onlarda bir haftaya iyileşir . Ama derseniz tekrar o sancıyı almak istemiydiniz . Asla istemezdim. Normal sancıdan çok çok farklı. Baş etmek çok zordu🥺