Elifdamlayildiz Annişlerrr sizlerde benim gibi folik asit ve vitaminleri paketlenmiş kutular yerine sebze ve meyvelerden alabileceğini düşünenlerden misiniz? Ben her ne kadar doktor yazsa da artık körü körüne yapmak zorunda olmadığımı düşünüyorum ,haksız mıyım?🤷
Merveyks Elifdamlayildiz besinlerden yeterince alamayacağımız vitamin ve minareller var takviye almak şart bilimsel olarak kanıtlanmış bişey bu. Özellikle folik asitinizi alın bence.
aygt Elifdamlayildiz gebelik istediğiniz için folik asit kullanacaksanız eğer ben kullanmadığım halde hamile kaldım. Ki kan testimde folatım eksikti ve verilen ilaçlarıda doğru düzgün kullanmamıştım. Ve bir kadın doğum uzmanı illa gebelikten önce kullanılmalı diye bir şey dememişti.
Mavisperi Elifdamlayildiz ben artık hiç birine güvenmiyorum inanın hamilelik sürecinde yaşadıklarımı anlatsam erken doğumu tetanoz aşısı tetiklermis araştırınız duydum 35. Haftada doğurdum hep sıkıntısını yaşadım artık resmen robotuz deney yapiyolar
AyseYldz Elifdamlayildiz Ben de doğal taraftarı bir insanım. Ama eksik kalan ihtiyaç olan yerlerde takviye alınmalı. Daha dun bir yakınım bebek görmeye gitti. Ama bebek hastanede imiş. Bebeğin omiriliginde kist varmis yürüyemeyecekmiş. Dr folik asit eksikliğinden demis. Ameliyat olcakti. Rabbim sorunu sıkıntisi olana sifa versin. Allahim evlatlarımıza saglik versin. Biz tedbirimizi alalım takdir Allah tan.
Elilar2225 Vitamin için bir şey diyemem ama folik asit bence ilaç gibi alınmalı çünkü yeterli miktarda almamız lazım. Ama yediyimizi hesaplayamayız
Elifdamlayildiz Elilar2225 yeteri kadar bilgi sahibi olup araştırırsak bence ne kadar yiyeceğimiz bile belirleyebiliriz mesela hurma folik asit açısından oldukça zengindir bunu doğadan almak varken neden insan yapımı ilaç içelim ki ,hem binevi ilaç olduğunu düşünürsek daha doğmadan bebeğimizin bağışıklık sistemini zayıflatıyor muyuz🤔
Elilar2225 Elifdamlayildiz ne miktarda folik asit var hurmada? Tam biliniyor mu? Ama ilaçla ne kadar aldığınızı biliyorsunuz. Sonuçta ne az ne de fazla almak gerekmiyor
Dogagumus Elifdamlayildiz tabi haklı olabilirsiniz ama malum hamilelik sürecinde bazı ürünlerin düşüğe yada erken doğuma etki ettiği söyleniyor onlarıda dikkat etmenizi öneririm verdiğiniz örnek hurma gibi hamileliğin son aylarında yenmesi doğumu başlattığı söyleniyor
EAK Elilar2225 Ayrıca o yediğimizib içindeki ilaç gübresindeki kimyasal vs vs yediğimiz hiç bi şey organik değilki
Elifdamlayildiz Dogagumus evet ,riskli gebelik geçirenler için dediklerim biraz yanlış olabilir onda size katılıyorum ama sadece hurma değil çoğu yeşil yapraklida da bulunur.ben şahsen doktor ihmali sonucu 22 haftalık bebeğini kaybettim tekrar aynı hatalara düşmemek lazm kii😊😪
Gamzealptkn Bebeğin beyin ve omirilik gelişimi için kesinlikle folikasit alınmalı elbetteki sağlıklı beslenmeliyiz ama şu an yediğimiz yiyeceklerin ekmek meyve sebze vs dahil hepsinde birçok katkı maddesi ilaç bulunuyor sağlıklı beslenme konusunda doğrusunuz fakat doktorunuzun verdiği takviyeleri kullanmayı ihmal etmeyiniz zararı olmayacaktır
Elifdamlayildiz Gamzealptkn güvenilir doktorlarla karşılaşılırz inşallah da bunu bu kadar düşünmek bize kalmasın.😊
Dogagumus Elifdamlayildiz malesef işte onlara güvenmek istiyoruz işlerini biliyorlar diye böyle şeylerde oluyor rabbim birdaha yaşatmasın inşallah size öle bir durum
Satiyeak Elifdamlayildiz her zaman saglikli besinleri tuketen biri misiniz ? Ha öyleyse folik asiti onlardan da alabilirsiniz ama insan bi muddet sonra saglikli yiyeceklerden bıkıyor. Her halukarda ilac kullanmak işe yariyor.
Mavisperi gkbyza doktorlar neyi onayliyor ki Allah aşkına yaşadıklarımı anlatsam hastanede yattim 30. Haftamda resmen benimle oyun oynadılar psikolojimi bozdular kullandığım ilaçlardan ölüyordum tansiyonumu düşürmüş ilaçtan dolayı ölmek üzereyim bana yazı yazdırıyor imza attırıyor
mimaranne06 Bir hurmada 3,5 mcg folik asit var. Doktorların günlük kullanım için önerdikleri en az 400 mcg. Bu durumda yemeniz gereken hurma miktarı fazla. Tabi yine sizin tercihiniz ama folik asit bebek için hayati önem taşıyor.
Elifderin34 Elifdamlayildiz haklısınız ama geçen instgram da bir tane doktorun videosunu gördüm eskiden olsa bir tane muzdan vitamini almak yeterli olurdu şimdi her şey hormonlu ilaçlı maalesef eskisi kadar alamıyoruz vitamini diyordu :)