femme nifty’yi ben e-lab’de yaptırım, temmuz ayı sonunda (4200 idi) koçta tek gen tarama için bizi tıbbi genetik bölümüne yönlendirdiler, 19/08 de ordaydıo, doktorla görüştük zaten uzunca bir görüşme oluyır önce, anne ve baba adayının ailesindeki hastalıklar ve gibi bir harita çıkıyor önce.. daha sonra hem benden hem de eşimden kan alındı. Muayene galiba 500 TL idi, tek gen için de 10 küsür bin ödedim (700 Euro idi o zaman) sonuçlar sanıyorum ki 8. Haftanın içinde çıktı zira Almanya’da analiz ediliyormuş kan. Benim kanımda bir taşıyıcılık çıktı, aynı gen eşimin kanındantaranıp onda bulunamıyor ve ciddi bir oran ile çocukta elenmiş oluyor. Bekleme kısmı zor idi :) hatta arada TLF ettim kliniğe dedim ben doğurmadan çıkar mı sonuç :)) sorna TLF etti doktor kendisi, randevu verdi, orada da bir genetik danışmanlık aldık. Ciddi bir çok gen hastalığını elemiş olduk hem çocuktan hem benden :)))) hatta ben açıkçası bu tanı testini eşime de yaptıralım diyorum, ne gerek var onu da bilmem ama :)))