momandbabyy1 merhaba öncelikle güzel haberler alırsınız umarım. Bizde aynı dönemden geçtik 2li testimde kan değerlerimde farklılık olduğu için önce doktorumuz bizi nift gen testine yönlendirdi onu yaptırdık girişimsel test değil daha iyi diye. Test için bekledik ve sonuç trizomi 21 %99 yazıyordu tabi ki bu bir tanı testi değil tarama testi dediler , ve amniyosenteze yönlendirdiler bizi ben özel bir hastanede önce heyete girdim. Heyette genetik uzmanı Cvs yaparsak belki bebeğin plasentasında bu rahatsızlık olabilir ama bebek sağlıklıda olabilir dedi ve bizi 16 haftada amniyosentez yaptırmamız için yönlendirdi , hiç korkulacak bir durum yok iğne ince uzun bakınca göz korkutuyor ama anlık bir durum kan alma gibi düşünün bebeğin kordonuma giriyorlar demiş biri anlayamadım. Bildiğiniz bebeği ultrasonla korunaklı bir yere alıp iğneyi direk karından girerek bebeğe çok uzakta tutarak 15 cc bir şırınga sıvı alınıyor. Tabi riskleri var ama önemli olan dikkatli dinlenmek ağır vs kaldırmamak bizde fish yapıldı 3 gün sonra ön sonuç geldi sonuçlar iyiydi ama 3 haftalık uzun raporu bekledik oda çok şükür temiz çıktı ayrıca Eray testi gibi başka testlerde yapıldı onlarda sağlıklı geldi umarım sizde güzel haberler alırsınız
Çok uzun oldu farkındayım ama ben o dönem bu konuda çok kafadan söylemler dinledim size en azından elle tutulur yaşadığım konuyu anlatmak istedim
Bu arada nift testi yanılmaz dendi ve ben çok iyi bir firmaya yaptırdım çokta iyi bir rakam ödedim sonuç olarak ilk kez karşılaştık çok şaşkınız ama tarama testi sonuçta tanı testi değil dendi