Sevgili anneler yeni gebeyim 5 haftalık fakat hamile olduğumu bilmeden beyin tomoğrafisine girdim ama o zaman 10 günlük anca hamileymişim gittiğim bir doktor beni korkuttu kesinlikle bebeğin hasta doğar diye alalım dedi içim kurtlandı ne yapacağımı şaşırdım başına böyle bir olay gelen var mı varsa yardımcı olur musunuz 🙏💕
Tomografi
havvakaratas_09 bilgim yok canım üstte kalsın🙋 bende 5 ay önce bilmeden mr cektirdim hamileymisim bilmiyordum 3 gün kanama oldu adet olduğumu sandım hamile çıktım ama 1 aylıkken öğrendikten 2 hafta sonra düşük yaptım ilacla
Yusufayazin__annesi benimde bileğim yoktu canım acil doktorunun dikkatsizliği yüzünden oldu şuan ki gittiğim doktor hiç bir sıkıntı olmaz diyor perinatologlara sorduk 🙏
Tomografinin çok fazla radyasyonu var maalesef 😒 Mr(emar)ın radyasyonu yok hamile girebilir. Ama tomografi kapısının önünden geçmek bile sakıncalı hamile bayanın.
Ama Allah büyük çok küçükken girmişsin. Sıkıntı olacağını da sanmıyorum o kadar küçükken.
havvakaratas_09 cnm benimde gecen haft kolum kırıldı röntgene girdim bugün gebeliği öğrendim üç doktora danistim ucu de emar röntgen VS tek doz olduktan sonra Bi sknti olmaz hatta gebeliğin başında oyuzden sorun olsaydı hiç oluşmadı farketmez dik dedi hamileliğin basında ya hep ya hiç kuralı geçerlidir ya tutar devam eder yada etmez dediler direk
YesimMm- 🙏aynen canım çok küçükken girdim kese bile anca anca kendini yeni gösteriyor dediğin gibi Allah büyük 🙏
Haticevrl içim rahatlattın valla doktorumda dedi bişi olsa karnında bile ölebilir dedi
havvakaratas_09 korkma hiç canim insalalh bişey olmaz her doktorun lafina bakma
havvakaratas_09 merhabalar 2 sene kadar önce yazmışsınız ama inşallah görürsünüz mesajımı. Doğum yaptınız mı bebeğiniz sağlıklı mı şu an. Bende benzeri bir durum yaşadım ve endişeliyim
havvakaratas_09 merhaba sizinle aynı durumu yaşıyorum spiralim olduğu için gebe olduğuma ihtimal dahi vermeden baş kısmımdan tomografiye giydim şuna 6 haftalık keseyi gördük tomografiye girdiğimde bebek 3 haftalık fln olmuş oluyor siz şuan ne durumdasınız acaba bebeğin bir engeli olmasından yana endişeliyim
Calikusu- merhaba sizinle aynı durumu yaşıyorum spiralim olduğu için gebe olduğuma ihtimal dahi vermeden baş kısmımdan tomografiye giydim şuna 6 haftalık keseyi gördük tomografiye girdiğimde bebek 3 haftalık fln olmuş oluyor siz şuan ne durumdasınız acaba bebeğin bir engeli olmasından yana endişeliyim
Fyzyzn merhabalar hamileliğimiz hayırlı olsun inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız. Ben şu an 17 haftalık oldum 12.haftada annenin kanından alınan kromozom testi yaptılar bir sıkıntı çıkmadı Allah’a şükür. Genel olarak okuduğum araştırdığım benzeri durumlarda da 3-4 haftalıkkrn gebelik henüz oluştuğu için herhangi bir sorun olmayacağı yazıyor inşallah olmaz. 23 Temmuzda detaylı ultrasona gireceğim inşallah o zaman da temiz çıkarsa biraz daha rahatlarım diye umuyorum içinizi ferah tutmaya çalışın kötüyü düşünmeyin öncelikle kalp atışını bir duyun inşallah sonra iyi düşünün hep
Fyzyzn kusura bakmayın yeni gördüm cevabınızı. Evet adı fetal DNA, zaten haftası geldiğinde,12.hafta civarı, doktorunuzda bilgi verecektir. Ben özel muayeneneye gidiyorum orada direkt yapıldı ama hastanelerde nasıl sistem bilmiyorum yapılıyor mu ya da