berceste5155 Omersmom88 4155gr doğdu kızım bebek kanala girerse sancı olduktan sonra doğması kolay oluyor ama dikiş illaki oluyor
Omersmom88 UynakBalina doktorlar doğuma girmiyor devlet hastanelerinde inşallah bi sknti olmaz ebeler de iyi.olr
Mdngny Omersmom88 evet kolayca çıktı bebeğim sadece sancı kısmı zorladı beni o kadar hem gebe okulundaki ebem iri bebeler daha kolay çıkar rahimden demişti
Mdngny Omersmom88 kendini sıkma bu konuda yapabilirsin kolay gecicek emin ol stres yapıp yapamam nasıl olacak diye düşünme
Nillyky Omersmom88 merhaba, ilk bebeğim 4.240 doğdu. Biraz yırtık oluşmuştu onlar için dikiş atıldı, kesi yapılmadı. Doğum anı zor değildi.
Asil_hatun 1erkekkannesiiii bence dikişli olması senin için daha iyi olur dikişsiz olsun diye direnirsen kendiliğinden yırtılma olabilir buda olursa dikiş bile tutmaz bollaşma olur şekli şemali bozulur bunları göze alman gerek kesiyi bu yüzden atıyor doktorlar kesi bir yerde atılır ve dikilir vajinan eski haline döner yine ama yirtilmalar her yerden olur
Omersmom88 Asil_hatun ben illa da kesisiz olsun demiyorum ama insallah belki olr diyorum çünkü ilk doğumumda dikisim vardi çok zorlanmıştm doğumdan sonra
Bsr_a 39+2 haftalık 3850 gr doktor iri dedi açılma vs yok baya stres yaptım yürüyüşlerimi sıklaştırdım şimdilik bekliyoruz normal olması için ama 4 kiloyu geçerse risk olabileceği için doktorum sezaryen yapabiliriz dedi
M3rv32 Omersmom88 ben yurtdışında doğurmuştum 4.300 gram 56 cm di ona rağmen neredeyse hiç dikişim olmadan normal doğum yaptım ama 2. Bebeğimi Türkiye’de doğurmak gerekiyor kimle konuşsam doktor hep sezeryana yönlendiriyor diyorlar açıkçası bende bu konu da çok endişeliyim kesinlikle normal doğum istiyorum