Kızlar merhaba, mutlaka başından geçen birileri vardır diye umut ediyorum. Bugün detaylı ultrason çekildim. Çeken doktor kalbinde parlaklık görüldüğünü söyledi. Peki bu bir problem mi dedim ? Hayır her bebekte çıkıyor hemen hemen, 1-2 ay sonra geçecek dedi en kötü doğumdan sonra geçicek dedi. Tekrar size gelecek miyim dedim. Hayır bu geçicek bişey sağlıklı bebek gayet problem yok dedi gönderdi. Ardından kendi kadın doğum doktoruma gittim. Dedim ultrasonda çeken doktor böyle söyledi ama geçicekmiş dedim. Onlar öyle söylerler %99 geçicek zaten ama down sendromlu bebeklerde araştırma yapılmış bu küçük bi belirti ama down sendromlu olabilir dedi. Yani bu minör bir belirti dedi. Majör belirtiler ense kalınlığı burun kemiği olmayışı falan dedi. Bebeğim burun kemiği var ense kalınlığıda normal çıktı.Daha önce 2 li tarama ve 4lü tarama testleri yaptırdım. Hepsi temiz çıktı. O kadar moralimi bozdu ki şuan oturdum ağlıyorum. Bunun dışında başka hiç bir belirti vs yok. Net bişey dememek için beni korkuttu. Fetal dna yaptırmam için başka bir yere yönlendirdi. Doktorum normaldede çok pimpirikli. Düşük gebelik riskim olmamasına rağmen yürüyüşe bile izin vermemişti ilk 3 ay. Etrafımdaki insanlar hep değiş doktorunu dedi ama ben dinlemedim, olsun ince eleyip sık dokuyo dedim. Bu parlaklık geçicek ama risk olabilir diyor. O zaman bu 2li 4lü testleri boşuna mı yaptırdım ? Çocuğumu ilk kez renkli ultrasonda gördüm onun bile heyecanını yaşayamadım. Başına böyle bişey gelen var mı lütfen yazın 🙏🏻