Merve_41 Merhaba arkadaşlar başlıktan da gördüğünüz gibi hamile kaldım korundugumuz halde. Ilk oğlum 2.5 yaşında ve isteyerek bir çocuk sahibi olduk kizim şuan 6 aylik ve ben adetim de daha gecikmedi uyku hali ve mide yanması ağrısı oluştu diğer hamileliklerim de o belirtilerde olduğu için test yaptım baya belirgin 2 çizgi var doktora gitmedim yeni öğrendiğim için aldırmayı düşündüm kalp atışı olmadan günah mıdır eşim kesinlikle olmaz diyo aldırma konusuna ama ben ne yapacağım 2 çocuğum bana zaten muhtaç yanımda kimsem de yok sezeryan ile doğum yapıyorum 3. Risk taşır mi bu durumu yaşayan benim de kalbimi ferahlata bilir mi bir cana kiymak asla istemiyorum ama psikolojim de 2 cocukla baya zorlaniyorum evde tek basima çıkmazdayım biraz rahatlamak icin burada hesap acip yazdim lütfen kırıcı yorumlar yapmayın..
Yusufii Merve_41 Bende ikinci yi başta aldirsammi aldirmasammi konusunda kararsız kalmıştım hep birşeyler engel oldu şimdi iyiki diyorum rızkını veren de Allah sabrinida bol bol dua et 🌸eminim 5,6sene sonra iyiki varlar diyeceksin ….şimdi bende ikiden sonra ucu hemen yapsam mı diyorum insanın ileriki zamanlarda çocuklarından başka kimse olmuyor yanında en iyi arkadaş sırdaş onlar bence şükret
Yasemin97 Merve_41 niye aldıracaksın kı nasıl kıyabılırsın suan olan cocuklarına kıyabılırmısın bu da aynı sey bence 3. Olduysa vardır bır hayır ne isteyenler var boyle dusun sanslısın kı 3.gelıyor senın bılecegın ıs ama bence aldırma canım Allah verır kolaylıgını☺️
253825 Merve_41 Rabbim onu nasib etti sana düşen sadece şükretmek benim de 3. Gebeliğim ve plansız Ama bizim planımızın bir önemli yok Rabbimiz en iyi plan yapandır ve sana taşıyamayacağın yükü asla yüklemez lütfen bebek aldırma gibi şeytandan gelen vesvese ve korkulara kapılıp böyle bir işe kalkışma sana küçük bir nasihat Nasihat vermeyendede almayandada Hayr yoktur (Hadis)Hayrlısını iste şükür secdesi yap kardeşim tırnağını bulamayanlar var şimdiden Allah yardımcın olsun çok zor olacak ama birlikte büyüdüklerini gördüğünde şükür edeceksin
Summerwine Merve_41 Eskiden olsa mantık çerçevesinde sana yorumda bulunurdum ama artık o duyguyu tattigim için öyle yorum yapamıyorum.Bence içindeki mucizene sımsıkı sarıl,bir şekilde her şey yoluna girer.Ama tabi 3′ten sonrası için daha iyi korunma yöntemleri seç ☺️
Merve_41 Yusufii Allah razı olsun ogrendigimden beri ağlıyorum çok korkuyorum allahın gücüne gider diye ama diğer cocuklarim için de endişe duyuyorum ne bileyim onların da hakkına girdiğimi düşündüm kızım meme emiyordu.. dediginiz gibi allah sabrını verir
Yusufii Merve_41 canım ucuzleri olanlar napsin peki böyle düşün en azından azbucuk buyumusler farzet ucuzler🌸
yagmur089 Merve_41 bacim sakin aldirma rabbim verdi sna o cani rabbimin gücüne giderse bir dha vermez bak isteyenlere vermiyor varsin olsun bakamiyacakmisin ver canim ozmn bakamaycagini rabbim onun riskinida verir bakacak gücü verir sna
Baymehal Merve_41 bence hiç bir cana kıyılmaz allah nasibinde buyurmuş sende kabullen berektiyle rızkıyla o sabrıyla gelir zaten yarın keşke diyeceğine bugün iyikide de ❤️
aynenkezoaynen Korunduğun halde olduysa rabbimin vardır bir hikmeti, o anne baba olarak sizleri seçti Allah sabrını da verir. Aklından at aldırma düşüncesini herşey zamanla çok daha güzel olacak inşallah
momysss Merve_41 brnimde bebeğim 7 aylık sezeryan doğum yaptım ve 1,5 aylık hamileyim bende napıcağımı bilmiyorum ama aldıramam kıyamam bi şekildr bu günleridr atlatıcaz. Bebeğin doğduğunda diğer cocugun 1 yaşını geçmiş olucak olumlu tarafından bak başka yolu yok:(
[silindi] Merve_41 maddi durumun kötü değilse bakabileceksen yapabilirsin. En kötü bir yardımcı çağırırsın amelyat olunca, haftada 3 kez gelip yemeğini yapıp ev işini göre yeterli oluyor
UmAlya Doğumdan 2 ay önce ilk çocuğun kreşe başlar. Yaşı gelmiş zaten. Diğeri ile aralarında 1 yaş olacak ikiz gibi düşün ❤️❤️
Merve_41 Hepinizden allah razı olsun buraya yazdığımda yeni öğrendiğim için şok haliyle yazdım aldırmak cana kıymak asla haddime değil yorumlariniz bana destek oldu ışık oldu allah hepimizin çocuklarına sağlık, mutluluk huzurlu bir hayat versin inşallah 🤲
uykusuzbirben Merve_41 öncelikle aldrmayi düşünme bu Fikri çıkar aklından çnku sonradan böyle düşündüğn için çok pişman olup tövbe edeceksn ztn. Rabbim verdyse vardir bundada bı hayr buda sana gönderilen bı hediye gbi düşün. Başkası yıllarca ister ama olmaz rabbim hediye olarak göndermiş sana onu. Bende aynı senin gbiydm 7 yaşında oğlum var okula yeni başladı kızım ise 1 yaşına girdiğinde hamile olduğumu öğrendim bide ve korunuyodk imkan vermiyodum ama oldu ilk 4 ay kabullenemedim aldrmayi düşündüm ama yapamadım tabi böyle düşündüğüm için bile her gece tövbe ediyorum çok utanıyorum. Smdi sağlıcakla doğsun die dua edip gün sayıyorum kavuşmak için kızıma.ben ilk başlarda hamile değilim diye geziyodm evin içinde hatta o kdrki kabullenememistm. Ama snra ultrasona gidip onun öyle kalp atışını minik bedenini ellerini ayağını görünce ne kdr nankör olduğumu farkettim. Evet zor olacak ama bı şekilde büyüyecekler yapack bsy yok canm rabbim kaldırmaycgmz yükü vermezmis . Benmde 3. Sezrynm olack ailem yanımda değil. Kaynana görümceler desen varlar ama Allah’a emanet yani. Sadece eşim destek olsun yanımda olsun çocuklara baksn bana yeter diyorum smdi bz güçlü kadınlarız herşeyin üstesinden geliriz evelallah. Ve çevremde o kdr çok olumsuz negatif şeyler söylüyorlar ki ayy çok zor nasıl bakicaksn kızın daha çok küçük çok zorlancksn vs vs gbi saçma salak şeyler duyuyorum ama umursamiyorum her türlü çok şükür bugünümüze ne yapalim yani zorsa zor ölelim mi amaaannnn 🤰😏🤰💕 sende kötü düşünme Allah büyüktr canm Sezryn olacakmssn ztn benim gbi Kordonlarini baglatrsn yksa bz yanlışlıkla hamile kalmaya devam ederiz Allah korusun 😄
Merve_41 uykusuzbirben çok sağolun güzel yorumlariniz için allah kucağınıza sağ salim almayı nasip etsin inşallah . Kaynana görümce konusunda ayniyiz malesef bu dogumumda diğerinde hiç lohusalık yaşamadım zaten 8 ay çalışmıştım tam izne çıktım yatıcam dinlencem kaynana kaynata çıka geldi evleri yakın olduğu halde burda kaldı ramazan günü ne bi yemek yaptı o kaynanam ne bi su verdi hepsini allahım gördü onun adaletine bırakıyorum bide bu dogumumda bana 2 kez belden uyuşma ile doğum yaptım ilk ignede irkildigim için 2. Yapıldı oda bende baş ağrısı baş dönmesi yaptı kafamı duvara vuruyordum artık ondan da korkuyorum sanırım ben . Cevremde bunları konuşabileceğim kimsem yok biliyor musunuz buraya yazdım kusura bakmayın ama aldırma fikri tamamen cıktı aklımdan sayenizde sağolun 😊🧡
Sevimefealp Merve_41 canm bende 3. Ye hamileyim hemde eşimin tek yumurtalığı yokken kaldım kemoterapi gördü öyle kaldım mucize gibi doktorlar daha olmaz dediler ona güvendik o bize mucizeyle geldi ben elimin tersiyle itemezdim bi canı ilk bende şoka girdim ama insan hiç doğum yapmamış gibi baştan yaşıyo bütün heycanı vardır bi hayrı sakın kıyma
Ledeyna21 Merve_41 11 aylık kızım var ve 20 haftalık hamileyim korunduğum ve emzirdiği halde plansiz bi hamilelik oldu ilk kızım 5 yaşında ikinci kızım 11 aylık hamileyim bende ilk duyduğumda sizin gibi çok üzüldüm ama asla asla aldırmayı düşünmedim sizi kınadığından değil yanlış anlamayın sadece oturup kalkıp Allah ım ben 3 çocuk bakabilecek güçte değilim bana güç kuvvet ver tahammülümü arttır diyorum başka yapabileceğim hiç bişey yok Allah ın izniyle üstensen gelirim geliriz iyi düşünün iyi olsun ben kıZım çok küçük olduğu için üzülmüştüm ama korunmama rağmen olduysa illa vardır bi hikmeti diyorum hep güç oluryor 🤲🌺
Aaaysee Merve_41 hayati bir tehlike olmadığı sürece aldırmak caiz değil ve çok büyük günah canım lütfen bunu çıkar aklından demekki nasibi var onun da bu dünya da Rabbimin bir bildiği vardır ve her zorlukla birlikte bir kolaylık vardır insaAllah belki de çok kolay olur Allahm yardımcın olsun 🤍
Merve_41 2_kezannelik 2 kez test yaptım çok belirgin 2 çizgi var bilmiyorum normal bir durum mu olabilir mi böyle birşey p.tesi doktora gideceğim bakalim