gizem3435 Ayda2022 size ne ya isteyen istediği çağı yaşatabilir, istediği ismi koyabilir. Siz fikrinizi söylemediniz. Eleştirerek kişisel fikre ve zevke saygısızlık yaptınız. Saygı duymayı öğrenin artık. Bı bitmediniz. Belki ben de o isimi koymam ama koyana da karışmam, saygı duyarım. Bı işinize bakın burnunuzu sokmayın milletin koyduğu isime..
1erkekkannesiiii gizem3435 Canım yanlış anlamışsınız birbirinizi kırmayın. Araplar çocuklarına Türkçe isim vermiyor ama Türklerde aşırı derecede bir Arap isim sevdası var. Ülkede zaten azınlık kaldık bari çocuklarımız Arap isim olmasın bende öyle düşünüyorum. Kırmadan söylenebilirdi tabi. Bide Arap ismi koyacağım diye anlamsız bağlaç isim koyanlar oluyor. Mesela Buğra cok güzel isim harika herkes koyuyor kuranda var diye ama anlamı yok erkek deve demek. Yani isteyen istediğini tabiki koysun ama anlamına ağırlığına önem gösterilmeli. İsim sonuçta bu hayat boyu çocukla olacak. Güzel naif anlamlı çocuk en zirve mesleği yaparken bile yakışmalı. Bu yüzden cidden isim bulmak cok zor 😢 Her anne baba kendi bilir isteyen koyar koymaz orası ayrı. Bazı postlarda gördüm Allah’ın sıfatını vererek cocugun islamı bütün olacağını savunuyor halbuki bu terbiye eğitim ile olan bisey. Bence birbirinizi kırmayın anneler 🙏🙏
Ayda2022 gizem3435 ben koymasın aman ha sakın zeyd koymasın yasaklıyorum mu demişim. Benim fikrim bu ve saçma buluyorum arap hayranlığına. Türkiye gibi ülkede yaşayıp arap bir halka hayranlık duyamam. Bu da benim şahsi kanaatim. Siz de bana saygı duymak zorundasınız. Ayrıca sürekli dine bağlanmasından her konunun sıkıldım. Herkesin dini kendine. Ömer de Talha da arapça isimler mesela neden Ömer koyuyorlar diye düşünmezdim.
gizem3435 1erkekkannesiiii tabiki amacım kırmak değil ama öyle bir eleştirel yaklaşmış ki bayan, yok efendim Uhud savaşına mı gidecekmiş. Herkesin kendi fikri,hür iradesi. Çağa uyum sağlanacak diye hiç duyulmamış yabancı isimler de koyuyorlar. En azından bizim arapça ile bir bağlantımız var dini açıdan. Demem o ki ben asla koymam arapça yada başka yabancı isimler ama koyana asla eleştirel bir şekilde koyma diyemem. Herkesin kendi fikri, kendi kararı. Yıl olmuş 2022 hâlâ insanlar birbirine saygı duymayı öğrenemedi.
Ayda2022 1erkekkannesiiii ben sizin gibi sakin anlatamamışım. Ama siz çok güzel ifade etmişsiniz. Teşekkür ediyorum
Elaa_gozz HDamlaK ben civanmert istiyorum eşim alptekin dedi şu an net karar verilmedi ama başka hiç bir ismi beğenemiyorum şu an civanmert kulağıma çok hoş geliyor 😍
Beyhanertekin Ayda2022 ben saygı duyuyorum zaten sizin gibi yargilamadim savaşçı mi olacak diye!? Bişeyden anlamadığınız burdan belli insanlar isimler arapca olduğu için çocuklarına vermiyor, dünya da ahlaki sirayet etsin, ahirette o kişiler şefaatçi olsun diye koyuyorlar. Yaşadığımız çağa gayet uyum sağlıyoruz ama İslam dini senin benim zamanıma göre değil başladığı günden beri nasılsa o şekilde devam eder, kendiniz söylüyorsunuz ‘Zamansizdır’ diye.. Takdir edersiniz ki anne babanın çocuklarının üzerinde hakkı olduğu gibi çocuklarında anne baba üzerinde hakkı vardır bunlardan birisi de hangi ismin koyulduğu. Çunku yarin Yevmil Kıyamette herkes ismiyle cagirilacak. Ve anne baba hesaba çekilecek neden bu ismi koydun diye ?
Ayda2022 Beyhanertekin yevmil kıyamet nedir? Sizi anlamıyorum ve anlamak da istemiyorum. İstediğiniz ismi koyun bu bana saçma geldiği gerçeğini değiştirmeyecek.
Merveeeeeee97 Ayda2022 ay umarım yabancıların isimlerini koyanlara da aynı tepkiyi veriyorsunuzdur. Çok gereksiz tepki vermişsin. İsimler verildiği kişinin karakterinden taşıdığı için anlamını beğendiğini koyar insan. Ayrıca onun çocuğu istediğini koyar sana mı sorcak Allahım 🤣🤣🤣 git bu atarı gideri kocana yap kimse senin atarını çekmek görmek zorunda değik
Ayda2022 gizem3435 benim de fikrim bu. Bana da saygı duyulmak zorunda. Zeydi sevmek zorunda değilim. Hans koysaydı da benzer bir tepki verirdim. Eleştirmek de şahsi özgürlüğüm sevmek de sevmemek de.
girl_boy_annesi HDamlaK banada kız ismi bulmak daha zor geliyor oğlumun ismini hemen bulduk Kızımınki ne doğumda karar verdik 😅
girl_boy_annesi Ayda2022 bir şey yazacaktım Ama arkadaşlar çok güzel şeyler yazmış bana gerek kalmadı
Nurr550 MadameHappy34 zeyd ismine aşığım ama yaşadığım yerde zeytinyağına zeyd diyorlar 😣😣 koyamıyorum maalesef😂😂
MadameHappy34 Nurr550 😂yorumlari sok icerisinde Okudum..🤣🤣 Zeyd Ali Cok severim aile de oldugu icin koyamadim Bende isim belirleme zevk ve dusunce yapisina gore degisiyor tabi..umarim gonlunuze gore guzel bir isim bulursunuz..
Nurr550 Ayda2022 nalakaa yaa😂😂 zeyd sahabe ismi üstelik kuranda geçen tek sahabi ismi. Peygamberimizin evlatlılığıdır ayrıca. Mübarek bi şahıstır. Çocuğa güzel ve anlamlı isim koymak farzdır. Ana babanın en baştaki en mühim görevidir. Ahirette ismiyle haşrolunacak çünkü. Merak ettim senin erkek ismi önerilerin nedir?
Su1993 Nurr550 ben de size katılıyorum. Güzel isimler verilmeli ancak büyük sahabelerin ya da peygamberlerin isimlerini çocuğa vermeyi doğru bulamıyorum. Sebebi o ismin ağırlığını taşıyabilecek mi. İsmi Muhammet olup her türlü günahı işleyen, Musa olup cinayet işleyen, Yusuf olup ismine küfrettiren insanların olduğu bir dönemde yaşıyoruz. Çok üzücü.
Gamze_Krzl HDamlaK Bi tane oğlum var ismi Ahmed Talha şuan ikinci oğluma hamileyim ismini 32.haftada kararlaştırdık allah izin verirse Kaan olucak ismi
sezinko Anlamadım niye kadına yükleniyosunuz. Kadında kendi fikrini söyledi ne var bunda. Sahabe ismi olması ayrı bi konu çağırınca kulağa hoş gelmiyor sahabe ismi olunca illa beğenmek zorundamıyız anlamadım ? ah bu dirilişler Ertuğrullar herkes ayrı bi aleme geçti :):)
HanlarinMomysi sezinko dalga geçerek, küçümseyerek söylenen her cümle saygısızlıktır. Buna alkış tutanlarda kezâ ✋🏼
HanlarinMomysi Ayda2022 sizene bundan ? İsterse yabancı anlamı güzel farklı bir isim de koyabilir. Dinle ilgili birşey olunca hemen harekete geçiyorsunuz. Kimse sizden birşey öğrenmez de siz önce biraz saygı öğrenin
sezinko HanlarinMomysi bence espiri yapmış ki gayette yerindeydi. okmu atıcak napıcak demiş ne var bunda koyulan bir çok isimle espiri yapııyo zaten. Bukadar deli düşman olmayın etrafa ya
ecoy34 Erim, yankı, göktuğ, güney ,kayra, meriç, ayaz ege benimde oğlum olucak bende bu isimler arasında kaldım 😊💙